Ministry of Housing & Urban Affairs
MOHUA launches Socio-Economic Profiling of PM SVANidhi beneficiaries
Benefits of various central schemes to be extended for holistic socio-economic upliftment
Pilot programme to run in Gaya, Indore, Kakching, Nizamabad, Rajkot and Varanasi
11 DEC 2020 1:33PM by PIB Delhi
Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, Ministry of Housing and Urban Affairs launched a programme of Socio-Economic Profiling of PM SVANidhi beneficiaries and their families today, as an additional component of PM SVANidhi Scheme, in the presence of representatives of various Central Ministries and State officials. Under this, a complete profile of each PM SVANidhi beneficiary and their family members will be prepared. Based on the profiled data, benefits of the various eligible Central Schemes would be extended to them for their holistic socio-economic upliftment.
The launch has been in the context of the vision of Hon’ble Prime Minister that PM SVANidhi scheme should not be seen merely from the perspective of extending loans to street vendors but should also be seen as an instrument for outreach to street vendors and their families for their holistic development and socio-economic upliftment.
In the first phase, 125 cities have been selected for the programme. The profile will identify potential eligibility of beneficiaries and their family members for select Central Government schemes and facilitate linkages. Besides this, the States/ UTs would also have an option to extend their respective State/ UT specific welfare schemes to them. M/s Quality Council of India (QCI) has been appointed as implementing partner for the programme.
Prior to the complete roll out, MoHUA will run a pilot program in six cities, namely Gaya, Indore, Kakching, Nizamabad, Rajkot, and Varanasi.
Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) is implementing Prime Minister Street Vendors AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme since June 1, 2020, with an objective to provide affordable working capital loan up to ₹10,000 to Street Vendors for facilitating resumption of their livelihoods adversely affected by the COVID-19 pandemic.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রিশিংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক প্রোফাইলিং এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না লোঞ্চ তৌখ্রে
হোলিস্তিক সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপ্লিপমেন্তগীদমক তোঙান তোঙানবা কেন্দ্রগী স্কিমশিংগী বেনিফিৎশিং মখাতানা পীরগনি
গয়া, ইন্দোর, ককচিং, নিজামবাদ, রাজকোত অমসিং ভরানাসিদা পাইলোত প্রোগ্রাম পাংথোক্লগনি
11 DEC 2020 1:33PM by PIB Imphal
ঙসি তোঙান তোঙানবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং অসিদগী রিপ্রজেন্তেতিবশিং অমসুং রাজ্যগী ওফিসিয়েলশিং শরুক য়াদুনা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কিমগী অহেনবা কম্পোনেন্ত অমা ওইনা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রিশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক প্রোফাইলিংগী প্রোগ্রাম অমা হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স্কী মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গ শঙ্কর মিশ্রানা লোঞ্চ তৌখ্রে৷ মসিগী মখাদা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রি খুদিংমক্কী অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুংগী মীওইশিংগী মপুং ফাবা প্রোফাইল অমা শেম্লগনি৷ প্রোফাইল দাতা অসিগী মতুং ইন্না মখোয়গী হোলিস্তিক সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপ্লিপমেন্ত অসিগীদমক তোঙান তোঙানবা ইলিজিবল ওইবা কেন্দ্রগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং অদু মখোয়দা ফংহল্লগনি৷
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কিম অসি স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংদা লোনশিং পীবা অসি খক্তা নত্তনা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুং অসিদা মখোয়গী হোলিস্তিক দিভেলপমেন্ত অমসুং সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপ্লিপমেন্ত অসিগীদমক খুৎলাই অমা ওইনা উরিবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অসি য়েংলগা লোঞ্চ তৌখিবনি৷
অহানবা ফেস্তা, প্রোগ্রাম অসিগীদমক সহর ১২৫ খনখ্রে৷ কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিং খন্নবা অমসুং লিঙ্কেজ লাইহন্নবগীদমক বেনিফিসিয়রিশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুংগী মীওইশিং অসিগী পোতেন্সিয়েল ইলিজিবিলিতী অদু প্রোফাইল অসিনা খন্দোক্লগনি৷ অসিগীসু মথক্তা মখোয়শিং অসিদা মখোয় মখোয়গী রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিনা অখন্নবা ৱেল্ফেয়র স্কিমশিং অদু মখাতানা পীথনবগী ওপ্সন অদুসু লৈরগনি৷ প্রোগ্রাম অসিগীদমক এম./এস. ক্বালিতী কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়া(ক্বু.সি.আই.)বু ইমপ্লিমেন্তিং পার্তনর অমা ওইনা খনখ্রে৷
কমপ্লিত রোল আউত অসিগী মাংওইননা, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না শহর তরুক মমিং ওইনা পল্লবদা গয়া, ইন্দোর, ককচিং, নিজামবাদ, রাজকোত অমসিং ভরানাসিদা পাইলোত প্রোগ্রাম অমা পাংথোক্লগনি৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা শোকহল্লবা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং অসিগী পুন্সি হান্নগুম্না লাকহনবা ঙম্নবা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং অসিদা লুপা ১০,০০০ য়ৌনা ৱর্কিং কেপিতেল লোন ফংহন্নবগী পান্দমদা ২০২০গী জুন ১দগী হৌদুনা হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়(এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না প্রাধান মন্ত্রী স্ত্রিৎ ভেন্দর্স অত্ম নির্ভর নিধি(পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি) স্কিম চৎনদুনা লাক্লি৷