Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Newly appointed CIC, Shri Y.K. Sinha calls on Union Minister Dr. Jitendra Singh
CIC briefs the Minister about progressively improving disposal rate of the RTI applications
15 NOV 2020 6:05PM by PIB Delhi
Newly appointed Chief Information Commissioner of India, Shri Yashvardhan Kumar Sinha today called on Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space Dr Jitendra Singh.
62 years old Shri Sinha, who retired as High Commissioner of India to the United Kingdom before being appointed as Information Commissioner from where he has been elevated to the present post of Chief Information Commissioner of India, happens to be the son of Late Lieutenant General S. K. Sinha, former Governor of Jammu & Kashmir and Assam, and former Vice Chief of the Army Staff.
During half an hour meeting with the Minister, the new Chief Information Commissioner gave a brief about the progressively improving disposal rate of the RTI applications and also informed that in the month of June, in spite of COVID pandemic, the monthly disposal rate of RTI applications was higher than the rate in the corresponding month of June last year i.e. 2019. He said, this was possible because the Central Information Commission had carried on its working uninterrupted even during the COVID times by using modern technology of online, virtual and video conferences.
Shri Sinha also briefed Dr Jitendra Singh about the status of disposal of the RTI applications from Jammu & Kashmir ever since the Union Territory was brought under the purview of Central Information Commission earlier this year. He thanked the Minister for continuous support from the government and coordination by the Department of Personnel & Training (DoPT).
Dr Jitendra Singh referred to a number of new initiatives taken under the leadership of Prime Minister Narendra Modi to improve the functioning of the Central Information Commission and to ensure prompt disposal of RTI appeals. As for Jammu & Kashmir, he said, the difference now is that non-Domicile or non-State subjects of Jammu & Kashmir are also entitled to file RTIs related to UT issues or agencies.
The Union Minister also noted that it was during the Modi government that 24 hours’ portal service was introduced for e-filing of the RTI applications during any part of the day or night and from any part of the country or abroad. It was during Prime Minister Narendra Modi’s tenure, he said, that the office of Central Information Commissioner was shifted to its own exclusive office complex.
Dr Jitendra Singh reiterated that the role of the Central Information Commission is important to live upto to Prime Minister Modi’s vision of transparency and citizen - participation in the functioning of the government.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
নৌনা খল্লবা সি.আই.সি. শ্রী ৱাই.কে. সিনহনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উন্নখ্রে
আর.তি.আই. এপ্লিকেসনশিংগী দিস্পোস তৌবগী চাং অদু কা হেন্না হেঙ্গৎলকপা অসিগী মতাংদা সি.আই.সি.না মন্ত্রী অদুদা তেনতক্না হায়খ্রে
15 NOV 2020 6:05PM by PIB Imphal
নৌনা খল্লবা ভারতকী চীফ ইনফোর্মেসন কম্মিশনার শ্রী য়াশবর্ধন কুমার সিনহনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভেন্স, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস্কী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উন্নখ্রে৷
চহী ৬২ শুরবা শ্রী শিনহনা ইনফোর্মেসন কম্মিশনার ওইনা থৌ পুদ্রিঙৈগী মমাংদা যুনাইতেদ কিংদমদা লৈবা ভারতকী হাই কম্মিশনার ওইরম্মী৷ হৌজিক হৌজিক ভারতকী চীফ ইনফোর্মেসন কম্মিশনার ওইনা ফম পাইরিবা মহাক অসি আর্মী স্তাপকী মমাংগী ভাইস চীফ অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং অসামগী মমাংগী রাজ্যপাল ওইনা ফম পাইরম্বা লৈখিদ্রবা লিয়্যুতেনেন্ত জেনেরেল এস.কে. সিনহগী মচা নুপা ওইরম্লে৷
মন্ত্রী অসিগা পুংখায় অমরোম শাংবা মীফম অদুদা নৌনা চীফ ইনফোর্মেসন কম্মিশনার ওইনা ফম পাইরিবা অসিনা এপ্লিকেসনশিংগী দিস্পোস তৌবগী চাং অদু কা হেন্না হেঙ্গৎলকপা অসিগী মতাংদা তেনতক্না ফোংদোকখ্রে অমসুং কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসি লৈনা-লৈনা জুন থা অসিগী মনুং অসিদা আর.তি.আই. এপ্লিকেসনশিং থা খুদিংগী দিস্পোস তৌখিবগী চাং অদু মমাং চহী(২০১৯)গী হায়রিবা মতম অসিদা দিস্পোস তৌখিবা চাং অদুদগী হেন্না ৱাংবা হেল্লি হায়না ফোংদোকখি৷ সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসন অসিনা ওনলাইন, ভর্চুয়েল অমসুং ভিদিও কনফরেন্সিংগী অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুং অসিদা মহাক্কী মথৌ অদু লেপ্তনা তৌরকখিবা অসিনা মরম ওইরগা হায়রিবা অসি ওইথোকপনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
চহী অসিগী অঙনবা শরুক্তা সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিশনারগী মখাদা জম্মু অমসুং কাশ্মীর য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসি লৈখিবদগী জম্মু অমসুং কাশ্মীরদগী আর.তি.আই. এপ্লিকেসনশিং দিস্পোস তৌবগী চাং অদুগী মতাংদা শ্রী সিনহনা দা. জিতেন্দ্র সিংহদা তেনতক্না ফোংদোকখ্রে৷ সরকার অসিদগী লেপ্পা লৈতনা সপোর্ত পীরকখিবা অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সোনেল অমসুং ত্রেনিং(দি.ও.পি.তি.)না কোর্দিনেসন পীরকখিবা অসিগীদমক মন্ত্রী অসিবু মহাক্না থাগৎখ্রে৷
সোন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসন মথৌ নিংথীনা তৌবা হেঙ্গৎনবা অমসুং আর.তি.আই. অপীলশিং নিংথীনা দিস্পোস তৌবা হেঙ্গৎনবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা পাইখৎলক্লিবা অনৌবা ইনিসিয়েতিবশিং অদু দা. জিতেন্দ্র সিংহনা পনখ্রে৷ জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী ওইনা হৌজিক খেন্নবা লৈরিবা অদুদি জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী নন-দোমিসাইল নত্রগা নন-স্তেত সবজেক্তশিং অসি য়ু.তি. ইসুশিং নত্রগা এজেন্সীশিং অসিগা মরী লৈনবা আর.তি.আই.শিংদা মমিং থোনবা অসিনা ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অয়ুক অমসুং নুমিদাং নাইদনা অমসুং লৈবাক অসিগী অমসুং অতোপ্পা মফম অমহেক্তদগী আর.তি.আই. এপ্লিকেসনশিংগী ই-ফিলিং তৌন্নবগীদমক পুং ২৪গী পোর্তেল সর্ভিস হৌদোকখিবা অদু মোদী সরকার অসিগী মতমদনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখি৷ সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিশনারগী ওফিস অদু মশাগী এক্সক্লুসিব ওফিস কমপ্লেক্সতা হোংদোরকখিবা অদুসু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মতমদনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
প্রধান মন্ত্রী মোদীগী ত্রান্সপরেন্সী অমসুং সিতিজনগী মংলান ওইরিবা-সরকার অসি মথৌ তৌবদা শরুক য়ামিন্নবা হায়বা অসি লেংদনা লৈহন্নবা সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসনগী মথৌ অসি য়াম্না মরু ওই হায়না দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