Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Continuation and Revamping of the Scheme for Financial Support to Public Private Partnerships in Infrastructure Viability Gap Funding VGF Scheme
11 NOV 2020 3:51PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approvedContinuation and Revamping of the Scheme for Financial Support to Public Private Partnerships (PPPs) in Infrastructure Viability Gap Funding (VGF) Schemetill 2024-25 with a total outlay of Rs. 8,100 cr.
The revamped Scheme is mainly related to introduction of following two sub-schemes for mainstreaming private participation in social infrastructure:
a. Sub scheme -1
This would cater to Social Sectors such as Waste Water Treatment, Water Supply, Solid Waste Management, Health and Education sectors etc. These projects face bankability issues and poor revenue streams to cater fully to capital costs. The projects eligible under this category should have at least 100% Operational Cost recovery. The Central Government will provide maximum of 30% of Total Project Cost (TPC) of the project as VGF and State Government/Sponsoring Central Ministry/Statutory Entity may provide additional support up to 30% of TPC.
b. Sub scheme -2
This Sub scheme will support demonstration/pilot social sectors projects. The projects may be from Health and Education sectors where there is at least 50% Operational Cost recovery. In such projects, the Central Government and the State Governments together will provide up to 80% of capital expenditure and upto 50% of Operation & Maintenance (O&M) costs for the first five years. The Central Government will provide a maximum of 40% of the TPC of the Project. In addition, it may provide a maximum of 25% of Operational Costs of the project in first five years of commercial operations.
Since the inception of the scheme, 64 projects have been accorded 'final approval' with Total Project Cost of Rs. 34,228 crore and VGF of Rs. 5,639 crore. Till the end of Financial Year 2019-20, VGF of Rs. 4,375 crore has been disbursed.
Benefits:
The aim of the scheme is to promote PPPs in social and Economic Infrastructure leading to efficient creation of assets and ensuring their proper Operation and Maintenance and make the economically/socially essential projects commercially viable. The scheme would be beneficial to public at large as it would help in creation of the Infrastructure for the country.
Implementation Strategy:
The new Scheme will come into force within one month of the approval of Cabinet. Proposed amendments under the revamped VGF scheme would be suitably incorporated in the Guidelines for the Scheme. All steps will be taken up for the promotion of the revamped VGF and in monitoring of the supported projects.
Impact:
Revamping of the proposed VGF Scheme will attract more PPP projects and facilitate the private investment in the social sectors (Health, Education, Waste Water, Solid Waste Management, Water Supply etc.). Creation of new hospitals, schools will create many opportunities to boost employment generation.
Expenditure Involved:
The revamped Scheme will be financed from budgetary support of Ministry of Finance. The projected outlay of the revamped VGF scheme till the Financial Year 2024-2025 is as under:
Financial Year
Scheme for Financial Support to PPPs in Economic Infrastructure
(Rs. crore)
Scheme for Financial Support to PPPs in Social Infrastructure
(Rs. crore)
2020-21
1,000
400
2021-22
1,100
400
2022-23
1,200
400
2023-24
1,300
400
2024-25
1,400
500
Total
6,000
2,100
Background:
The Department of Economic Affairs, Ministry of Finance introduced "the Scheme for Financial Support to PPPs in Infrastructure" (Viability Gap Funding Scheme) in 2006 with a view to support infrastructure projects undertaken through PPP mode that are economically justified but commercially unviable due to large capital investment requirements, long gestation periods and the inability to increase user charges to commercial levels, hi this existing Scheme, VGF up to 40%of the Total Project Cost (TPC) is provided by the Government, of India (Gol) and the sponsoring authority in the form of capital grant at the stage of project construction (20%+20%).

