Ministry of Education
Union Minister for Education virtually inaugurates Mechanical Engineering Block, Bio-Technology and Chemical Engineering Block and other facilities of NIT Arunachal Pradesh
​​​​​​​
Our educational institutions should inculcate in the minds of their students a scientific temperament and should serve as box of knowledge: Shri Ramesh Pokhriyal
Shri Kiren Rijiju appreciated the efforts of the Ministry of Education to bring out New Education Policy (NEP) for betterment of education system from primary to higher level
26 OCT 2020 7:18PM by PIB Delhi
Union Minister for Education Dr. Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ virtually inaugurated newly constructed Mechanical Engineering Block, Bio-Technology and Chemical Engineering Block and facilities such as Central Instrumentation and Reaction Engineering Laboratory of NIT Arunachal Pradesh. Sri Pema Khandu, Chief Minister, Govt. of Arunachal Pradesh, Shri Kiren Rijiju, Minister of State (I/C) for Youth Affairs & Sports and Minister of State for Minority Affairs and Er. Taba Tedir, Minister of Education, Govt. of Arunachal Pradesh graced the occasion. Professor Pinakeswar Mahanta, Director NIT Arunachal Pradesh also participated in the occasion.
Speaking on the occasion the Shri Pokhriyal said that NIT Arunachal Pradesh can be a torch bearer in the entire north eastern region, one of the missions of this institute is “To identify regional, Indian and global need to serve the society better” which is a mission of any institute of national importance. Shri Pokhriyal emphasized that our educational institutions should inculcate in the minds of their students a scientific temperament and should serve as box of knowledge and train young minds to think beyond the book and encourage them to accept any challenge as an opportunity and overall make them a good human being, he added.
The Minister mentioned that academics and research of NIT Arunachal Pradesh has improved during last few years and accomplished achievements like 200th Ranking in National Institutional Ranking Framework (NIRF) 2020 in Engineering Category and Band A (Rank Between 11th - 25th) in ARIIA Rankings 2020 among the category of Institute of National Importance, Central Universities & CFTIs. A good numbers of publications and patent by faculty members reflects the improvement in academic and research of the Institute in different fields of engineering, basic sciences and humanities, he added.
The Minister informed that this premiere institute is running with 53 faculty members and around 800 students in under graduate, post graduate, and Ph.D. level and recently 80% increase in enrollment in PhD level has been observed which will definitely enhance the research and development activities. With the starting of the newly inaugurated buildings the Minister hoped that functioning of NIT Arunachal Pradesh from its permanent campus will commence. Every good institute need a permanent campus for functioning and implementing its real goal.
While addressing the participants Shri Rijiju congratulated NIT Arunachal Pradesh and particularly the students from across the country studying in this prestigious institute. Shri Rijiju thanked Union Education Minister for taking effective actions to ensure safety and academic welfare of the aspiring students and his support to NIT Arunachal Pradesh. He appreciated the efforts of the Ministry of Education to bring out New Education Policy (NEP) for betterment of education system from primary to higher level. He congratulated the Institute for their endeavour so far and wished them good luck for the future.
The construction of Mechanical Engineering Block and of Bio-Technology and Chemical Engineering Block was completed at cost of Rs 17.405 Crore each having buildup area of 7143 Sq. M in each Block. Each of the newly constructed Block is having 7 (seven) class rooms with capacity to accommodate total 360 persons, 9 (nine) Laboratories including virtual class rooms, 1(one) meeting room and 27 (twenty seven) Faculty Cabins.
