Ministry of Chemicals and Fertilizers
FACT receives 3rd Shipment importing 27500 Metric Tonne of MoP fertilizer at Tuticorin to meet farmers’ needs
28 OCT 2020 1:46PM by PIB Delhi
The Fertilizers And Chemicals Travancore Limited (FACT) received third Muriate of Potash (MoP) ship at Tuticorin port in Tamil Nadu on Monday. Bagging of the 27500 MT product is in progress.
With this shipment, total MoP import for the year reached 82000 MT. FACT a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers had placed orders for import of three shipment of MoP.
MoP along with FACT's prime product FACTAMFOS (NP 20:20:0:13) is a preferred fertilizer combination by the farmers of South India.
Company is planning for two more parcels during this year.
Earlier company has imported two shipments of MoP & one parcel of NPK (16:16:16) to meet the demand of farmers during Khariff.
FACT one of the first large scale fertilizer manufacturers of the country, is maintaining good performance in manufacturing & marketing of fertilizers during the year.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
লৌমীশিংগী মথৌ তাবশিং অদু ফংহনবা ঙম্নবা ফর্তিলাইজর্স এন্দ কেমিকেল্স ত্রাভানকোর লিমিতেদ(এফ.এ.সি.তি.)না ইম্পোর্ত তৌরকপা এম.ও.পি. হারগী মেত্রিক তোন ২৭৫০০গী ৩শুবা জহাজ অদু তুতিকোরিন্দা য়ৌরকখ্রে
28 OCT 2020 1:46PM by PIB Imphal
ফর্তিলাইজর্স এন্দ কেমিকেল্স ত্রাভানকোর লিমিতেদ(এফ.এ.সি.তি.)না নিংথৌকাবা নুমিত্তা তমিল নাদুগী তুতিকোরিনগী হিথাংফমদা অহুমশুবা ম্যুরিএৎ ওফ পোতাশ(এম.এ.পি.)শিপ অসি ফংবা ঙমখ্রে। পোৎশিং অসি জহাজদগী লৌথবা অমদি ভোরাশিংদা হাঞ্জিনবগী থবক চত্থরি।
মসিগী জহাজদা হোল্লকপা অসিগা অপুনবা ওইনা চহি অসিগী ওইনা এম.ও.পি. ইম্পোর্ত তৌরকখিবা অসি মেত্রিক তোন ৮২০০০ য়ৌখ্রে। কেমিকেল এন্দ ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা প্রাইভেৎ সেক্তর য়ুনিৎ অমা ওইরিবা এফ.এ.সি.তি. অসিনা এম.ও.পি. জহাজ অহুম ইম্পোর্ত তৌর্কনবা ওর্দর তৌখি।
এফ.এ.সি.তি.গী খ্বাইদগী অচৌবা প্রদক্ত ওইরিবা ফেক্তামফোস(এন.পি. ২০ঃ২০ঃ০ঃ১৩) অসি খা ভারতকী লৌমীশিংনা পাম্নবা হারশিং য়ানশিন্নবা অমনি। কম্পনি অসিনা হন্দক্কী চহি অসিদা পার্সেল অনি অমগা তৌনবা থৌরাং য়াৎলি।
হান্ননা কম্পনি অসিনা খারিফ মতম অসিদা লৌমীগী মথৌ তাবশিং অসি ফংহনবা ঙম্নবা এম.ও.পি. জহাজ অনি অমসুং এন.পি.কে.(১৬ঃ১৬ঃ১৬)গী পার্সেল অমগা ইম্পোর্ত তৌরকখ্রে।
এফ.এ.সি.তি. অসি লৈবাক অসিগী অহানবা অচৌবা স্কেলগী হার শাবা অমনি অমদি চহি অসিদা হারশিং শাবদা অমদি য়োনবগী থবক নিংথিনা চত্থরি।