Ministry of Defence
Mission Sagar - II
Handing over Food Aid to Sudan by INS Airavat
02 NOV 2020 8:58PM by PIB Delhi
As part of ‘Mission Sagar-II’, Indian Naval Ship Airavat entered Port Sudan on 02 November 2020. The Government of India is providing assistance to Friendly Foreign Countries to overcome natural calamities and COVID-19 pandemic, and towards the same INS Airavat is carrying a consignment of 100 Tonnes of food aid for the people of Sudan.
Mission Sagar-II, follows the first ‘Mission Sagar’ undertaken in May-June 2020, wherein India reached out to Maldives, Mauritius, Seychelles, Madagascar and Comoros, and provided food aid and medicines. As part of Mission Sagar-II, Indian Naval Ship Airavat will deliver food aid to Sudan, South Sudan, Djibouti and Eritrea.
Mission Sagar-II, is in line with the Prime Minister’s vision of Security and Growth for All in the Region ‘SAGAR’ and highlights the importance accorded by India to relations with her maritime neighbours and further strengthens the existing bond. The Indian Navy is progressing this mission in close coordination with the Ministries of Defence and External Affairs, and other agencies of the Government of India.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মিশন সাগর- II
আই.এন.এস. ঐরাবতনা সুদান্দা চিঞ্জাক্কী তেংবাং খুৎশিন্নবা
02 NOV 2020 8:58PM by PIB Imphal
‘মিশন সাগর-II’গী শরুক অমা ওইনা ভারতকী নেভেল শিপ ঐরাবত অসি নবেম্বর ০২,২০২০দা সুদান হিথাংফমদা চংলকখ্রে। ভারত সরকারনা মহৌশানা থোকহল্লকপা খুদোংথীবশিং অমসুং কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদগী নান্থোরকপা ঙম্নবা মরূপ শান্নবা মীরৈবাকশিংদা তেংবাং পীরি অমদি মসিগা মান্নবা মওংদা আই.এন.এস.ঐরাবত অসি সুদানগী মীশিংগীদমক্তা চানবগী তেংবাং ওইনা তোন ১০০গী খুৎশিন্ননবা পোৎলম পুরি।
মিশন সাগর-II, অসি অহানবা ‘মিশন সাগর’গী মতুং ইন্দুনা মে-জুন ২০২০দা হৌদোকখিবা অসি মাল্দিব, মোরিশস, সেশেল্স, মেদাগাস্কর অমদি কোমোরোস থুংখ্রে অমদি চানবা চিঞ্জাক অমদি হীদাকশিং ফংহনখ্রে। মিশন সাগর-IIগী শরুক অমা ওইনা ভারতকী নেভেল শিপ ঐরাবতনা সুদান, খা থংবা সুদান, জুবূতী অমসুং ইরিত্রিয়াদা চানবগী তেংবাং য়ৌহল্লগনি।
মিশন সাগর-II অসি ‘সাগর’গী মফম খুদিংমক্তা সেক্যুরিতীগী অমদি চাউখৎহন্নবগী ওইবা প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েং অসিগী পরিংদনি অমসুং ভারতকী অতোপ্পা মহাক্কা লোন্নবা সমুদ্র মপান্দা লৈবা য়ুম্লোন্নবশিংগা মরিশিং অসি মরুওইনা লৌবা অমসুং লৈনরিবা মরি অসি মখা তানা ফগৎহন্নবা তৌরিবা থবক অসি থোইদোকপা মওংদা উহনখ্রে। ভারতকী নেভী অসি রক্ষা মন্ত্রালয়শিং অমসুং এক্সতর্নেল এফেয়র্স অমদি অতোপ্পা ভারত সরকারগী এজেন্সীশিংগা নক্না তেংবাংনদুনা মিশন অসি মখা তানা খুমাং চাউশিন্নবা থবক চত্থরি।