Prime Minister's Office
Principal Secretary to the Prime Minister addresses the first Jai Krishna Memorial Lecture organized by IIT Roorkee
06 NOV 2020 8:16PM by PIB Delhi
Principal Secretary to the Prime Minister Shri PK Mishra addressed the first Jai Krishna memorial lecture organised by IIT Roorkee. The lecture was focused COVID-19 and the Future of Disaster Risk Management in India.
Addressing the event, Principal Secreatry said that the scope of disaster risk management has increased. He added that its scope has expanded and many subjects have been mixed in it and is no longer seen as just a narrow specific area.
Shri Mishra further stressed on the future steps that needs to be taken to tackle situations aroused in pandemic. He also said that COVID-19 pandemic has taught as a lesson through which country can plan a better future ahead.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଇଆଇଟି ରୁର୍କି ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ପ୍ରଥମ ଜୟ କୃଷ୍ଣ ସ୍ମାରକୀ ବକ୍ତୃତାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ସଚିବଙ୍କ ଉଦବୋଧନ
06 NOV 2020 8:16PM by PIB Bhubaneswar
ଆଇଆଇଟି ରୁର୍କି ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ପ୍ରଥମ ଜୟ କୃଷ୍ଣ ସ୍ମାରକୀ ବକ୍ତୃତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ପିକେ ମିଶ୍ର ଉଦବୋଧନ ଦେଇଛନ୍ତି। ଏହି ବକ୍ତୃତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କୋଭିଡ-19 ଏବଂ ଭାରତରେ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିଲା।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉଦବୋଧନ ଦେଇ ପ୍ରମୁଖ ସଚିବ କହିଥିଲେ ଯେ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ବିପତ୍ତି ପରିଚାଳନାର ପରିସର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ସେ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହାର ସୁଯୋଗ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ହୋଇଛି ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଏଥିରେ ସାମିଲ ହୋଇଛି। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଏକ ସୀମିତ କ୍ଷେତ୍ର ମଧ୍ୟରେ ଦେଖାଯାଉନାହିଁ।
ମହାମାରୀ କାରଣରୁ ଦେଖାଦେଇଥିବା ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଭବିଷ୍ୟତରେ ନିଆଯିବାକୁ ଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଶ୍ରୀ ମିଶ୍ର ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ସେ ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଏକ ଶିକ୍ଷା ଦେଇଛି ଯାହା ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶ ଏକ ଉନ୍ନତ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଯୋଜନା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବ।