Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Ministry announces new incentive structure to fund 500 private academies
14 NOV 2020 3:30PM by PIB Delhi
In a first-ever move, the Sports Ministry has introduced a incentivisation structure to extend monetary support to 500 private academies, through the Khelo India Scheme over the next four years starting FY 2020-21.
In this model, private academies shall be graded into different categories based on quality achievement of players trained by the academy, level of coaches available at the academy, quality of Field of Play and allied infrastructure, availability of sports science facilities and staff. The 14 priority disciplines identified for excellence in 2028 Olympics will be eligible for receiving support in the first phase.
Speaking of the decision, Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri. Kiren Rijiju said, "It is important for the government to extend support to these institutions so that sporting talent can be groomed even in the most remote areas of the country. There are a lot of small academies in various parts of the country that are doing very good work in identifying and training athletes. This move aims to encourage all academies, especially the private academies to continue improving the level of infrastructure, resources and sports science support so that athletes can get best in class training."
Reacting to the decision, Olympic medallist Gagan Narang, who also runs a private academy called Gun for Glory under the Gagan Narang Sports Promotion Foundation, said, “This is a huge boost for private academies because it will motivate them to ensure they keep creating world class infrastructure and ensure higher resources in the development of world class athletes.”
Under the scheme, SAI and NSFs will be working together. SAI will also hold discussions with NSFs and implement categorisation and gradation of the academies. The number of academies to be funded and the quantum of funding under each discipline will be determined by an objective evaluation of the need for investment and each NSF’s capabilities to leverage the incentivisation model and promote excellence in Olympics in their respective discipline. There will be a special focus on developing sports science facilities at all the academies to improve the overall quality of training.
National Badminton Coach Pullela Gopichand thanked the Government and the SAI for this initiative. “I think this is a big initiative for sports in the country and this will benefit all sections of sportspersons and the sports ecosystem immensely. This is a huge step forward and I would like to congratulate the Government and the Sports Authority of India for the wonderful initiative,” Gopichand said.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
লনাই মহৈলোয়শঙ ৫০০ শেন্থং পীনবা স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা অনৌবা মতেং পাংনবা থৌরাং লাউথোক্লে
14 NOV 2020 3:30PM by PIB Imphal
অহানবা খোঙথাং অমা ওইনা, শেনবা চহি ২০২০-২১দগী হৌরগা মথং চহি ৪ হেন্না খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী খুৎথাংদা লনাই মহৈলোয়শঙ ৫০০দা শেন পীনবা থৌরাং অমা স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা হৌদোক্লে।
নমুনা অসিদা, মহৈলোয়শঙ অদুনা তম্বীখিবা শান্নরোয়শিংগী মাইপাকপা, মহৈলোয়শঙ অদুদা লৈরিবা কোচশিংগী থাক, শান্নবুং অমসুং মরী লৈনবা মচাক-মথুমশিংগী মগুন, স্পোর্তস সাইন্সগী খুদোংচাবশিং অমসুং স্তাফশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা লনাই মহৈলোয়শঙশিং তোঙান-তোঙানবা কাংলুপ কয়া থোক্না খায়দোক্কনি। ওলেম্পিক্স ২০২৮দা ফজনা শরুক য়ানবা মশক খঙদোক্লবা মশান্না ১৪ অহানবা তাঙ্কক্কী ওইনা শেন্থং লৌবা য়াগনি।
ৱারেপ অসিগী মতাংদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর, শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিং ফাওবদা শান্ন-খোৎনবগী হৈথোই-শিংথোইবা য়োকখৎনবা হায়রিবা মহৈলোয়শঙশিং মতেং পীবা অসি সরকারগী মরুওইবনি। শান্নরোয়শিং মশক খঙদোকপা অমসুং ত্রেনিং পীবদা অফবা থবক কয়া পাংথোক্লিবা অপীকপা মহৈলোয়শঙ কয়া লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লৈরি। মসিগী খোঙথাঙ অসিনা মহৈলোয়শঙশিং পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম থম্লি,মরুওইনা শান্নরোয়শিং খ্বাইদগী ফবা ত্রেনিং মখল ফংনবা লনাই মহৈলোয়শঙশিং অসিগী মচাক-মথুমশিং অমসুং স্পোর্তস সাইন্স মখা তানা ফগৎহনগনি।
ৱারেপ অসিগী মতাংদা, গাগন নরাং স্পোর্তস প্রোমোসন ফাউন্দেসনগী মখাদা গুন ফোর গ্লোরি কৌবা লনাই মহৈলোয়শঙ অমা লিংখৎলিবা ওলেম্পিক্তা সনাগী মেদল ফংখ্রবা গাগন নরাংনা হায়খি মসি লনাই মহৈলোয়শঙশিংগী অচৌবা কান্নবা অমনি মরমদি ৱারেপ অসিনা লনাই মহৈলোয়শঙশিং মালেম থাক্কী মচাক-মথুমশিং শেমগৎপা ঙমহনগনি অমসুং মালেম থাক্কী শান্নরোয়শিং পুথোক্নবা অৱাংবা থাক্কী মচাকশিং ফংহনগনি।
স্কিম অসিগী মখাদা, সাই অমসুং এন.এস.এফশিং পুন্না থবক তৌমিন্নগনি। সাইনা এন.এস.এফশিংগসু ৱারি শানরে অমসুং মহৈলোয়শঙশিং মখল খায়দোকপা অমসুং অনেম-অৱাং থাক শেম্বগী থবক পায়খৎলে। শেন থাদবগী দরকার ওইবা অদু য়েংলগা অমসুং এন.এস.এফ অমমমগী তৌবা ঙম্বশিং য়েংলগা অমসুং ওলেম্পিকশিংদা ফজনা শান্নবা ঙমগদবা মখোয়না তম্বীরিবা মশান্নশিং য়েংলগা শেন্থং পীগদবা মহৈলোয়শঙ মশিং অমসুং শেন্থংগী চাং লেপকনি। হিরম খুদিংমক্তা ত্রেনিংগী থাক ৱাংখৎহন্নবা মহৈলোয়শঙ খুদিংমক্তা স্পোর্তস সাইন্সকী খুদোংচাবশিং শেমগৎনবা অখন্নবা মিৎয়েং অমা চঙগনি।
থৌরাং অসিগীদমক নেসনেল বেতমিন্তন কোচ পুল্লেলা গোপিচান্দনা সরকার অমসুং সাই থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মসি লৈবাক অসিগী শান্ন-খোৎনবগীদমক অচৌবা থৌরাং অমনি হায়না ঐনা খল্লি অমসুং মসিনা শান্নরোয়শিং অমসুং শান্নবগী থবকশিং য়াম্না কান্নবা পীরগনি। মসি অচৌবা খোঙথাং অমনি অমসুং অঙকপা থবক অসিগীদমক সরকার অমসুং সাই ঐনা থাগৎপা পাম্মী।