Ministry of Housing & Urban Affairs
INR 200 crore municipal bonds issue of Lucknow Municipal Corporation listed at BSE
10 year bond attracts huge investor interest with total bids of INR 450 crores--closes with attractive coupon rate of 8.5%
Lucknow becomes 9th city to raise municipal bonds, Incentivised By Mohua Under Mission Amrut
LMC to get ₹26 cr to subsidise interest burden
Upfront incentive amount equates to reducing interest burden by 2% on municipal corporation
To help in improving Financial & Municipal Governance, make city move towards self Dependence--provide support for developing civic infrastructure-- Boost Aatmanirbhar City As Part of Aatmanirbhar Bharat
CM of UP Yogi Adityanath attends BELL Ceremony at NSE
Ghaziabad, Varanasi, Agra & Kanpur expected to also issue municipal bonds in coming months
02 DEC 2020 11:32AM by PIB Delhi
The INR 200 crore municipal bonds issue of the Lucknow Municipal Corporation (LMC) was listed at Bombay Stock Exchange today. The Hon’ble Chief Minister of Uttar Pradesh Yogi Adityanath attended the Bell Ceremony at the National Stock Exchange in Mumbai today. With this, Lucknow has become the 9th city in the country to have raised municipal bonds, which has been incentivized by the Ministry of Housing and Urban Affairs, Government of India under the mission AMRUT (Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation). The bonds issue will ensure that the LMC will get ₹26 cr to subsidise its interest burden. This upfront incentive amount equates to reducing interest burden by 2% on the municipal corporation. It will help in improving financial & municipal governance, make city move on the path of self dependence and provide necessary support for developing civic infrastructure. This will also boost AatmaNirbharCity as a part of AatmaNirbharBharat.
Lucknow Municipal Corporation (LMC) successfully launched is maiden municipal bond issue on November 13, 2020 which has been listed today and is tradeable on Bombay Stock Exchange. The total issue of INR 100 crores (including green shoe option of up to INR 100 crores) attracted considerable investor interest and received bids totaling to INR 450 crores from 21 investors. It closed at a very attractive coupon rate of 8.5% for a ten-year bond, which is a record, particularly in times of COVID and is reflective of the investor demand for good quality and well-structured municipal bonds.
This is a historic occasion as it is the first municipal bond issue from North India and the first from Uttar Pradesh after the launch of the AMRUT scheme. The considerable investor interest evinced by significant over-subscription of this bond issue is indicative of improving economic environment. It follows the pioneering trend set by Ahmedabad Municipal Corporation which issued the first municipal bond for INR 100 crore without state government guarantee to finance infrastructure projects in January, 1998. The Government of Uttar Pradesh and the Government of India have extended their full support to this issue which marks a paradigm change in urban governance and would trigger more market oriented and transparent local administration. The Government of Uttar Pradesh is keen to encourage other local bodies in the state to emulate the example set by Lucknow Municipal Corporation. It is expected that the municipal corporations of Ghaziabad and then other cities such as Varanasi, Agra and Kanpur will also issue municipal bonds in the coming months, followed by a pooled municipal bond issue from some of the smaller municipal entities in the state.
This bond issue from Lucknow Municipal Corporation is rated ‘AA’ by India Ratings and ‘AA (CE)’ by Brickwork Ratings. The proceeds of the issue are proposed to be invested in a water supply project being implemented under AMRUT scheme of the Government of India and a housing project. The tenure of the Lucknow Municipal Corporation bond is 10 years and it is structured as a ‘strip’ bond with 7 STRRPs (A to G) and principal repayment to happen in 7 equal annual payments from the 4th year to the 10th year. In addition to asset cover, a structured payment mechanism has been put in place to ensure timely payment of both principal and interest obligations.
