Ministry of Environment, Forest and Climate Change
CPCB raises concern on Pollution and Frothing in River Yamuna
Asks Delhi and other states for effective sewage treatment.
06 DEC 2020 6:00PM by PIB Delhi
CPCB monitors water quality of River Yamuna and drains discharging into the River.
In the past, CPCB observed froth formation and increase in ammonia levels in river Yamuna because of discharge of untreated sewage, non-operation of existing Sewage Treatment Plants, improper functioning of Effluent Treatment Plants(ETPs) installed by the industries and Common Effluent Treatment Plants(CETPs) located on the banks of river Yamuna.
Monitoring of 22 drains carried out recently ,indicated that 14 drains (Sonia Vihar, Najafgarh, Shastri Park, Shahdara, etc.) are found untapped ,discharging sewage. While 05 drains are 100% tapped and no flow at downward of interception observed,02 drains were found tapped but overflow into river yamuna was observed. One drain (drain no. 14) has no flow at all. Due to partially/untreated discharge of sewage and industrial effluent containing phosphorus, many times, foaming also is observed.
CPCB, taking cognizance of this, issued directions to Delhi Jal Board to submit time bound action plan to ensure compliance to norms by STPs and that no untreated sewage is discharged to these drains.
Delhi Pollution Control Committe(DPCC) has been directed to take action against non-complying Common Effluent Treatment Plans(CETPs) and industrial units. Similar directions have also been issued to State Pollution Control Boards of Haryana and Uttar Pradesh.
In view of the importance of the issues, reminders have been issued today to concerned agencies to submit action taken report by 15th December, 2020.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল পোল্যুশন কন্ত্রোল বোর্দ (সি.পি.সি.বি.)না য়মুনা তুরেলদা থোক্লিবা পোল্যুশন অমসুং ফ্রোতিংগী মতাংদা নুঙাইতবা ফাংদোকখ্রে
নীংথিনা সিৱেজ ত্রীৎমেন্ত তৌনবগীদমক্তা দিল্লী অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংদা হায়খ্রে
06 DEC 2020 6:00PM by PIB Imphal
সি.প.সি.বি.না য়মুনা তুরেল অমসুং তুরেল অসিদা তারিবা দ্রেনশিংগী ঈশিংগী ক্বালিতী অদু য়েংশিনখ্রে।
মমাংদা, নীংথিনা ত্রীৎমেন্ত তৌদবা সিৱেজ থাদোরকপা, হৌজিক হৌজিক লৈরিবা সিৱেজ ত্রীৎমেন্ত প্লান্তশিংনা থবক পাংথোক্তবা, য়মুনা তুরেল মপান্দা লিংখৎপা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং কমন এফ্লুএন্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিং (সি.ই.তি.পি.শিং)না থম্লিবা এফ্লুএন্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিং (ই.তি.পি.শিং)না মতিক চানা থবক পাংথোক্তবনা মরম ওইরগা সি.পি.সি.না য়মুনা তুরেলদা ফ্রোথ ফোর্মেশন তৌরকপা অমসুং অমোনিয়াগী চাং হেনগৎলকপা থেংনখি।
য়মুনা তুরেলদা তাশিনবা দ্রেন ২২ য়েংশিনবা মতমদা, শিজিন্নদবা ১৪ (সোনিয়া ৱিহার, নজফগর, সাস্ত্রি পার্ক, সাহদারা অতৈ অতৈনা চিংবা)দগী দ্রেনগী সিৱেজ ফত্তবা চেনথরকপা থেংনখি। মায়কৈ অমরোমদনা দ্রেন ০৫ ফজনা সিজন্নবা থেংনখি অমসুং মদুদা ইশিং চেন্দবা থেংনখি, দ্রেন ০২ ফজন্না শিজিন্নবা থেংনখি অদুবু য়মুনা তুরেলদা পাথোক্তুনা তাশিনবা থেংনখি দ্রেন অমা (দ্রেন নম্বর ১৪)না সুকচেন চেন্দবা থংনখি। খরমখৈ/ দ্রেনগী শেংদোক্তবা ফত্তবা ঈশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংদগী থাদোরকপা ফোসফোরস য়াওবা চেন্থরকপা ফত্তবা কয়ানা তুরেলদা মতম কয়াদা কোঙ্গোল কাখৎপা উবা ফংখি।
মসি খঙলদুনা সি.পি.সি.বি.না দিল্লী জল বোর্দতা এস.তি.পি.শিংনা পীবা নিয়মশিং অসিবু ইন্নবা অমসুং মসিগী দ্রেনশিং অসিদা শেংদোক্তবা ফত্তবা ঈশিংশিং থাদোরক্তনবা অকক্নবা মতমদা এক্সন প্লান পীশিল্লক্নবা তাক্লখ্রে।
অসিগা লোইননা দিল্লী পল্যুশন কন্ত্রোল কমিতী (দি.পি.সি.সি.)দা নিয়মশিং অসিবু ঙাক্না চত্তবা কমন এফ্লুএন্ত ত্রীৎমেন্ত প্লান্তশিং (সি.ই.তি.পি.শিং) অমসুং ইন্সত্রীয়েল য়ুনিতশিংগী মথক্তা এক্সন লৌনবসু হায়খ্রে। অসিগা মান্নবা দাইরেক্সনশিং হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশকী স্তেত পোল্যুশন কন্ত্রোল বোর্দতসু পীখ্রে।
হিরম অসিগী মরু ওইবা অদু য়েংলগা, মসিগা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংদা দিসেম্বর ১৫, ২০২০ ফাওবদা লৌখৎখিবা এক্সনশিংগী রিপোর্ত পিখৎলক্নবা রিমাইন্দরশিং ঙসি পীখ্রে।