Ministry of Railways
Preparation in Full Swing for Railway Recruitment Exams commencing from December, 15th, 2020
First phase of Computer Based Test (CBT) for Isolated and Ministerial categories (CEN 03/2019) to be held from 15th Dec, 2020 till 18th Dec.2020
Second phase of CBT for Non Technical Popular Categories (NTPC - CEN 01/2019) to be held from 28th Dec, 2020 till March, 2021
Third phase of CBT for Level-1 Posts (CEN RRC 01/2019) will be held from tentatively April 2020 onwards till June end, 2021
Candidates are advised to follow the instructions as provided to them by RRBs especially regarding COVID protocol
11 DEC 2020 5:25PM by PIB Delhi
Indian Railways through its 21 Railway Recruitment Boards (RRBs) is organizing mega recruitment drive in three phases starting from 15th December, 2020 for filling up about 1.4 lakh vacancies in which more than 2.44 Crore candidates will be appearing in different cities across the country. Preparations for conduct of exams are in full swing.
First phase of the Exam will commence from 15th Dec, 2020 till 18th Dec.2020 for CEN 03/2019 ( Isolated and Ministerial categories). This will be followed by CEN 01/2019 (NTPC categories) from 28thDec. 2020 to tentatively till March, 2021 and the third recruitment for CEN No. RRC- 01/2019 (Level-1) from tentatively April 2020 onwards till June end, 2021.
For CEN-03/2019 (Isolated and Ministerial categories) which will be starting from 15th Dec. 2020, candidates will be informed individually through email and SMS about their city of exam, date and shift of exam through a link provided on RRBs official websites. Link for downloading of e-call letter will be made live 4 days prior to exam date on official websites of all RRBs. Communication regarding next phases of recruitment will be released in due course.
RRBs have made extensive preparations for conducting examinations of this large scale in COVID-19 pandemic times following SOPs as laid down by Government ensuring social distancing, compulsory use of masks, sanitizers, curtailing shifts for conducting Exams to only two shifts per day. Efforts are being made by RRBs to ensure that as far as possible the candidates are accommodated in their own State so that they can reach their Exam centres by undertaking overnight journey.Female and PWD candidates are accommodated within their home states. However, considering skewed distribution of candidates area wise, there will be unavoidable inter state movements. Railways will be running special exam trains to cater to travel requirements of the candidates, wherever required and feasible. Chief Secretaries of concerned State Governments have also been requested to extend support of local administration to RRBs for conducting CBTs in secure and safe manner ensuring social distancing.
Candidates will be checked for temperature at entry using thermo guns. Candidates having temperature more than prescribed limits will not be allowed inside the exam venue. Intimation in this regard will also be sent to their registered email and mobile number regarding rescheduling of such candidates. Exact date of re-scheduled exam of such candidates will be intimated subsequently. The candidate should use his/her own facemask. Candidate have to produce COVID-19 self declaration in prescribed format at the entry and in absence of the same he/she will not be allowed into the exam venue. Proper arrangement of crowd management will be made as per COVID-19 protocol from the Main Gate to the Exam Labs. After each shift the exam centre will be sanitized before starting another shift.
