খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
৩২০ কোটি টকা মূল্যৰ ২৮ খাদ্য সংসাধন প্ৰকল্পত অনুমোদন
প্ৰকল্পসমূহে ১০,০০০ ৰোধিক লোকলৈ নিয়োগ সৃষ্টি কৰিব
আইএমএচিৰ বৈঠকত পৌৰহিত্য কৰিলে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ সিং টোমৰে
21 NOV 2020 3:33PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় খাদ্য সংসাধন উদ্যোগ মন্ত্ৰীৰ পৌৰহিত্যত অনুষ্ঠিত আন্তঃমন্ত্ৰী অনুমোদন কমিটি (IMAC)ৰ বৈঠকত চিইএফপিপিচি আঁচনিৰ অধীনত খাদ্য সংসাধন উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়ৰদ্বাৰা ১০৭.৪২ কোটি টকাৰ অনুদানসহ ৩২০.৩৩ কোটি টকা মূল্যৰ ২৮ প্ৰকল্পত অনুমোদন জনোৱা হয়। ১০ ৰাজ্যত ৰূপায়ণ কৰিবলগীয়া এই প্ৰকল্পসমূহে প্ৰায় ১০,০০০ লোকক নিয়োগৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব।
শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ সিং টোমৰে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে আইএমএচিৰ বৈঠকখনিত পৌৰহিত্য কৰে। ইয়াত যাৱতীয় সহায়ক অনুদানৰ অৰ্থে প্ৰধান মন্ত্ৰী কিষাণ সম্পদা যোজনা (PMKSY)ৰ অধীনত খাদ্য সংসাধন আৰু সংৰক্ষণ সামৰ্থ্যৰ সৃষ্টি/সম্প্ৰসাৰণ আঁচনি (CEFPPC) (ইউনিট স্কিম)ৰ অধীনত প্ৰকল্পসমূহ বিবেচনা কৰা হয়। খাদ্য সংসাধন উদ্যোগ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰামেশ্বৰ তেলীয়েও এই বৈঠকখনিত অংশগ্ৰহণ কৰে। আঁচনিখনৰ প্ৰম’টাৰসকলে ভাচুৱেলী উপস্থিত থাকে।
এই ২৮ টা প্ৰকল্পই দৈনিক ১২৩৭ মেট্ৰিক টন সংসাধন সামৰ্থ্যৰ সৃষ্টি কৰিব। মধ্য প্ৰদেশ, গুজৰাট, উত্তৰ প্ৰদেশ, মহাৰাষ্ট্ৰ, জম্মু-কাশ্মীৰ, কৰ্ণাটক, তামিল নাডু, উত্তৰাখণ্ড, অসম আৰু মণিপুৰত প্ৰকল্পসমূহ স্থাপন কৰা হ’ব। ২৮ টা প্ৰকল্পৰ ভিতৰত উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহত ৬টা প্ৰকল্প খাদ্য সংসাধন উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়ৰ ২০.৩৫ কোটি টকাৰ অনুদানসহ ৪৮.৮৭ কোটি টকা ব্য়য় সাপেক্ষে স্থাপন কৰা হ’ব।

Ministry of Food Processing Industries
28 Food Processing Projects worth over Rs 320 Crores Approved
Projects to Generate Employment for over 10,000 People
IMAC meeting chaired by Shri Narendra Singh Tomar
21 NOV 2020 3:33PM by PIB Delhi
28 projects, with project costs of Rs. 320.33 crores, supported with a grant of Rs. 107.42 Crores by MoFPI, were approved under the CEFPPC Scheme by the Inter-Ministerial Approval Committee (IMAC) meeting chaired by Shri, Union Minister, FPI.These projects spread over 10 states are likely to generate employment for nearly 10,000 people.
Shri Narendra Singh Tomar chaired the IMAC meeting through video conference to consider projects under the Scheme of Creation/Expansion of Food Processing and Preservation Capacities (CEFPPC) (Unit Scheme) under Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY) for necessary Grants-in-aid. Shri Rameswar Teli, MoS FPI, was also present in the meeting. Promoters of the scheme attended the meeting virtually.
These 28 projects will create a processing capacity of 1237 MT daily andare spread across the states of Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh, Maharastra, J&K, Karnataka, Tamil Nadu, Uttarakhand, Assam, and Manipur.These 28 projects include 6 projects of north Eastern states with project costs of Rs. 48.87 crores supported with a grant of Rs. 20.35 Crores by MoFPI.