Ministry of Chemicals and Fertilizers
IFFCO’s Organic JV with Sikkim Government, SIFCO begins construction of Integrated Food Processing Units at Rangpo, Sikkim
Construction of the Plants to be completed by October 2021, production to commence with processing organic ginger, turmeric, large cardamom and buckwheat
20 OCT 2020 3:29PM by PIB Delhi
IFFCO’s Organic Joint Venture, SIFCO (Sikkim IFFCO Organics Ltd.) has started its construction work at Rangpo, Sikkim yesterday. The work will be completed by October 2021 and it will start production afterwards. The two Integrated Food Processing Units are being laid with a total construction cost of around Rs 50 Crores.
The Foundation Stone for these plants were laid last year by Chief Minister of Sikkim, Shri Pawan Singh Tamang in presence of Union Agriculture Minister, Shri Narendra Singh Tomar. It will not only give a boost to organic farming in Sikkim but also to organic farmers elsewhere in the North-Eastern States. The global pandemic had delayed the project by few months. SIFCO will soon start trading fresh Ginger through its agencies in Germany, Italy and other European countries. The entire range of SIFCO products will be 100% organic certified and hence non-toxic in nature. This will promote sustainable agriculture and promote Green Himalayan Economy.
The construction work started with a formal traditional Bhumi Pujan which was held at the construction site in Rangpo. Shri L B Dass, Speaker of Sikkim Legislative Assembly; Agriculture Minister, Sikkim, Shri Lok Nath Sharma and Sh. Manish Gupta, Managing Director, Sikkim IFFCO Organics and other senior officials were present at the occasion along with the officials of IFFCO, State of Sikkim and Sikkim IFFCO Organics Limited. These Plants will be a great step forward in doubling farmers’ income as produce will be directly procured from the Farmers which is in line with the vision of Prime Minister Sh. Narendra Modi by 2022.
Sikkim is already recognized as a 100% organic state. The aim of the JV is to provide a safer food supply chain to the consumers in India and elsewhere in the world. The JV will be initially processing ginger, turmeric, large cardamom and buckwheat. These crops are the major produce of Sikkim state with huge export potential. SIFCO will market these produce to different markets of country and world. In this regard two MoUs have already been signed; one with Blossoms Biodynamics, USA for utilizing their marketing and distribution in the North American markets and other with Centar Dr Rudolfa Steinera, Croatia for marketing its products in Croatia and the European Union.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
আই.এফ.এফ.সি.ও. অমসুং সিক্কিম সরকারগী ওর্গানিক জোইন্ত বেঞ্চর, এস.আই.এফ.সি.ও.না সিক্কিমগী রাংপোদা ইন্তিগ্রেতেদ ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিং শাবা হৌখ্রে
প্লান্ত অসি শাবগী থবকশিং অসি ওক্তোবর ২০২১ ফাওবগী মনুংদা লোইশিনগনি, ওর্গানিক্কী শিং, য়াইঙং, অচৌবা কার্দামোম অমসুং বকৱিৎ প্রোসেস তৌবগা লোয়ননা পোত্থোক পুথোকপগী থবক হৌগনি
