Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah addressed inaugural session of Annual DGsP/IGsP Conference
First such conference organized in virtual mode
Prime Minister Shri NarendraModi reviewed the action points of the previous Conference
Union Home Minister emphasised that there should be zero tolerance against terrorism, while stressing on the need to ensure safety and dignity of the citizens
Union Home Minister awarded Indian Police Medal to 50 awardees
Shri Amit Shah directed that security agencies should have a coordinated approach in national security scenario
Discussions on the role of police during the COVID-19 pandemic and implementation of safety protocol by the police was also discussed
02 DEC 2020 10:49PM by PIB Delhi
The inaugural session of 55th Annual Director Generals of Police/Inspector Generals of Police Conference was addressed by the Union Home Minister Shri Amit Shahhere today, in which Heads of various Central Para Military Forces and Director Generals of Police and Inspector Generals of Policeof the States participatedin virtual mode from their respective States. This is the first such Conference organised by the Intelligence Bureau in virtual mode. Paying homage to the Police martyrs, the Union Home Minister awarded Indian Police Medals to 50 awardees and congratulated them on their achievements.
In his inaugural address, Shri Amit Shahhighlighted policy issues on national security and applauded the role of the police as frontline warriors in crisis and disaster management. He emphasised that there should be zero tolerance against terrorism. While stressing upon the need to ensure safety and dignity of citizens, he underlined the importance of capacity building of Police to deal with emergency situations and disasters. He directed that security agencies should have a coordinated approach in the national security scenario and achieve the target of making India a developed and safe Nation.
The Prime MinisterShri NarendraModi later joined the Conference virtually and reviewed the action points of the previous Conference. A review of the internal security situation was presented to the Prime Minister and the Union Home Minister, and discussions were held to improve the overall security scenario with more people-friendly initiatives.
A session on various initiatives of security forces on the LWE front was held in which discussions were held to improve the security situation in LWE infested areas. Stress was given on coordinated action with States to check the LWE menace. Discussions on the role of police during the COVID-19 pandemic and implementation of safety protocol by the police was also discussed. Follow-up actions were also suggested to develop an SOP to manage various types of emergency situations.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা দি.জি.পিশিং/আই.জি.পিশিংগী চহিগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে
ভর্চুএল ওইনা মীফম পাংথোকপা হন্দক্কী অসিনা অহানবনি
মমাঙগী মীফমগী থবকশিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
মীয়াম অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা তেরোরিজমগী থবকশিং খাংদুনা লৈথোক্তনবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা তকশিনখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা মনা ফংলবা ৫০দা ইন্দিয়ান পুলিস মেদল পীখ্রে
লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী থবকশিংদা সেকুরিতি এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা শ্রী অমিত সাহনা খঙহনখ্রে
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পুলিসগী থৌদাং খন্নখ্রে অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনবা পুলিসনা চৎন-পথাপশিং ঙাকপগী মতাংসু খন্নখ্রে
02 DEC 2020 10:49PM by PIB Imphal
ঙসি দিরেক্তর জেনেরেলস ওফ পুলিস/ইন্সপেক্তর জেনেরেলস ওফ পুলিসকী ৫৫সুবা চহিগী মীফম হৌদোকপদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহ ৱা ঙাংখ্রে। মীফম অদুদা তোঙান-তোঙানবা সেন্ত্রেল পেরা মিলিতরি ফোর্সশিংগী লুচিংবশিং অমসুং রাজ্যশিংগী পুলিসকী দিরেক্তর জেনেরেলশিং অমসুং পুলিসকী ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিং ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি। ইন্তিলিজেন্স বিউরোনা ভর্চুএল ওইনা মীফম পাংথোকপা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি। থৱায় কৎখ্রবা পুলিসশিং ইকায়খুম্নবা উৎলদুনা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা মনা ফংলবা ৫০দা ইন্দিয়ান পুলিস মেদল পীখ্রে অমসুং মখোয়গী মাইপাকশিংগীদমক মখোয় থাগৎখ্রে।
মহাক্কী হৌদোকপগী ৱারোলদা, লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী থৌশিল অমসুং অৱাবা তারকপা মতমদা মাঙজিল থাবা লান্মীশিং ওইনা পুলিসকী থৌদাংগী পল্লদুনা শ্রী অমিত সাহনা হায়খি তেরোরিজমগী মায়োক্তা তুমিন্না খাংদুনা লৈথোক্লোইদবনি। মীয়াম অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা অমসুং অৱাবা তারকপা মতমদা থেংন্নবা পুলিসকী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনবা অসি য়াম্না মরুওই। লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী থবকশিংদা সেকুরিতি এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি অমসুং ভারত চাউখৎলবা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা হোৎনগদবনি।
তুংদা মীফম অদু ভর্চুএল ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াখি অমসুং মমাঙগী মীফমদা লৌখিবা ৱারেপশিং থবক ওইনা পাংথোকপা অদু হন্না য়েংশিনখি। লৈবাক মনুংগী ঙাক-শেনগী ওইরিবা ফিবম হন্না য়েংশিনবগী পাউদম অমা প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরদা থমখি অমসুং মীয়াম হেন্না নুংঙাঁইগদবা থবকশিংগা লোয়ন্না ঙাক-শেনগী ফিবম ফগৎহন্নবা খন্নখি।
এল.দব্লিউ.ই মায়োক্নরিবা মফমদা সেকুরিতি ফোর্সশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং খন্নখি অমসুং এল.দব্লিউ.ইনা শোকহল্লবা মফমশিংদা ঙাক-শেনগী ফিবম ফগৎহন্নবসু মীফম অদুদা খন্নখি। এল.দব্লিউ.ইনা থোকহনবা অৱাবশিং লাকশিন্নবা রাজ্যশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা তকশিনখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা পুলিসগী থৌদাং খন্নখ্রে অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনবা পুলিসনা চৎন-পথাপশিং ঙাকপগী মতাংসু খন্নখ্রে। তোঙান-তোঙানবা মখলগী অৱা-অনা তারকপা ফিবমশিং লাকশিন্নবা এস.ও.পি শেম্নবা ৱাফম খন্নখি।