Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah pays floral tributes to Martyrs of the 2001 Parliament Houseattack
Shri Amit Shah said, “My homage to the brave sons of Mother India, who made the supreme sacrifice defending the 2001 cowardly terrorist attack on the temple of democracy, the Parliament House”
“A grateful nation will always remain indebted to your martyrdom.I bow to their exemplary courage and sacrifice”
13 DEC 2020 2:42PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah today paid floral tributes to the brave Martyrs who laid down their lives while protecting the Parliament House in the 2001 terrorist attack.
In his tweet to mark the 19th Anniversary of the dastardly attack, Shri Amit Shah said, “My homage to the brave sons of Mother India, whomade the supreme sacrifice defending the 2001 cowardly terrorist attack on the temple of democracy, the Parliament House. A grateful nation will always remain indebted to your martyrdom.” “I bow to their exemplary courage and sacrifice,” he added.
On 13 December 2001 terrorists of the Lashkar-e-Taiba and Jaish-e-Mohammed stormed the Parliament complex and fired indiscriminately.They were gunned down after a fierce battle in which five Delhi police personnel, a women CRPF trooper and two personnel of the Parliament House watch and ward staff and a gardener were killed.A journalist who sustained injuries died later.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ২০০১ পার্লিয়ামেন্ত হাউস এতেক্তা লৈখিদ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা লৈগী শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি, “২০১১গী দিমোক্রেসীগী লাইশঙ, পার্লিয়ামেন্ত হাউসতা পাঙদ্রবা মতৌগুম তেরোরিস্ত এতেক্ত চত্থরকখিববু ঙাকথোক্তুনা থৱায় কৎখ্রবা ইমা ভারতকী অথৌবা মপারীশিংগী মফমদা ঐনা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎচরি”
“তৌবিমল খঙবা লৈবাক অমা ওইনা নখোয়না কত্থোক্লমবগীদমক লমন তোনশিন্দুনা লৈহৌরগনি। মখোয়গী ফিদম্নিংঙাই ওইরবা থৌনা অমদি কত্থোকপবু ঐনা ইকোক নোঞ্জরি”
13 DEC 2020 2:42PM by PIB Imphal
২০০১ তেরোরিস্ত এতেক্তা পার্লিয়ামেন্ত হাউসপু ঙাকথোকপদা মপুন্সি কৎখ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা কেন্দ্রভী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি লৈগী শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে‍।
তমথিরবা লান্দা অদুগী ১৯শুবা কুমওন থৌরমদা ত্বীত অমদা শ্রী অমিত সাহনা ফোঙদোকখিবদা, “২০১১গী দিমোক্রেসীগী লাইশঙ, পার্লিয়ামেন্ত হাউসতা পাঙদ্রবা মতৌগুম তেরোরিস্ত এতেক্ত চত্থরকখিববু ঙাকথোক্তুনা থৱায় কৎখ্রবা ইমা ভারতকী অথৌবা মপারীশিংগী মফমদা ঐনা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎচরি‍‍। তৌবিমল খঙবা লৈবাক অমা ওইনা নখোয়না কত্থোক্লমবগীদমক লমন তোনশিন্দুনা লৈহৌরগনি‍।” “মখোয়গী ফিদম্নিংঙাই ওইরবা থৌনা অমদি কত্থোকপবু ঐনা ইকোক নোঞ্জরি” হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
দিসেম্বর ১৩, ২০০১দা লাস্কর-ই-তইবা অমসুং জৈস-ই-মোহম্মদকী তেরোরিস্তশিংনা পার্লিয়ামেন্ত কম্প্লেক্সতা থোমজিল্লক্তুনা মায়কৈ সলাই খঙদনা নোংমৈ কাপখি‍। অকনবা লান অমগী মতুংদা মখোয়বু নোংমৈনা কাপ্তুনা হাৎখি অমদি মদুদা দিল্লী পুলিসকী পর্সোনেল মঙা, সি.আর.পি.এফ. ত্রুপর নুপী অমা অমসুং পার্লিয়ামেন্ত হাউস ৱাতচ অমসুং ৱার্দ স্তাফ অনি অমদি লৈখোং শোমবা মীওই অমা মপুন্সি লোমখি‍। মদুদা শোকখিবা পাউমী অমসু তুংদা লৈখিদে‍।
2001 में लोकतंत्र के मंदिर संसद भवन पर हुए कायरतापूर्ण आतंकी हमले में दुश्मनों से लोहा लेते हुए अपना सर्वोच्च न्योछावर करने वाले माँ भारती के वीर सपूतों को कोटि-कोटि नमन करता हूँ। कृतज्ञ राष्ट्र आपके अमर बलिदान का सदैव ऋणी रहेगा। pic.twitter.com/lbhn6FlTH9
— Amit Shah (@AmitShah) December 13, 2020