Ministry of Finance
Punjab chooses Option-1 to meet the GST implementation shortfall
26 States and all Union Territories with Legislative Assembly have favoured Option-1
Punjab will get Rs.8,359 Crores through special borrowing window to meet the GST implementation shortfall
Permission to raise additional Rs.3,033 Crores through borrowings also issued to Punjab
28 NOV 2020 2:39PM by PIB Delhi
Governments of Punjab has communicated acceptance of Option-1 to meet the revenue shortfall arising out of GST implementation. The number of States who have chosen this option has gone up to 26. All the 3 Union Territories with Legislative Assembly (i.e. Delhi, Jammu & Kashmir and Puducherry) have also decided in favour of Option-1.
The States & Union Territories who choose Option-1 are getting the amount of shortfall arising out of GST implementation through a special borrowing window put in place by the Government of India. The window has been operationalisedsince 23rd October, 2020 and the Government of India has already borrowed an amount of Rs.24,000 crores on behalf of the States in four instalments and passed it on to the States and Union Territories, who chose Option-1on 23rd October, 2020, 2nd November, 2020, 9th November, 2020 and 23rd November, 2020. Now the State of Punjab will also receive funds raised through this window starting from the next round of borrowing.
Under the terms of Option-1, besides getting the facility of a special window for borrowings to meet the shortfall arising out of GST implementation, the States are also entitled toget unconditional permission to borrow the final instalment of 0.50% of Gross State Domestic Product (GSDP) out of the 2% additional borrowings permitted by the Government of India, under AtmnirbharAbhiyaan on 17th May, 2020. This is over and above the Special Window of Rs.1.1 lakh crores.On receipt of the choice of Option-1 from the Government of Punjab, the Government of India has granted additional borrowing permission of Rs.3,033 crores to the State Government of Punjab(0.5% of Punjab’s GSDP).
The amount of additional borrowing permission granted to 26 States and the amount of funds raised through special window and released to the 18 States and 3 Union Territories so far is annexed.
Statewise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTstill 28.11.2020
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
672.61
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
289.54
4
Bihar
3231
1136.27
5
Goa
446
244.39
6
Gujarat
8704
2683.88
7
Haryana
4293
1266.68
8
Himachal Pradesh
877
499.74
9
Karnataka
9018
3611.17
10
Kerala#
4,522
0.00
11
Madhya Pradesh
4746
1321.98
12
Maharashtra
15394
3486.24
13
Manipur*
151
0.00
14
Meghalaya
194
32.51
15
Mizoram*
132
0.00
16
Nagaland*
157
0.00
17
Odisha
2858
1112.42
18
Punjab #
3033
0.00
19
Rajasthan
5462
645.06
20
Sikkim*
156
0.00
21
Tamil Nadu
9627
1816.66
22
Telangana
5017
164.41
23
Tripura
297
66.04
24
Uttar Pradesh
9703
1748.29
25
Uttarakhand
1405
674.27
26
West Bengal #
6787
0.00
Total (A):
103273
21472.16
1
Delhi
Not applicable
1706.93
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
661.21
3
Puducherry
Not applicable
159.70
Total (B):
Not applicable
2527.84
Grand Total (A+B)
103273
24000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap
# Funds will be released starting after next round of borrowing.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
পঞ্জাবনা জি.এস.তি.দা পুত্থখিবা অসি মেনখৎনবা ওপ্সন-১ খল্লি