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং ভি.জি.এফ. স্কিমদা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তনরশিপ্তা শেলগী তেংবাং পীনবা স্কিম মখা চৎথবা অমসুং অমুক হন্না শেমজিনবদা অয়াবা পীখ্রে
11 NOV 2020 3:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা একোনোমিক এফিয়র্সকী কেবিনেৎ কমিতীনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.) স্কিমদা পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তনরশিপ্তা শেলগী তেংবাং পীনবা স্কিম ২০২৪-২৫ ফাওবা লুপা করোর ৮,১০০গী অচংবা শেনফমগা লোইননা মখা চৎথবা অমসুং অমুক হন্না শেমজিনবদা অয়াবা পীখ্রে
অমুক হন্না শেমগৎপগী স্কিম অসিদা সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা প্রাইবেৎ পার্তিসিপেসন অসিবু মপুং ওইবা লম্বেলদা পুরক্নবা সব-স্কিম অনি হৌদোক্লেঃ
অ. সব স্কিম -১
স্কিম অসি সোসিএল সেক্তরগুম্বা ৱেস্ত ৱাতর ত্রীৎমেন্ত, ৱাতর সপ্লাই, সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, হেল্থ অমসুং এজুকেসন সেক্তরশিং অসিনচিংবগী তঙাইফদবশিং মপুং ফাহনগনি। অসিগুম্বা মখলগী প্রোজেক্তশিংদা শেন্নীং অদু মপুং ফাহন্নবগীদমক্তা বেঙ্ককা মরী লৈনবা মথৌ তাবশিং অমসুং রিভিন্যুগুম্বা হিরমদা শোৎথবা থেংনরকপা য়াই। অসিগুম্বা কেতেগোরী অসিগী মখাদা প্রোজেক্তশিংগী মতিক চাবা অদু য়ামদ্রবদা ১০০% ওপরেস্নেল কোস্ত রিকভরী ওইগনি। মসিদা কেন্দ্র সরকারনা ভি.জি.এফ.কী মখাদা পুন্না প্রোজেক্তকী অচংবগী য়াম্লবদা ৩০% ফংহনগনি অমসুং রাজ্য সরকার/স্পোন্সর তৌরিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/স্তেতুতরী এন্তাইতীনা অপুনবা প্রোজেক্তকী অচংবগী ৩০% পুথোকপা য়াই।
আ. সব স্কিম -২
সব-স্কিম অসি দিমোন্সত্রেসন/পাইলোৎ সোসিএল সেক্তর প্রোজেক্তশিংদা মতেং পাংগনি। প্রোজেক্তশিং অসি হকশেল অমসুং মহৈ-মশিংগী লমদা ওইবা য়াই মসিদা য়ামদ্রবদা ৫০% ওপরেস্নেল কোস্ত রিকভরী ফংগনি। প্রোজেক্তশিং অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পুন্না অহানবা চহি মঙাদা শেন্নীংগী চাদিংগী ৮০% অমসুং ওপরেসন অমসুং মেন্তিনেন্স (ও.&এম.)গী অচংবগী ৫০% পুথোক্কনি। কেন্দ্র সরকারনা প্রোজেক্ত অসিদা পুন্না অচংবা শেনফমগী খ্বাইদগী য়াম্না ৪০%গী শরুক পুথোক্কনি। মসিদা নত্তনা অহানবা চহি মঙাদা কমর্সিএল ওপরেসনশিংগীদমক প্রোজেক্তকী ওপরেস্নেল কোস্তকী খ্বাইদগী য়াম্না ২৫%গী শরুকসু ফংহনবা য়াই।
স্কিম অসি হৌবদগী প্রোজেক্ত ৬৪দা ‘ফাইনেল এপ্রুবেল’ পীখ্রে অমসমুং মসিগী অপুনবা প্রোজেক্ত কোস্তনা লুপা করোর ৩৪,২২৮ লোইননা ভি.জি.এফ. লুপা করোর ৫,৬৩৯নি। শেনবা চহি ২০১৯-২০গী অরোইবা ফাওবদা লুপা করোর ৪,৩৭৫গী ভি.জি.এফ.কী শেনফম য়েন্থোকখ্রে।
কান্নবা :
