Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports facilities in Seven more States and two Union Territories selected for upgradationto Khelo India State Centre of Excellence
17 OCT 2020 2:21PM by PIB Delhi
The Sports Ministry has upgraded centres from a total of nine States and Union Territories to the Khelo India State Centre of Excellence (KISCE) under the Khelo India scheme. The States and UTs include Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Chandigarh, Goa, Haryana, Himachal Pradesh, Puducherry, Tripura and Jammu & Kashmir.
Speaking about the decision, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri. KirenRijiju said, "The government is taking the two-pronged approach of developing grassroot level infrastructure on the one hand and creating facilities for sporting excellence on the other. The KISCEs will be world-class facilities where the best sporting talent from all over the country will be trained to further India's Olympic dreams."
These centres have made the cut based on their past performances, quality of infrastructure, management & sports culture in the State, etc. Earlier this year, the Ministry had identified a total of 14 centres to be upgraded to KISCEs. The overall number now stands at 24 KISCEs from 23 States / UTs. The assistance to these centres will be provided in the form of bridging the gaps in sports equipment, high performance managers, coaches, sports scientists, technical support, etc.
The sports facilities were selected by each State and Union Territory, who was asked to identify the best sports infrastructure available with them or their agencies or any eligible agencies that could be developed into world-class sporting facilities.
The latest KISCEs include:
Andhra Pradesh – Dr. YSR Sports School, YSR District, Kadapa
Chandigarh – Hockey Stadium, Sector – 42
Chhattisgarh - Rajya Khel Prashikshan Kendra, Bilaspur
Goa – SAG Sports Complex, Campal, Panaji
Haryana –Motilal Nehru School of Sports, Rai, Sonipat
Himachal Pradesh – Indoor Stadium Luhnu Sports Complex, Bilaspur
Puducherry – Rajiv Gandhi School of Sports, Uppallam
Tripura - Dasarath Dev State Sports Complex, Badharghat, Agartala
Jammu & Kashmir –
i) M.A. Stadium,FencingAcademy,Jammu
ii) J & K Sports Council water Sports Academy, Srinagar
States/ UTs currently with KISCEs:
States - Assam, Maharashtra, Madhya Pradesh, Meghalaya, Sikkim, Karnataka, Odisha, Kerala, Telengana, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Chandigarh, Goa, Haryana, Himachal Pradesh, Tripura
UTs - Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, Puducherry, Jammu & Kashmir

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্তেত ৭ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ২ খেলো ইন্দিয়া স্তেত ওফ এক্সেলেন্সদা ফগৎনবা শান্নবগী খুদোংচাবা পীখ্রে
17 OCT 2020 2:21PM by PIB Imphal
স্পোর্তস মিনিস্ত্রীনা খেলো ইন্দিয়া স্কীমগী মখাদা খেলো ইন্দিয়া স্তেত ওফ এক্সেলেন্স (কে.ঐচ.এস.সি.ই.)গীদমক স্তেত অমসুং য়ু.তি. পুন্না ৯গী সেন্তরশিংদা ফগৎনবা হোৎনখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি. অসি অন্ধ্র প্রদেশ, চান্দিগর, ছত্তিসগর, গোৱা, হিমাচল প্রদেশ, পুদুচেরী, ত্রিপুরা অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীরনি।
ৱারেপ অসিদা ৱা ঙাংলদুনা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোত্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর কিরেন রিজিজুনা হায় মদুদি., “সরকার অসিনা ময়া অনি লোংবা থাংগুম মখোংদগী ফগৎলক্নবা চংশিল্লি অতোপ্পা অমদনা শান্ন-খোৎনবদা হেন্না মকোক থোংবা ওইরক্নবা খুদোংচাবা কয়া পীরি। কে.ঐচ.এস.সি.ই. অসি মালেমগী থাক্তা খুদোংচাবা পীবা হায়রিবা অসিদা লৈবাক অসিগী অথোইবা শান্নরোইশিং অসি ইন্দিয়াগী ওলেম্পিক্স মংলান মংফাওন্নবা ত্রেনিং পীরগনি”।
মসিগী সেন্তর অসি মখোয়গী হৌখিবদা মখোয়না উৎখিবা, ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ক্বালিতি, স্তেত অসিগী মেনেজমেন্ত অমসুং স্পোর্তস কলচর অশিনচিংবা।চহি অসিগী অঙনবদা, মিনিস্ত্রী অসিনা কে.ঐচ.এস.সি.ই. অপগ্রেৎ তৌনবা অপুনবা সেন্তর ১৪ মশক খংদোকখি। হৌজিক স্তেত/য়ু.তি. ২৩দগী অপুনবা কে.ঐচ.এস.সি.ই ২৪ লৈরে। সেন্তর অসিদা মতেং পীগদবা অসিগী মওং অসি শান্নবগী মপোৎ-মচৈগী অৱাৎপা লৈহন্দবা, থবক নিংথিনা তৌবা মেনেজর, কোচ, স্পোর্তস সাইন্সিস্ত, তেক্নিকেল মতেং অসিনি।
স্পোর্তকী খুদোংচাবা অসি স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরিনা খল্লি, হায়রিবা অসি মখোয়দা স্পোর্তসকী মচাং ফজনা লৈবা খন্দোকপা নত্ত্রগা মখোয়গী এজেন্সি নত্ত্রগা অতৈ মতিক চাবা এজেন্সি পুখৎতুনা মালেমগী থাক য়ৌহনবা অসিনি।
খ্বাইদগী তুংদা য়াওরকপা কে.ঐচ.এস.সি.ই:
অন্ধ্র প্রদেশ- দাঃ ৱাই.এস.আর. স্পোর্তস স্কুল, ৱাই.এস.আর দিস্ত্রীক্ত, কাদাপা
চান্দিগর - হোক্কি স্তদিয়ম, সেক্তর -৪২
ছত্তিসগর – রাজ্যা খেল প্রাশিকশন কেন্দ্র, বিলাসপুর
গোৱা – এস.এ.জি. স্পোর্তস কম্প্লেক্স, কাম্পাল, পানাজি
হারিয়ানা – মোতিলাল নেহরু স্কুল ওফ স্পোর্তস, রাই, সোনিপাত
হিমাচল প্রদেশ – ইন্দোর স্তদিয়ম লুহনু স্পোর্তস কম্প্লেক্স, বিলাসপুর
পুদুচেরী – রাজিব গান্ধী স্কুল ওফ স্পোর্তস, উপ্পালম
ত্রীপুরা – দসরাথ দেব স্তেত স্পোর্তস স্পোর্তস কম্প্লেক্স,বাদারঘাৎ, অগারতালা
জম্মু অমসুং কাশ্মীর –
i)এম.এ. স্তদিয়ম, ফেন্সিং একাদেমী, জম্মু
ii) জে অমসুং কে. স্পোর্তস কাউন্সিল ৱাতর স্পোর্তস একাদেমী, শ্রীনাগর
স্তেত/য়ু.তি. হৌজিক কে.ঐচ.এস.সি.ই.গা লৈরিবা:
স্তেত আসাম, মহারাস্ত্র, মধ্যা প্রদেশ, মেঘালায়া, সিক্কিম, কর্নাতকা, ওরিশা, কেরলা, তেলঙ্গনা, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ, অন্দ্র প্রদেশ, ছত্তিসগর, চান্দিগর, গোৱা, হারিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, ত্রীপুরা অসিনি।
য়ু. তি. -দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি, দামন অমসুং দিয়ু, পুদুচেরি, জম্মু অমসুং কাশ্মীর অসিনি।