20 OCT 2020 3:29PM by PIB Imphal
আই.এফ.এফ.সি.ও. অমসুং সিক্কিম সরকারগী ওর্গানিক জোইন্ত বেঞ্চর, এস.আই.এফ.সি.ও.না সিক্কিমগী রাংপোদা ইন্তিগ্রেতেদ ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিং ঙরাংদগী শাবা হৌখ্রে। মসি শাবগী থবক অসি ওক্তোবর ২০২১ ফাওবগী মনুংদা লোইশিনগনি অমসুং পোত্থোক পুথোকপদি কোন্না হৌগনি। ইন্তিগ্রেতেদ ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎ ২ অসি শেম-শাবগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৫০ চঙদুনা শাবা হৌবনি।
প্লান্তশিং অসিগী উরেপ-উয়ুং অসি মমাংগী চহিদা সিক্কিমগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পৱন সিংহ তমাংনা কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার য়াওদুনা য়ুংখিবনি। মসিনা সিক্কিমদা ওর্গানিক ফার্মিং তৌবা অসিদা শাফু পীবতা নত্তনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী অতোপ্পা মফমদা লৈবাক ওর্গানিক ফার্মরশিংদসু শাফু পীগনি। মালেমগী লায়চৎ অসিনা প্রোজেক্ত অসিবু থা খরা থেংথহনখ্রবনি। সিফকোনা অথুবা মতমদা জর্মনি, ইতালী অমসুং অতোপ্পা য়ুরোপকী লৈবাকশিংদা লৈবা এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা অতেকপা শিংগী লল্লোন-ইতিক তৌবা হৌরগনি। সিফকোগী পোত্থোক খুদিংমক অসি ১০০% ওর্গানিক ওইগনি অমসুং মসিদা খুদোংথিগদবা পোৎলম অমত্তা মহৌশাগী ওইনা য়াওরোই।মসিনা তুং কোইনা চৎকদবা লৌউবগী থৌওংদা খুমাং চাউশিলহনগনি অমসুং গ্রীন হিমালয়ান ইকোনোমীবু হেন্না খুমাং চাউশিলহনগনি।
প্লান্ত শাবগী থবক অসি মফমসিগী চৎনবী ভুমি পুজা অমগা লোয়ননা রাংপোগী শাফম অসিদা পাঙথোক্তুনা হৌখি। সিক্কিম লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী স্পীকর শ্রী এল.বি. দাস; সিক্কিমগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী লোক নাথ শর্মা অমসুং সিক্কিম ইফকো ওর্গানিক্সকী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী মনিশ গুপ্তা অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিং অমসুং সিক্কিম ইফকো অমসুং সিক্কিম ইফকো ওর্গানিক্স লিমিতেদকী ওফিসিএলশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। মসিগী প্লান্তশিং অসিনা লৌমীশিংগী চাগাবু ইং ২০২২ ফাওবগী মনুংদা শরুক অনি থোক্না হেনগৎহনবদা তেংবাংগনি মরমদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলানগী মতুং ইন্না মখোয়গী পোত্থোকশিং অসি মখোয়দগী হকথেংননা লৈগনি।
সিক্কিম অসি মমাংদগী হৌনা ১০০% ওইবা ওর্গানিক রাজ্যনি হায়না খঙনরবনি। জোইন্ত বেঞ্চর অসিগী পান্দমদি ভারতকী অমসুং মালেমগী কঞ্জ্যুমরশিংদা তেক্ত-কায়দবা ফুদ সপ্লাই চেন অমা লৈহনবনি। মসিগী জোইন্ত বেঞ্চর অসিনা অহানবা ওইনা শিং, য়াইঙং, অচৌবা কার্দামোম অমসুং বকৱিৎ প্রোসেস তৌবগী থবক পাঙথোক্কনি। মসিগী মহৈ-মরোংশিং অসি সিক্কিম ওইনা য়াম্না পুথোকপা অমসুং মীরমদা থাদোকপগী মতিক লৈবশিংনি। সিফকোনা পোত্থোকশিং অসিবু লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী তোঙান-তোঙানবা মার্কেৎশিংদা য়োনগনি। মসিগী হীরম অসিদা এম.ও.য়ু. অনিদি হান্ননা খুৎয়েক পীনখ্রবনিঃ ১) ব্লোসম বাইওদাইনামিক্স, য়ু.এস.এ.গা অৱাং-অমেরিকাগী মার্কেৎশিংদা মখোয়গী পোৎ-য়োনবা অমসুং য়েন্থোকপগী থৌওংশিং শিজিন্ননবা অমসুং ২) ক্রোএসিয়াগী সেন্তার দাঃ রুদোলফা স্তৈনেরাগা মখোয়গী পোত্থোকশিং অসিবু ক্রোএসিয়া অমসুং য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন্দা য়োন্নবগীদমক্তা।