Central Instrumentation Facility and Reaction Engineering Laboratory are recently developed at a cost of 0.35 Crore and 0.05 Crore respectively from TEQIP-III funding of World Bank. Both the laboratories are equipped with state of the art facilities for research and consultancy.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মহৈ মশিং মন্ত্রীনা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশকী মেকানিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক, বাইও তেক্নোলোজী অমসুং কেমিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক অমদি অতৈ ফেসিলিতীশিং ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে
ঐখোয়গী মহৈ মশিংগী ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোয়গী মহৈরোয়শিংগী ৱাখলদা সাইন্সকী লমদা খঙনিংবগী ইথিল পোকহনগদবনি অমদি ৱাখল-লৌশিংগী উপু অমা ওইনা মথৌ তৌগদবনি: শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল
শ্রী কিরেন রিজিজুনা মহৈ মশিং মন্ত্রালয়বু প্রাইমারীদগী অৱাংবা থাক্কী মহৈ মশিংগী মওংদা হেন্না ফবা থৌওং পুরক্নবগীদমক নিউ এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.) পুথোরকপগীদমক্তা তৌবিমল খঙবা উৎখ্রে
26 OCT 2020 7:18PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মহৈ মশিং মন্ত্রী দোক্তর রমেশ পোখ্রিয়ালনা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশকী নৌনা শাবা মেকানিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক, বাইও-তেক্নোলোজী অমসুং কেমিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক অমদি অতৈ ফেসিলিতীশিং ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে‍। অরুনাচল প্রদেশ লৈঙাক্কী চীফ মিনিস্তর শ্রী পেমা খান্দু, নহারোলশিংগী থৌরম অমসুং শান্ন-খোৎনবগী রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.) অমদি মাইনোরিতী এফ্যার্সগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজু, অমদি অরুনাচল প্রদেশ লৈঙাক্কী মহৈ মশিং মন্ত্রী ই.আর. তবা তেদিরনে থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍। এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশকী দাইরেক্তর প্রোফেসর পিনাকেস্বর মহন্তসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা শ্রী পোখ্রিয়ালনা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশনা অৱাং-নোংপোক লমদম পুম্বগী ওইনা লমজিং মৈরা ওইবা ঙমগনি, ইন্সতিত্যুৎ অসিগী পান্দমশিংগী মরক্তা অমা হায়রগদি লৈবাকসিগী মরুওইবা ইন্সতিত্যুৎশিংগীসু পান্দম অমা ওইরিবা “খুন্নাইগীদমক হেন্না ফবা মওংদা থৌগল তৌনবগীদমক লমদমসিগী, ভারতকী অমদি মালেমগী মথৌ তাবশিংদু খঙদোকপা” হায়বসিনি হায়না ফোঙদোকখি‍। ঐখোয়গী মহৈ মশিংগী ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোয়গী মহৈরোয়শিংগী ৱাখলদা সাইন্সকী লমদম খঙনিংবগী ইথিল পোকহন্দুনা ৱাখল-লৌশিংগী উপু অমা ওইনা মথৌ তৌগদবনি অমদি নহা ওইরিবা পুক্নিংশিংবু লাইরিক্কী ৱাংমদা ৱাখল খনবা তমবিগদবনি অমদি শিংনবা অমা হেক্তবু খুদোংচাবা অমা ওইনা লৌবা অমদি মখোয়বু মীওইবগী য়াইফনবগীদমক শীজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎপিগদবনি হায়বা ৱাফম শ্রী পোখ্রিয়ালনা থমখি‍।
হৌখিবা চহি খরসিদা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশনা মখোয়গী মহৈ মশিং অমদি থিজিন হুমজিনবগী থৌওং হেন্না ফগৎহল্লে অমদি নেসনেল ইন্সতিত্যুসনেল রেঙ্কিং ফ্রেমৱর্ক (এন.আই.আর.এফ?) ২০২০গী ইঞ্জিনিয়রিং কাঙলুপ্তা ২০০শুবা মফম কনবা অমদি লৈবাক্কী মরুওইবা ইন্সতিত্যুৎ, কেন্দ্রগী তাইবং মহৈকোলশিং অমদি সি.এফ.তি.আই.শিংগী কাঙলুপ মরক্কী এ.আর.আই.আই.এ. রেঙ্কিং ২০২০দা বেন্দ এ (১১শুবদগী ২৫শুবা ফাওবগী মরক্তা মফম কনবা) অসিনচিংবা মায়পাকপশিং ফংখ্রে‍। ফেকল্তী মেম্বরশিংগী মশিং য়াম্লবা পব্লিকেসনশিং অমদি পেতেন্তশিং অসিনা ইঞ্জিনিয়রিং, বেসিক সাইন্স অমদি হ্যুমেনিতীজকী লমদা ইন্সতিত্যুৎ অসিগী মহৈ মশিং অমদি থিজিন হুমজিনবগী লমদা হেন্না ফবা ফীভম পুরক্লিবা অসি উৎলি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুৎ অসি ফেকল্তী মেম্বর ৫৩ অমদি অন্দর গ্রেজুএত, পোস্ত গ্রেজুএত অমসুং পি.ঐচ.দি. থাক্তা মহৈরোয় ৮০০ লোম লৈদুনা চলাইরি, অমদি হন্দক্তা পি.ঐচ.দি. থাক্তা মিং চনবগী চাং চাদা ৮০ হেনগৎলকপা থেংনখি অমদি মসিনা থিজিন হুমজিনবগী অমদি চাওখৎহনবগী থৌওংশিং শোয়দনা হেনগৎহল্লগনি হায়না মন্ত্রীনা পাউদমখি‍। নৌনা শঙ্গারিবা শঙশিং অসিনা মথৌ তৌবা হৌরকপগা লোয়ননা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশনা মশাগী লেঙদ্রবা কেম্পসতগী মথৌ তৌবা হৌরগনি হায়না মন্ত্রীনা থাজবা ফোঙদোকখি‍। অফবা ইন্সতিত্যুৎ খুদিংমক্না মখোয়গী তশেংবা পান্দম ফংনবগীদমক অমদি পায়খৎনবগীদমক মশাগী ওইবা লেঙদ্রবা কেম্পস অমা মথৌ তাই‍।
শরুক য়ারিবশিংগী মফমদা ৱা ঙাঙলদুনা শ্রী কিরেন রিজিজুনা এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশবু অমদি অকক্ননা অসিগুম্লবা থাক ৱাংলবা ইন্সতিত্যুৎ অসিদা তম্লিবা লৈবাক শিনবা থুংবদগী মহৈরোয়শিংগী মফমদা হরাও তয়ামবা ফোঙদোকখি‍। শ্রী রিজিজুনা কেন্দ্রগী মহৈ মশিং মন্ত্রীবু মহৈরোয়শিংগী শাফবা ফীভম অমদি মহৈ মশিংগী য়াইফনবা ফীভম পীবিবগীদমক্তা অমদি এন.আই.তি. অরুনাচল প্রদেশপু শৌগৎপিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোঙদোকখি‍। মহাক্না মহৈ মশিং মন্ত্রালয়বু প্রাইমারীদগী অৱাংবা থাক্কী মহৈ মশিংগী মওংদা হেন্না ফবা থৌওং পুরক্নবগীদমক নিউ এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.) পুথোরকপগীদমক্তা তৌবিমল খঙবা উৎখি‍। মহাক্না ইন্সতিত্যুৎ অদুবু হৌজিক ফাওবদা চঙশিল্লক্লিবা মখোয়গী খোঙফমগীদমক হরাও তয়ামবা ফোঙদোক্লদুনা মখোয়গী তুংগী লম্বীদা য়াইফবা ওইরসনু হায়না য়াইফ পাউজেল পীখি‍।
মেকানিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক অমদি বাইও-তেক্নোলোজী অমসুং কেমিকেল ইঞ্জিনিয়রিং ব্লোক লুপা করোর ১৭.৪০৫ চঙনা শাবা লোইশিনখি অমদি ব্লোক অমমমদা শাগৎলিবা মফমসি স্কোয়র মিতর ৭১৪৩নি‍। নৌনা শাবা ব্লোক অমমমসিদা মহৈরোয় ৩৬০ চনগদবা ক্লাস রুম ৭ (তরেৎ), ভর্চুএল ক্লাস রুমশিং য়াওবা লেবোরেতরী ৯ (মাপন), মীফম পাঙথোকফম কা ১ (অমা), অমদি ফেকল্তী কেবিন ২৭ (কুনতরেৎ) য়াওরি‍।
সেন্ত্রেল ইন্সত্রুমেন্তেসন ফেসিলিতী অমদি রিএক্সন ইঞ্জিনিয়রিং লেবোরেতরী মথঙশিৎনা লুপা করোর ০.৩৫ অমদি লুপা করোর ০.০৫ চঙনা ৱর্ল্দ বেঙ্ককী তি.ই.ক্যু.আই.পি.-৩গী শেন্থং মখাদা নৌনা শেমগৎখিবনি‍। লেবোরেতরী অনিমক্তা খ্বাইদগী ফবা থিজিন হুমজিনবগী অমদি তাথোক তাশিন তৌননবগী ফেসিলিতীশিং য়াওরি‍।