Ministry of Defence
LAUNCH OF 2nd PROJECT 17A SHIP ‘HIMGIRI’
14 DEC 2020 4:43PM by PIB Delhi
Himgiri’, the first of the three Project 17A ships being built at M/s Garden Reach Shipbuilders and Engineers Limited (GRSE), Kolkata was launched today, 14 Dec 20. She made her first contact with the waters of Hoogly River at 1335 Hrs at the launch ceremony, General Bipin Rawat, Chief of Defence Staff (CDS) was the Chief Guest. In keeping with Naval traditions Smt Madhulika Rawat, spouse of CDS launched the ship to the chanting of invocations from the Atharva Veda. The ship has taken its name and crest of the second Frigate of the Leander Class of ships, which incidentally was launched 50 years ago in 1970.
Under the Project 17A program, a total of seven ships, four at Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) and three ships at GRSE are being built with enhanced stealth features, advanced indigenous weapon and sensor fit along with several other improvements. The launch of ‘Himgiri’ has showcased GRSE’s commitment towards the building of three state-of-the-art warships of P17A for Indian Navy. Over the years, GRSE has emerged as a leading shipyard having built over 100 ships. The yard has scaled up its infrastructure and skill sets to meet new challenges in building of P17A ships. P17A ships are the first gas turbine propulsion and largest combat platforms ever built at GRSE.
Since its inception, Project 17A has upheld India’s vision for Atmanirbhar Bharat. P17A ships have been indigenously designed by Directorate of Naval Design (Surface Ship Design Group) - DND(SSG), and are being built at indigenous yards namely MDL and GRSE. Naval shipbuilding provides a great opportunity to energise our economy post COVID-19. Project 17A ships are sourcing 80% of the material/ equipment required for the project from indigenous vendors and with employment generation for over 2000 Indian firms and MSMEs within the country. Modular construction of the ship through outsourcing, and integrated construction methodology are being used to enhance GRSE’s productivity for delivery of ship targeted in August 2023.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
২শুবা প্রোজেক্ত ১৭এ জহাজ ‘হিমগিরি’ লোঞ্চ তৌখ্রে
14 DEC 2020 4:43PM by PIB Imphal
কোলকতাদা লৈরিবা এম/এস গার্দেন রিচ শিপবিল্দর্স অমসুং ইঞ্জিনিয়র্স লিমিতেদ(জি.আর.এস.ই.)না শেম্লিবা প্রোজেক্ত ১৭এ জহাজশিংগী প্রোজেক্ত অহুমগী মনুংদা খ্বাইদগী ইহান হানবা ওইরিবা ‘হিমগিরি’ ঙসি ২০২০গী দিসেম্বরগী তাং ১৪দা লোঞ্চ তৌখ্রে৷ দিফেন্স স্তাফকী চীফ, জেনেরেল বিপিন রৱতনা থৌরম মপু ওইদুনা পাংথোকখিবা লোঞ্চ তৌবগী থৌরম অদুদা মহাক্না পুং ১৩৩৫ চৎপা মতমদা হুগলী তুরেলগী ইশিংদা ইহান হান্না ইতিনখি৷ নেভেলগী চৎনবি অসি থমদুনা সি.দি.এস.কী ইস্পাউ শ্রীমতি মধুলিকা রৱতনা অথর্ভ ভেদদগী ইনভোকেসনশিং শোন্দুনা জহাজ অদু লোঞ্চ তৌখি৷ জহাজ অসি ১৯৭০দা চহী ৫০গী মমাংদা লোঞ্চ তৌখিবা জহাজশিংগী লিন্দর ক্লাসকী অনিশুবা ফ্রিগেৎ অদুগী ক্রেস্ত অমসুং মমিং লৌখ্রে৷
প্রোজেক্ত ১৭এগী মখাদা অপুনবা জহাজ তরেৎকী মনুংদা মরি অমনা মজগোন দোক শিপবিল্দর্স লিমিতেদ(এম.দি.এল.) অমসুং জহাজ অহুম অমনা জি.আর.এস.ই.দা হেন্না ফরবা স্তিল্থ ফিচরশিং, এদভান্স ইন্দিজিনিয়র্স ৱেপন অমসুং তোঙান তোঙানবা ইমপ্রুবমেন্তশিং য়াওদুনা সেন্সর ফিত তৌদুনা শাখিবনি৷ ‘হিমগিরি’ লোঞ্চ থৌখিবা অসিনা ইন্দিয়ন নেভীগী পি১৭এগী স্তেত ওফ-দি-আর্ত ৱার্শিপশিং শেমগৎপা অসিদা জি.আর.এস.ই.গী কম্মিতমেন্ত অদু উৎখ্রে৷ চহী কয়া অমা জি.আর.এস.ই.না জহাজ ১০০ হেন্না শাদুনা লুচিংলিবা শিপয়ার্দ অমা ওইনা থোক্লকখ্রে৷ য়ার্দ অসিনা মহাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর অদু ফগৎহনখ্রে অমসুং পি১৭এ জহাজশিং অসি শেম্বদা থেংনরিবা অনৌবা চেলেঞ্জশিং অসি থেংননবা স্কিলশিং সেত তৌখ্রে৷ পি১৭এ জহাজশিং অসি জি.আর.এস.ই.না ঙসিফাওবদা শারকপা খ্বাইদগী চাউবা কোম্বেত প্লেতফোর্ম অমসুং ইহান হানবা গ্যাস তর্বাইন প্রোপল্সননি
চৎনবা হৌখিবদগী প্রোজেক্ত১৭এনা অত্ম ভারতকী ভারতকী মংলান অদু হেন্না য়োকখৎখ্রে৷ পি১৭এ জহাজশিং অসি দাইরেক্তোরেত ওফ নেভেল দিজাইন(সর্ফেস শিপ দিজাইন গ্রুপ)-দি.এন.দি.(এস.এস.জি.)না ইন্দিজিনিয়র্স্লী দিজাইন্দ তৌখ্রে অমসুং ইন্দিজিনিয়র্স্লী য়ার্দশিং মমিং ওইনা পল্লবদা এম.দি.এল. অমসুং জি.আর.এস.ই.দা শারি৷ কোবিদ-১৯গী মতুংদা ঐখোয়গী ইকোনোমী অসি ইনর্জাইজ তৌননবা নেভেল শিপবিল্দিংনা অফবা খুদোংচাবা অমা ফংহল্লগনি৷ প্রোজেক্ত১৭এ জহাজশিংনা প্রোজেক্ত অসিদা চংলিবা মেতরিয়েল/ইক্ব্যুইমেন্ত অদুগী ৮০%দি ইন্দিজিনিয়র্স ভেন্দরশিং অসিদগী শিজিন্নৈ অমসুং লৈবাক অসিগী মনুংদা লৈরিবা ইন্দিয়ন ফির্ম অমসুং এম.এস.এম.ই. ২০০০ হেন্না এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন পীখ্রে৷ জহাজ অসি ২০২৩গী ওগস্ত ফাওবগী মনুংদা ফংহন্নবা তার্গেৎ থম্লিবা অসিগীদমক জি.আর.এস.ই.গী প্রদক্তিবিতী হেন্না লৈহন্নবা ইন্তিগ্রেতেদ কন্সত্রক্সন মেথোদোলোজী অমসুং আউতসোর্চিং তৌদুনা জহাজকী মোদুলর কন্সত্রক্সন শিজিন্নরি৷