Ministry of Finance
Income Tax Department carries out searches in Bihar
21 OCT 2020 6:39PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out searches on 19.10.2020 in the cases of two Government contractors having premises in Purnea, Katihar and Saharasa and a silk trader in Bhagalpur in Bihar. The searches were based on intelligence gathered, which indicated that large scale unaccounted cash was being generated and used for various purposes.
The contractors were making bogus claims of labour, transportation and fuel expenses, which were found to be not supported by any document. Further, they have been found to be withdrawing money in cash from the bank accounts of fictitious parties. Incriminating documents including signed blank cheques have been seized during the searches. In some cases, the liabilities were shown to be continuing in the books of accounts for bogus expenses. They were also maintaining undisclosed bank accounts, in which unaccounted cash was being deposited which was used for making fixed deposits, which in turn were pledged to Government departments as security for getting contracts. Large cash withdrawals have also been noticed in these bank accounts. The assessees could not explain the purpose of these cash withdrawals. The transactions in the undisclosed bank accounts are being examined.
During the search, unaccounted cash, fixed deposits and bullion of more than Rs. 2.40 crore have been seized/restrained. In the case of the silk trader, unaccounted stock has also been detected. Evidences indicating suppression of income of about Rs. 10 crore, alongwith documents showing large unaccounted investments in immovable properties have been found and seized. These properties are in the process of being valued and attached.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইঙ্কম তেক্স দিপার্ত্মেন্তনা বিহারদা থিবা হুম্বগী থবক চত্থখ্রে
21 OCT 2020 6:39PM by PIB Imphal
তাং ১৯.১০.২০২০দা পুর্নিয়া, কাতিহার অমসুং সহারাসাদা লৈবা সরকারগী কন্ত্রেক্তর অনীগী কেস অমসুং বিহারগী ঘগলপুরদা লৈবাক সিল্ক ত্রেদর অমগী কেসকা মরী লৈননা ইঙ্কম তেক্স দিপার্ত্মেন্তনা থিবা হুম্বগী থবক চত্থখি। থিবা হুম্বগী থবক অদু ইন্তেলিজেন্সনা শাশিন্নবা শেলনা মশিং য়াম্না শাবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা মরমদা শীজিন্নরে হায়না পাউ পীরকপগী মতুং ইন্না চত্থখিবনি।
কন্ত্রেক্তরশিং অসিনা দোক্যুমেন্ত অমত্তা য়াওদনা শাশিন্নবা লেবর, ত্রান্সপোর্তেসন অমসুং থাউগী চাদিংগী ক্লেম থাগৎলকখি। মখা তানা, মখোয়না চিংননিংঙাই ওইবা পার্তীশিংগী একাউন্ত শীজিন্নদুনা বেঙ্কতগী শেল লৌথোকপা থেংনখি। থিবা হুম্বগী থবক চত্থবা মতমদা সাইন তৌরবা ব্লেঙ্ক চেক য়াওনা অরানবা দোক্যুমেন্তশিং ফংখি। কেস খরদনা, শাশিন্নবা চাদিং কয়া একাউন্ত বুক্তা চঙবা থেংনখি। মখোয়না মশক মমিং তাক্তবা বেঙ্ক একাউন্তশিং পায়রি, মসিবু সরকারগী বিভাগশিংদা কন্ত্রেক্ত লৌনবগী সেক্যুরিতী ওইনা শীজিন্নরি। হায়রিবা বেঙ্ক একাউন্তশিং অসিদগী শেল চাউনা লৌথক্লি। হায়রিবা কেস ৱিথদ্রাৱেলশিং অসিগী মরম এসেসীশিং অসিনা পীবা ঙমদে। মশক মমিং খঙদবা বেঙ্ক একাউন্তশিং অসিদগী ত্রাঞ্জেক্সন চত্থখিবশিং থিজিল্লি।
থিবা হুম্বগী থবক অসিদা, মরম চাদবা শেল, ফিক্স দিপোজিৎ অমসুং লুপা করোর ২.৪০ লোমগী সনা লুপাশিংসু ফাগৎখি। সেল্ক ত্রেদর অসিগী ওইনদি, মরম চাদনা পৈশিন্দুনা থম্বা থেংনরে। ইমুবেবল প্রোপর্তীশিংদা চাউনা মরম চাদনা শেল থাদবগী চে চাং য়াওনা লুপা করোর ১০গী তাকথোক্তবা চাগা ফাগৎলে। হায়রিবা লন্থুমশিং অসি মমল লেপথোক্নবগী অমসুং এতেচ তৌনবগী থবক লৌখৎলি।
মখা তানা থিজিনবগী থবক চত্থরি।