In order to safeguard the health of the candidates and other Personnel involved in the conduct of CBT during Covid 19 scenario, all relevant protocols / guidelines will be strictly complied and followed. The latest instructions, guidelines and orders issued by the Central and respective State governments concerning COVID 19 will be followed and ensured.

রেলৱে মন্ত্রালয়
দিশেম্বর ১৫,২০২০দগী হৌগদৌরিবা রেলৱে রিক্রুইতমেন্ত পরিক্ষাশিংগীমক মপুংফানা শেম-শারে
তোখাইবা অমসুং মিনিস্ত্রিশিংগী (সি.ইন.এন ০৩/২০১৯) কাংলুপকী অহানবা তাঙ্কক্কী কম্পুতর বেজ তেস্ত(সি বি তি) দিশেম্বর ১৫,২০২০দগী দিশেম্বর ১৮,২০২০ ফাওবা পাংথোক্লগনি
নন তেক্নিকেল পোলুলার কাংলুপকী(এন.তি.পি.সি-সি.ই.এন ০১/২০১৯) সি.বি.তিগী অনিশুবা তাঙ্কক দিশেম্বর ২৮, ২০২০দগী ২০২১গী মার্চ ফাওবা পাংথোক্কনি
লেবেল-১ পোস্তশিং(সি.ই.এন আর.আর.সি ০১/২০১৯)গী সি.বি.তিগী অহুমশুবা তাঙ্কক এপ্রিল ২০২০দগী ২০২১গী জুন ফাওবা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরি
কোবিদকী চৎন-কাংলোনশিংগী মতাংদা আর.আর.বিশিংনা মখোয়দা পীবা পাউতাকশিং ইন্নবা কেন্দিদেতশিংদা খঙহনখ্রে
11 DEC 2020 5:25PM by PIB Imphal
অহাংবা ফম লাখ ১.৪ রোম মেনশিন্নবা দিশেম্বর ১৫,২০২০দগী হৌদুনা তাঙ্কক অহুম থোক্নবা ভারত রেলৱেজনা মসিগী রেলৱে রিক্রুইতমেন্ত বোর্দ ২১গী খুৎথাংদা অচৌবা থবক লৌনবগী খোঙজং পাংথোক্লগনি, মসিদা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা সহরশিংদা কেন্দিদেত করোর ২.৪৪ রোম শরুক য়াগনি। পরিক্ষাশিং পাংথোক্নবা মপুংফানা শেম-শারে।
তোখাইবা অমসুং মিনিস্ত্রিশিংগী (সি.ইন.এন ০৩/২০১৯) কাংলুপকী অহানবা তাঙ্কক্কী পরিক্ষা দিশেম্বর ১৫,২০২০দগী দিশেম্বর ১৮,২০২০ ফাওবা পাংথোক্লগনি। মসিগী তুংদা নন তেক্নিকেল পোলুলার কাংলুপকী(এন.তি.পি.সি-সি.ই.এন ০১/২০১৯) দিশেম্বর ২৮, ২০২০দগী ২০২১গী মার্চ ফাওবা পাংথোক্কনি অমসুং লেবেল-১ পোস্তশিং(সি.ই.এন আর.আর.সি ০১/২০১৯)গী অহুমশুবা রিক্রুইতমেন্ত এপ্রিল ২০২০দগী ২০২১গী জুন ফাওবা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরি।
দিশেম্বর ১৫, ২০২০দগী হৌগদৌরিবা তোখাইবা অমসুং মিনিস্ত্রিশিংগী (সি.ইন.এন ০৩/২০১৯) কাংলুপকী অহানবা তাঙ্কক্কী পরিক্ষাগীদমক, আর.আর.বিশিংগী ওফিসিএল ৱেবসাইতশিংদা লিঙ্ক অমগী খুৎথাংদা কেন্দিদেতশিংদা লনাই ওইনা ই-মেল অমসুং এস.এম.এসতা মখোয়গী পরিক্ষাগী সহর, নুমিৎ অমসুং সিফ খঙহনগনি। পরিক্ষা পাংথোক্কদবা নুমিৎ ৪গী মমাংদা আর.আর.বিশিংগী ওফিসিএল ৱেবসাইতশিংগী লিঙ্কতা ই-কোল লেত্তর লৌথবা য়াগনি। মথং তাঙ্ককশিংগী থবক-থৌরমশিংগী ই-পাউ মখা তানা পীরক্কনি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুং অসিদা থাপ্না লৈনবা, মাক্স উপ্নবা অমসুং সেনিতাইজর শীজিন্ননবা সরকারনা পীরিবা এস.ও.পিশিং ঙাক্তুনা নোংমদা সিফ অনি খক পরিক্ষা পাংথোক্নবা আর.আর.বি.শিংনা অকনবা থৌরাং পায়খৎলে। কেন্দিদেতশিংনা অহিং অমগী খোঙচৎ মনুংদা মখোয়গী পরিক্ষা সেন্তরশিং য়ৌবা ঙম্নবা কেন্দিদেতশিং মখোয় মশাগী রাজ্যশিংদা পরিক্ষা শরুক য়াহন্নবা আর.আর.বি.শিংনা য়ারিবমখৈ থবক পায়খৎলে। নুপী অমসুং পি.দব্লিউ.দি কেন্দিদেতশিং মখোয় মশাগী রাজ্যশিংদা পরিক্ষা ফমহনগনি।
কেন্দিদেতশিং চৎথোক-চৎশিন তৌনবা রেলৱেজনা অখন্নবা একজাম ত্রেনশিং চেনহলগনি। অশোই-অঙাম থোকহন্দনা অমসুং থাপ্না লৈদুনা সি.বি.তিশিং পাংথোক্নবা আর.আর.বিশিংদা মতেং পাংনবা মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগী চীফ সেক্রেতরিশিংদা খঙহনখ্রে।
কেন্দিদেতশিং থর্মো গনশিং শীজিন্নদুনা চঙলকপদা তেম্পেরেচর য়েংগনি। তেম্পেরেচর ৱাংবা কেন্দিদেতশিং পরিক্ষা মফমগী মনুংদা চঙবগী অয়াবা পীরোই। অসিগুম্বা কেন্দিদেশিংগী নৌনা লেপ্লবা পরিক্ষাগী মতম মখোয়গী রেজিস্তার ই-মেল অমসুং মোবাইল নম্বরশিংদা থারক্কনি। পরিক্ষা অমুক হন্না পাংথোক্নবগী চপ চাবা নুমিৎ কোন্না খঙহনগনি।
কেন্দিদেতশিংনা মশাগী মাক্স শীজিন্নগদবনি। কেন্দিদেতশিংনা চঙলকপা মতমদা অপীবা ফোরমেত্তা কোবিদ-১৯গী সেল্ফ দেক্লারেসন পুথোক্কদবনি অমসুং মসি য়াওদ্রবদি পরিক্ষা মফমদা চঙবা য়ারোই। মেন গেত্তগী হৌরগা একজাম লেবশিং ফাওবা কোবিদ-১৯গী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না মী চিনবা হন্থনবা থৌরাং পায়খৎকনি। পরিক্ষা সিফ অমা লোইরবা মতুংদা অতোপ্পা সিফ অমা হৌদ্রিঙৈদা সেন্তর অদু শেংদোক্কনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুং অসিদা কেন্দিদেতশিং অমসুং সি.বি.তি পাংথোক্লিবা মীওইশিং অশোই-অঙাম থোক্তনবা চৎন-কাংলোনশিং ফজনা ইনগনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পীবা কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাউতাকশিং, চৎন-পথাপশিং ঙাক্কনি।