The significance of this maiden bond issue from an urban local body in Uttar Pradesh is not merely the quantum of resources raised for investments in urban infrastructure but a demonstration of the transformation of Lucknow Municipal Corporation into a model for urban governance.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
লখনৌ মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনগী লুপা করোর ২০০গী মিউনিসিপাল বোন্দ ইসু বি.এস.ইগী লিস্ততা য়াওরে
চহি ১০গী বোন্দ অসি মশিং য়াম্লবা ইনভেস্তরশিংনা পাম্নদুনা লুপা করোর ৪৫০ রোমগী অপুনবা বিদশিং লাকখি, চাদা ৮.৫গী কপন রেতকা লোয়ন্না ক্লোজ তৌখি
মিসন অমরুতকী মখাদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা মতেং পাংদুনা মিউনিসিপাল বোন্দশিং শেমগৎপা ৯সুবা সহর লখনৌ ওইরে
শেন্দোয়গী সবসিদি পীনবা লখনৌ মিউনিসিপাল কোর্পোরেসন্না লুপা করোর ২৬ ফংলগনি
মতেং পাংলিবা শেনফমশিং অসিনা মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনগী শেন্দোয়গী পোৎলুম চাদা ২দা হন্থরগনি
মিউনিসিপালগী লৈঙাক অমসুং শেন-থুম ফগৎনবা, সহর অসি মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা, মীয়ামগী দরকার ওইবশিং শেমগৎনবা, অত্মানির্ভর ভারতকী শরুক অমা ওইনা অত্মানির্ভর সহর ওইহনবদা মতেং পাংগনি
য়ু.পি চীফ মিনিস্তর য়োগী অদিত্যনাথ এন.এস.ইদা বেল সেরিমোনি শরুক য়াখি
লাক্লিবা থাশিংদা গাজিয়াবাদ, বারানসী, অগ্রা অমসুং কানপুরসু মিউনিসিপাল বোন্দশিং ফংহল্লগনি
02 DEC 2020 11:32AM by PIB Imphal
লখনৌ মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনগী লুপা করোর ২০০গী মিউনিসিপাল বোন্দ ইসু ঙসি বোম্বে স্তোক একচেঞ্জতা য়াওরে। ঙসি মুম্বাইদা নেসনেল স্তোক একচেঞ্জতা বেল সেরিমোনি থৌরমদা উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর য়োগী অদিত্যনাথ শরুক য়াখ্রে। মসিগা লোয়ন্না মিসন অমরুত(অতল মিসন ফোর রিজুবেনেসন এন্দ অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন)গী মখাদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা মতেং পাংদুনা মিউনিসিপাল বোন্দশিং শেমগৎপা ৯সুবা সহর লখনৌ ওইরে। বোন্দ ইসু অসিনা শেন্দোয়গী সবসিদি পীনবা লখনৌ মিউনিসিপাল কোর্পোরেসন্না লুপা করোর ২৬ ফংলগনি। মতেং পাংলিবা শেনফমশিং অসিনা মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনগী শেন্দোয়গী পোৎলুম চাদা ২দা হন্থরগনি। মসিনা মিউনিসিপালগী লৈঙাক অমসুং শেন-থুম ফগৎনবা, সহর অসি মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা, মীয়ামগী দরকার ওইবশিং শেমগৎনবা মতেং পাংলগনি। মসিনা অত্মানির্ভর ভারতকী শরুক অমা ওইনা অত্মানির্ভর সহর ওইহনবদা মতেং পাংগনি।
