Ministry of Food Processing Industries
28 Food Processing Projects worth over Rs 320 Crores Approved
Projects to Generate Employment for over 10,000 People
IMAC meeting chaired by Shri Narendra Singh Tomar
21 NOV 2020 3:33PM by PIB Delhi
28 projects, with project costs of Rs. 320.33 crores, supported with a grant of Rs. 107.42 Crores by MoFPI, were approved under the CEFPPC Scheme by the Inter-Ministerial Approval Committee (IMAC) meeting chaired by Shri, Union Minister, FPI.These projects spread over 10 states are likely to generate employment for nearly 10,000 people.
Shri Narendra Singh Tomar chaired the IMAC meeting through video conference to consider projects under the Scheme of Creation/Expansion of Food Processing and Preservation Capacities (CEFPPC) (Unit Scheme) under Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY) for necessary Grants-in-aid. Shri Rameswar Teli, MoS FPI, was also present in the meeting. Promoters of the scheme attended the meeting virtually.
These 28 projects will create a processing capacity of 1237 MT daily andare spread across the states of Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh, Maharastra, J&K, Karnataka, Tamil Nadu, Uttarakhand, Assam, and Manipur.These 28 projects include 6 projects of north Eastern states with project costs of Rs. 48.87 crores supported with a grant of Rs. 20.35 Crores by MoFPI.

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
লুপা করোর ৩২০গী মথক ওইগদবা ফুদ প্রোসেসিং প্রোজেক্ত ২৮ অয়াবা পীখ্রে
প্রোজেক্তশিং অসিনা মীওই ১০,০০০গী মথক্তা থবক পীরগনি
শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা আই.এম.এ.সি. মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
21 NOV 2020 3:33PM by PIB Imphal
এফ.পি.আই.গী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল এপ্রুবেল কম্মিতি (আই.এম.এ.সি.)না সি.ই.এফ.পি.পি.সি.গী মখাদা এম.ও.এফ.পি.আই.গী লুপা করোর ১০৭.৪২গী শেন্থংগী তেংবাং পীবগা লোইননা প্রোজেক্তকী শেল লুপা করোর ৩২০.৩৩ চংগদবা প্রোজেক্ত ২৮ অয়াবা পীখ্রে। রাজ্য ১০দা পাইখৎকদবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মীওই ১০,০০০গী ময়াদা থবক পীরগনি।
মথৌ তাবা গ্রান্তস-ইন-এদকীদমক প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.)গী মখাদা লৈবা স্কীম ওফ ক্রিএসন/এক্সপান্সন ওফ ফুদ প্রোসেসিং এন্দ প্রিজর্বেসন কেপাসিতীস (সি..এফ.পি.পি.সি.) (য়ুনিৎ স্কীম)গী মখাদা প্রোজেক্তশিং খন্ননবা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা আই.এম.এ.সি.গী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। এম.ও.এস. এফ.পি.আই. শ্রী রামেস্বরসু মীফম অসিদা শরুক য়াখি। স্কীম অসিগী প্রমোতরশিংনা মীফম অসি ভর্চ্যুএল ওইনা য়াওখি।
জেক্ত ২৮ অসিনা নুংতিগী এম.তি. ১২৩৭গী প্রোসেসিং কেপাসিতী ফংহনবা ঙম্লগনি অমসুং মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, মহারাস্ত্র, জে এন্দ কে, কর্নাতকনি ন্দ প্রিজর্বেসন কেপাসিতা, তামিল নাদু, উত্তরাখন্দ, অসাম অমসুং মনিপুর রাজ্যশিং অসিদা পাইখৎকনি। প্রোজেক্ত ২৮ অসিদা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংগী প্রোজেক্ত ৬ য়াওরি, প্রোজেক্তকী অচং শেল অসি এম.ও.এফ.পি.আই.গী শেন্থং লুপা করোর ২০.৩৫কী মতেংগা লোইননা লুপা করোর ৪৮.৮৭ ওইরি।