Ministry of Chemicals and Fertilizers
Backed by record production and sale of Fertilisers FACT makes record profit of Rs 83.07 Crore for quarter ended 30 September 2020
07 NOV 2020 2:55PM by PIB Delhi
The Fertilisers and Chemicals Travancore Limited (FACT), a Public Sector Company under the Ministry of Chemicals & Fertilisers, has made a record profit of Rs.83.07 Crore for the quarter ended 30 September 2020. This is an all time high operating profit reported in a quarter by the Company. Profit during same period last year was Rs 6.26 crore. The Company also reported a turn over of Rs.1047 Crore for the quarter, as compared to Rs.931 Cr during the same period last year.
During the quarter ended 30th September, 2020, the production and sales of FACTAMFOS, the Company’s flagship product, and Ammonium Sulphate surpassed all time high quarterly records.
The Company imported two shipments of MOP and one shipment of NPK fertilisers during the first half year.
Highlights
All time high quarterly FACTAMFOS production of 2.36 Lakh MTs.
All time high Ammonium Sulphate production of 0.69 Lakh MTs.
FACTAMFOS and Ammonium Sulphate sales reached 2.77 Lakh MTs and 0.08 Lakh MTs respectively, for the quarter.
MOP sales of 0.46 Lakh MTs and imported NPK sales of 0.26 Lakh MTs.
All time high half yearly FACTAMFOS sales of 4.63 Lakh MTs.
Started dispatch of fertilisers through coastal shipping route during the second quarter.
The Company entered new markets in West Bengal and Odisha.
The Company could achieve this sterling performance despite the limitations on account of Covid-19 pandemic, and observing all the Covid protocols and guidelines issued by the Government of India and Government of Kerala.

ৰাসায়নিক আৰু সাৰ মন্ত্ৰালয়
সাৰৰ অভিলেখ পৰিমাণৰ উত্পাদন আৰু বিক্ৰীৰ সুবাদত ‘এফএচিটি’-য়ে ৩০ ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত সামৰণি পৰা ত্ৰিমাসিকত গঢ়িলে ৮৩.০৭ কেটি টকাৰ লাভৰ অভিলেখ
07 NOV 2020 2:55PM by PIB Guwahati
সাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠান ‘ফাৰ্টিলাইজাৰ্ছ এণ্ড কেমিকেলছ ট্ৰেভাংকৰ লিমিটেড’(এফএচিটি)-য়ে ৩০ ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত সামৰণি পৰা ত্ৰিমাসিকত ৮৩.০৭ কেটি টকাৰ লাভ আহৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কোনো এটা ত্ৰিমাসিকত প্ৰতিষ্ঠানটোৱে এই পৰ্যন্ত সম্ভৱ কৰা লাভৰ এই পৰিমাণ সৰ্বকালৰ সৰ্বা্ধিক আছিল বুলি তথ্য প্ৰকাশ কৰা হৈছে। বিগত বৰ্ষত এই একেছোৱা সময়ত প্ৰতিষ্ঠানটোৱে আহৰণ কৰা লাভৰ পৰিমাণ আছিল ৬.২৬ কোটি টকা। একেদৰে উল্লিখিত ত্ৰিমাসিকত প্ৰতিষ্ঠানটোৰ আয়ৰ পৰিমাণ আছিল পূৰ্বৰ বৰ্ষৰ ৯৩১ কোটি টকাৰ বিপৰীতে ১০৪৭ কোটি টকা।
৩০ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত সামৰণি পৰা ত্ৰিমাসিকত প্ৰতিষ্ঠানটোৰ ‘ধ্বজাবাহী উত্পাদন-সামগ্ৰী’ ‘ফেক্টামফছ’ আৰু ‘এমনিয়া ছালফেট’ৰ উত্পাদনে কোনো এটা ত্ৰিমাসিকত কৰা উত্পাদনৰ সৰ্বকালৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
প্ৰতিষ্ঠানটোৱে প্ৰথম ছমাহত ‘এমঅ’পি’-ৰ দুটা খেপ আৰু ‘এনপিকে’ সাৰৰ এটা খেপ আমদানি কৰিছিল।
উল্লেখনীয় তথ্যাৱলী :
কোনো ত্ৰিমাসিকত কৰা সৰ্বাধিক পৰিমাণৰ ‘ফেক্টামফছ’-ৰ উত্পাদন ২.৩৬ লাখ মেট্ৰিকটন
কোনো ত্ৰিমাসিকত কৰা সৰ্বাধিক পৰিমাণৰ ‘এমনিয়া ছালফেট’-ৰ উত্পাদন ০.৬৯ লাখ মেট্ৰিকটন
‘ফেক্টামফছ’ আৰু ‘এমনিয়া ছালফেট’-ৰ বিক্ৰীৰ পৰিমাণ হয়গৈ ক্ৰমে ২.৭৭ লাখ মেট্ৰিকটন আৰু ০.০৮ লাখ মেট্ৰিকটন
‘এমঅ’পি’ৰ বিক্ৰীৰ পৰিমাণ ০.৪৬লাখ মেট্ৰিকটন আৰু আমদানীকৃত ‘এনপিকে’ৰ বিক্ৰীৰ পৰিমাণ ০.২৬ মেট্ৰিকটন
ছমাহত ‘ফেক্টামফছ’-ৰ সৰ্বকালৰ সৰ্বাধিক বিক্ৰী ৪.৬৩ লাখ মেট্ৰিকটন
বছৰৰ দ্বিতীয়টো ত্ৰিমাসিকত উপকূলীয় পথেৰে সাৰৰ পৰিবহণ আৰম্ভ কৰা হয়।
পশ্চিম বংগ আৰু ওড়িশাৰ বজাৰত নতুনকৈ প্ৰৱেশ কৰে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে।
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীয়ে সৃষ্টি কৰা সংকটৰ মাজতো প্ৰতিষ্ঠানটোৱে এই সাফল্য আহৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। এই সমগ্ৰ প্ৰক্ৰিয়া সম্পাদন কৰোতে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে সকলো পৰ্যায়তে ভাৰত চৰকাৰ আৰু কেৰালা চৰকাৰে ঘোষণা কৰা সকলো ধৰণৰ ক’ভিড প্ৰটোকল আৰু নিৰ্দেশনা বিধি মানি চলাৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল।