Ministry of Youth Affairs and Sports
SAI to arrange for travel for trainees to return to various training centres, as training begins to resume across the country
21 OCT 2020 6:47PM by PIB Delhi
With an eye on the Tokyo Olympics and Paralympics, sporting activities are being resumed in SAI training centres across the country from November 1.
In view of the prevailing Covid-19 situation and to protect athletes from exposure to the virus, the Sports Authority of India has decided to make transport arrangements for the athletes of NCOEs/SAI Training Centres who have to join their training facility. This is due to the sudden situation that had emerged in March this year when athletes had to be sent back home due to the coronavirus. It has been decided that athletes who have to travel beyond 500 km will be provided with an air ticket while those athletes who are stationed less than 500 km may travel by Train in 3rd AC.
Further, in order to create a bio-bubble for resumption of training in SAI centres, it has been decided to provide accommodation to all coaches and support staff of the NCOEs/STCs. The regular and contractual staff will be provided accommodation at government cost.
SAI authorities have also reached out to all athletes and their parents to apprise them about the SAI SOPs that will be needed to be followed prior to and after joining the SAI centres. Athletes have also been given the option of joining SAI centres post Diwali if they wish to celebrate Diwali with their families, once they are inside the bio-bubble exposure may lead to risk to their health.
Earlier in March this year due to the outbreak of the coronavirus pandemic and in view of the government advisory, SAI had adopted proactive prevention measures and directives were issued to all regional heads; with all training in NCOEs and STCs being suspended with effect from 17th March and hostel facilities kept open till 20th March to avoid inconvenience to the athletes.The concerned Regional Directors of SAI centres were asked to facilitate return of athletes with those living beyond 400 kms sent back by air and within 400 kms by AC 3-tier train.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
লৈবাক শীনবা থুংনা ত্রেনিং মখা চৎথবা হৌরকপদগী, তোঙান-তোঙানবা ত্রেনিং সেন্তরশিংদা হল্লক্নবা সাইনা ত্রেনিশিংগী চৎথোক-চৎশিনগী থৌরাং তৌগনি
21 OCT 2020 6:47PM by PIB Imphal
তোকিও ওলেম্পিক্স অমসুং পেরালেম্পিক্সশিংদা মিৎয়েং থমদুনা, নবেম্বর ১দগী লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা শান্ন-খোৎনবগী থবকশিং মখা চৎথরগনি।
কোবিদ-১৯গী ফিবম য়েংলগা অমসুং শান্নরোয়শিং ভাইরসতগী ঙাকথোক্নবা, মখোয়গী ত্রেনিং সেন্তরশিংদা লাক্নবা এন.সি.ও.ইশিং/সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংগী শান্নরোয়শিংগী চৎথোক-চৎশিনগী থৌরাং তৌনবা স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা ৱারেপ লৌরে। চহি অসিগী মার্চ থাদা খঙহৌদনা লাকপা কোরোনাভাইরসকী ফিবম্না মরম ওইদুনা শান্নরোয়শিং ময়ুমদা থাখিবদগী থবক অসি পায়খৎলকপনি। কিলোমিতর ৫০০ হেন্না থাপ্পা মফমদগী লাক্কদবা শান্নরোয়শিংদা এয়র তিকেৎ পীনবা অমসুং কিলোমিতর ৫০০গী মখাদা লৈবা মফমদগী লাক্কদবশিংনা থার্দ এ.সিগী ত্রেন তিকেৎ পীবা হায়না সাইনা ৱারেপ লৌরে।
সাই সেন্তরশিংদা ত্রেনিং মখা চৎথনবা বাইও-ববল শেম্নবা, এন.সি.ও.ইশিং/সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা কোচশিং অমসুং অতৈ স্তাফশিং লৈফম পীনবা সাইনা ৱারেপ লৌরে। রিগুলার অমসুং কন্ত্রেক স্তাফশিং সরকারনা শেন পুথোক্লগা লৈফম পীগনি।
সাই সেন্তরশিংদা লাক্ত্রিঙৈ মমাং অমসুং লৈরবা মতুংদা ইনগদবা সাই এস.ও.পিশিংগী মতাংদা শান্নরোয়শিং অমসুং মখোয়গী মমা-মপাশিংদা সাই ওথোরিতিনা খঙহনখ্রে। করিগুম্বা শান্নরোয়শিংনা মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা দিৱালি পাংথোকপা পাম্লবদি শান্নরোয়শিংনা দিৱালি মতুংদা সাই সেন্তরশিংদা লাকপা য়াগনি, মখোয়না বাইও-ববল মনুংদা হেক লৈখিবগা মপান্দা চৎথোক্লবদি মখোয়গী হকশেল খুদোংথিনিংঙাই ওইগনি।
চহি অসিগী মার্চগী অঙনবা শরুক্তা কোরোনাভাইরস লাইচৎ লাকপদগী অমসুং সরকারগী পাউতাকশিং য়েংলগা, সাইনা চেকশিন-থৌরাংশিং লৌখৎখি অমসুং রিজনেল সেন্তরশিংগী লুচিংবশিংদা পাউতাকশিং পীখি; মার্চ ১৭দগী এন.সি.ও.ইশিং অমসুং সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা খুদক্তা ত্রেনিং খুদিংমক লেপখি অমসুং শান্নরোয়শিংদা খুদোংচাদবা থোক্তনবা হোস্তেলশিং মার্চ ২০ ফাওবা হাংখি। কিলোমিতর ৪০০ হেন্না লাপ্পা মফমদা লৈবা শান্নরোয়শিং মথক্তা হল্লক্নবা অমসুং কিলোমিতর ৪০০গী মনুংদা লৈবশিংনা এ.সি ৩-তয়র ত্রেন্দা লাকহন্নবা খুদোংচাবশিং পীনবা মরী লৈনবা সাই সেন্তরশিংগী রিজনেল দিরেক্তরশিংদা খঙহনখ্রে।