স্তেত ২৬ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি পুম্বা লেজিসলেতিব এসেমব্লিগা লোয়ননা ওপ্সন-১ খল্লি
পঞ্জাবনা জি.এস.তি.দা পুত্থখিবা অসি মেনখৎনবা অখন্নবা পৈশা পুবগী মখাদা লুপা করোর ৮,৩৫৯ ফংলগনি
অহেনবা লুপা করোর ৩,০৩৩ অমসু পঞ্জাবতা পুবগী অয়াবা পীখ্রে
28 NOV 2020 2:39PM by PIB Imphal
পঞ্জাব সরকারনা জি.এস.তি.দা পুত্থখিবা রেবিন্যু অসি মেনখৎনবা ওপ্সন-১ খন্নবা পাউ ফাওনখ্রে। ওপ্সন অসিবু খল্লিবা স্তেত মশিং অসি ২৬ য়ৌখ্রে। লেজিসলেতিব এসেমব্লিগী য়ুনিয়ন তেরিতোরি অহুমক (মদুদি দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং পুদুচেরী)না ওপ্সন-১ খন্নবা ৱারেপ লৌরে।
ওপ্সন-১ খনবা স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি অসি ভারত সরকারনা অখন্নবা পৈশা পুবগী খুত্থাংদা পীদুনা জি.এস.তি.দা পুত্থখিবা অসি মেনখৎনবা পীরি। হায়রিবা অসি ২০২০গী ওক্তোবরগী ২৩দগী চৎথরক্লি অমসুং ভারত সরকারনা হান্ননা লুপা করোর ২৪,০০০ অমা স্তেতশিংদা শেল পীবা মরি থোক্না স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিদা ওপসন-১ ওইনা ২০২০গী ওক্তোবর ২৩, ২০২০গী নবেম্বর ২, ২০২০গী নবেম্বর ৯ অমসুং ২০২০গী নবেম্বর ২৩দা পীখি। হৌজিক্কী ওইনা পঞ্জাব অসি মসিগী ৱিন্দো অসিগী মখাদা মথংগী রাউন্দা পীরগনি।
তার্ম ওপ্সন-১গী মখাদা, জি.এস.তি.দা পুত্থখিবা অসি মেনখৎনবা অখন্নবা পৈশা পুবা পীরিবা খুদোংচাবা অসিগী মথক্তা স্তেত্না করিগুম্বা ফিবম অমা থমদনা গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.) অসিনা ভারত সরকারগী ২% অসিদগী ০.৫০% স্তেতনা পীনবা ২০২০গী মেগী ১৭কী অত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা অয়াবা পীরি। মসি অখন্নবা ৱিন্দো লুপা করোর লাখ ১.১গী মথক্তনি। ওপ্সন-১গী মখাদা পঞ্জাবগী সরকারদা, ভারত সরকারনা অহেনবা লুপা করোর ৩.০৩৩ অসি পঞ্জাব (পঞ্জাব জি.এস.দি.পি. ০.৫%) অসিদা অয়াবা পীবা অসিনি।
মসিগী মথক্তা অহেনবা পুবগী অয়াবা পীরিবা অসি স্তেত ২৬ অমসুং স্তেত ১৮ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ৩দা পীরিবা অখন্নবা ৱিন্দোগী মখাদা ফন্দ পীরিবশিং এনেক্স তৌরি।
স্তেত খাইনা পীরিবা জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০% অয়াবা পীরিবা অহেনবা পুবা অমসুং ২৮.১১.২০২০ ফাওবদা স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি পীরিবা অখন্নবা ৱিন্দোগী মখাদা পুথোক্লিবা ফন্দ।
(লুপা করোরদা)
স. ন.
স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিগী মমিং
স্তেতশিংদা অয়াবা পীরিবা ০.৫০%গী অহেনবা পুনবা পীবা
স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিদা পীরিবা অখন্নবা ৱিন্দোগী ফন্দ মশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
৬৭২৬১
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
আসাম
১৮৬৯
২৮৯.৫৪
৪
বিহার
৩২৩১
১১৩৬.২৭
৫
গৌৱা
৪৪৬
২৪৪.৩৯
৬
গুজরাত
৮৭০৪
২৬৮৩.৮৮
৭
হারিয়ানা
৪২৯৩
১২৬৬.৯৮
৮
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
৪৯৯.৭৪
৯
কর্নাতকা
৯০১৮
৩৬১১.১৭
১০
কেরলা#
৪৫২২
০.০০
১১
মধ্যা প্রদেশ
৪৭২৬
১৩২১.০০
১২
মহারাস্ত্রা
১৫৩৯৪
৩৪৮৬.২৪
১৩
মনিপুর*
১৫১
০.০০
14
মেঘালায়া
১৯৪
৩২.৫১
১৫
মিজোরাম*
১৩২
০.০০
১৬
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৭
ওরিশা
২৮৫৮
১১১২.৪২
১৮
পঞ্জাব #
৩০৩৩
০.০০
১৯
রাজস্থান
৫৪৬২
৬৪৫.০৬
২০
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২১
তামিল নাদু
৯৬২৭
১৮১৬.১৯
২২
তেলঙ্গানা
৫০১৭
১৬৪.৪১
২৩
ত্রিপুরা
২৯৭
৬৬.০৪
২৪
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
১৭৪৮.২৯
২৫
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
৬৭৪.২৭
২৬
ৱেস্ত বেঙ্গাল#
৬৭৮৭
০.০০
| |
অপুনবা (এ):
১০৩২৭৩
২১৪৭২.১৬
১
দিল্লী
হাপ্পা য়াদবা
১৭০৬.৯৩
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
হাপ্পা য়াদবা
৬৬১.২১
৩
পুদুচেরী
হাপ্পা য়াদবা
১৫৯.৭০
অপুনবা (বি):
হাপ্পা য়াদবা
২৫২৭.৮৪
গ্রান্ত অপুনবা (এ+বি)
১০৩২৭৩
২৪০০০.০০
* স্তেতশিং অসি জি.এস.তি. কম্পেসেন গেপ ‘নিল’
# ফন্দশিং অসি পুবগী মথং রাউন্দগী থাদোকপা হৌগনি