লখনৌ মিউনিসিপাল কোর্পোরেসন্না ২০২০গী নবেম্বর ১৩দা হৌদোকখিবা মসিগী অহানবা মিউনিসিপাল বোন্দ ইসু ঙসি লিস্ততা য়াওখি অমসুং বোম্বে স্তোক একচেঞ্জতা ললোন-ইতিক চৎথবা য়ারগনি। লুপা করোর ১০০গী অপুনবা ইসু(লুপা করোর ১০০গী গ্রিন সু ওপসন য়াওনা) অসি ইনভেস্তর মশিং য়াম্না পাম্নখি অমসুং লুপা করোর ৪৫০গী অপুনবা বিদশিং লাকখি। চহি ১০গী বোন্দ অসি চাদা ৮.৫গী কপন রেতকা লোয়ন্না ক্লোজ তৌখি, মসি মরুওইনা কোবিদ মতম অসিদা রেকোর্দ অমনি অমসুং মগুন লৈবা অমসুং মওং-মরিল তারবা মিউনিসিপাল বোন্দশিং ওইবনা ইনভেস্তরশিংনা য়াম্না পাম্নখি।
মসি পুৱারি ওইরবা থৌরম অমনি অমসুং মসি অৱাং ভারতকী অহানবা মিউনিসিপাল বোন্দ ইসুনি অমসুং অমরুত স্কিম হৌদোক্লবা মতুংদা উত্তর প্রদেসতগী অহানবনি। বোন্দ অসি ওভর-সবস্ক্রিবসন তৌবা অসিনা ইভেস্তরশিংনা পাম্নরে হায়বা তাক্লে অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলকপগী খুদম অমনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংদা শেন থাদনবা ১৯৯৮গী জনুৱারিদা রাজ্য সরকারগী গরেন্তি য়াওদনা অহমেদবাদ মিউনিসিপাল কর্পোরেসন্না লুপা করোর ১০০গী অহানবা মিউনিসিপাল বোন্দ য়েন্থোকখিবা অদুগী মতুং তারকপা খোঙথাং অমনি।
ইসু অসিদা উত্তর প্রদেস সরকার অমসুং ভারত সরকারনা মপুংফানা মখোয়না মতেং পাংদুনা সহরগী লৈঙাক্তা অহোঙবা অমা পুরকপা হৌরে অমসুং কৈথেলদা মিৎয়েং থম্বা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতবা লৈঙাক লৈহন্নবা হেন্না হোৎনগনি। লখনৌ মিউনিসিপাল কর্পোরেসন্না খুদম ওইদুনা রাজ্য অসিগী লোকেল বোদিশিং পুক্নিং থৌগৎনবা উত্তর প্রদেস সরকারনা হোৎনরি। লাক্লিবা থা খরগী মনুংদা গাজিয়াবাদ, বারানসী, অগ্রা অমসুং কানপুর মিউনিসিপাল কর্পোরেসনশিংগী মিউনিসিপাল বোন্দশিং ইসু তৌগনি হায়বগী থাজবা লৈরে। মসিগী মতুংদা রাজ্য অসিগী অপীকপা মিউনিসিপাল বোদিশিং পুনশিন্দুনা অপুনবা মিউনিসিপাল বোন্দ ইসু তৌগনি হায়রি।
লখনৌ মিউসিপাল কর্পোরেসন্না পীবা বোন্দ অসি ইন্দিয়া রেতিংসনা ‘এ.এ’ রেত পীরে অমসুং ব্রিকৱাক রেতিংসনা ‘এ.এ(সি ই) রেত পীরে। ইসুদগী লাকপা শেনফমশিং অদু ভারত সরকারগী অমরুত স্কিমগী মখাদা পায়খৎলিবা ঈশিং পীনবা স্কিম অমা অমসুং হাওসিং প্রোজেক অমদা থাদগনি। লখনৌ মিউনিসিপাল কর্পোরেসন বোন্দগী মতম অসি চহি ১০নি অমসুং মসি এস.তি.আর.আর.পি ৭(এ-জি) য়াওবা স্ত্রিপ বোন্দ অমা ওইরে অমসুং প্রিন্সিপাল শিংবগী থবক অসি ৪সুবা চহিদগী ১০ সুবা চহি ফাওবদা চহি অমদা তরেৎলক পাংথোক্কনি। মতম চানা শেল্লেপ অমসুং শেন্দোয় অনিমক পীথোকপা ঙম্নবা শেন পীনবা থৌরাং অমা পায়খৎলে।
উত্তর প্রদেসকী সহরগী লোকেল বোদি অমদগী অহানবা ওইনা বোন্দ ইসু তৌবা অসিনা সহরগী দরকার ওইবা মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা শেন থাদনবা শেন খোমগৎনবা কান্নবা খক নত্তনা লখনৌ মিউনিসিপাল কর্পোরেসন অসি সহরগী লৈঙাক্কী নমুনা অমা ওইনবা অওনবা পুরক্নবা মীয়ামদা উৎনবা হোৎনবা অমনি।