স্কিম অসিগী পান্দম অসি খুন্নাইগী অমদি শেন্মিৎলোনগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পি.পি.পি.শিং য়োকখৎপনি মরমদি মসিনা লন-থুমশিং হেন্না ফজনা শেমগৎপা ঙম্নবা অমদি মসিগী মতিক চানা ওপরেসন অমসুং মেন্তিনেন্স তৌবা ঙম্নবা অমসুং খুন্নাইগী অমদি শেন্মিৎলোনগী ওইবা মওংদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিংবু কমর্সিএল ওইবা মওংদা শিজিন্নবা ঙম্নবনি। প্রোজেক্ত অসিদগী লৈবাক অসিগী মীয়ামদা য়াম্না কান্নহল্লগনি মরমদি মসিনা লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্বদা মতেং পাংগনি।
থবক হৌবগী লাল্লোং:
স্কিম অসি মন্ত্রীমন্দলগী অয়াবা ফংলবা থা অমগী মনুংদা পায়খৎপা হৌরগনি অমসুং অনৌবা ভি.জি.এফ. স্কিমদা পুখৎলক্লিবা এমেন্দমেন্তশিং অদু মসিগী লমজিং-লমতাকশিংদা কান্নবা মওংদা হাপচিনগনি। অনৌবা ভি.জি.এফ. স্কিমদা ইনোৎ হাপকদবা অমসুং মতেং পীগদবা প্রোজেক্তশিং য়েংশিন্নবগীদমক্তা খোংথাং পুম্নমক পায়খৎকনি।
শাফুঃ
পুখৎলক্লিবা ভি.জি.এফ. স্কিম অসি অনৌবা মওংদা চৎনবা হৌবনা পি.পি.পি. প্রোজেক্তশিংদা হেন্না পুক্নীং চিংশিনবা ঙমহনগনি অমসুং সোসিএল সেক্তরশিং (হকশেল, মহৈ-মশিং, ৱেস্ত ৱাতর, সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, ৱাতর সপ্লাই অসিনচিংবা)গী প্রাইবেৎ ইনভেস্তমেন্ততা মতেং ওইনরগনি। অনৌবা হোস্পিতাল অমসুং স্কুলশিং শাবনা থবক পীবগী অনৌবা খুদোংচাবা ফংহল্লগনি।
য়াওরিবা চাদিং:
অনৌবা স্কিম অসি শেল-থুম মন্ত্রালয়গী বজেৎকী তেংবাংদগী পুথোক্কনি। অনৌবা ভি.জি.এফ. স্কিমগীদমক্তা শেনবা চহি ২০২৪-২৫গী আউৎলে মখাদা পীরিঃ
শেনবা চহি
শেন্মিৎনোগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পি.পি.পি.শিংদা শেলগী তেংবা পীনবগীদমক স্কিম
(লুপা করোর)
খু্নাইগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পি.পি.পি.শিংদা শেলগী তেংবা পীনবগীদমক স্কিম
(লুপা করোর)
২০২০-২১
১,০০০
৪০০
২০২১-২২
১,১০০
৪০০
২০২২-২৩
১,২০০
৪০০
২০২৩-২৪
১,৩০০
৪০০
২০২৪-২৫
১,৪০০
৫০০
অপুনবা
৬,০০০
২,১০০
য়ুম্ফমঃ
শেল-থুম মন্ত্রালয়গী ইকোনোমিক এফিয়র্স দিপার্মেন্তনা কুমজা ২০০৬তা ‘ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পি.পি.পি.শিংগা শেনগী তেংবাং পীনবা স্কিম’ (ভাইবিলিতী গেপ ফন্দিং স্কিম) অসি প্রোজেক্তশিং অদুগীদমক হৌদোকখি মদু শেন্মিৎলোনগী ওইনা মতিক চারবনি অদুবু কমর্সিএলগী ওইনদি চৎনবা য়াদে। মসিগী মরুওইবা মরমদি অচৌবা কেপিতেল ইনভেস্তমেন্তনি, মরমদি মসিগী কা হেন্না শাংবা মতম অমসুং কমর্সিএলগী থাক্তা শিজিন্নবা চার্জশিংদা হেনগৎলকপা ঙমদবা য়াওরি। লৈরিবা স্কিম অসিদা অপুনবা প্রোজেক্তকী ৪০% ভি.জি.এফ.কী সরুক কেন্দ্র সরকার অমসুং প্রোজেক্তকী অহৌবগী ফিভমদা (২০% + ২০%)গী কেপিতেল গ্রান্ত ওইনা স্পোন্সরিং ওথোরিতীগী মায়কৈদগী ফংহল্লি।