Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Strict Vigil against Polluting Activities in Upcoming Winters
50 Teams to be deployed by Central Pollution Control Board in Delhi and NCR Towns for Ground Feedback
14 OCT 2020 4:07PM by PIB Delhi
In order to step up efforts for ensuring better air quality, 50 teams of Central Pollution Control Board (CPCB) will be deployed to make extensive field visits from October 15, 2020 to February 28, 2021.
The teams will visit Delhi and NCR towns - Noida, Ghaziabad, Meerut in Uttar Pradesh; Gurugram, Faridabad, Ballabgarh, Jhajjar, Panipat, Sonepat in Haryana; and Bhiwadi, Alwar, Bharatpur in Rajasthan. These teams will specifically focus on hotspot areas where the problem is aggravated.
On spot reporting of major air polluting sources such as major construction activities without proper control measures, dumping of garbage & construction waste alongside the roads and on open plots, unpaved roads, open burning of garbage/industrial waste, etc. will be done using SAMEER App.
Feedback on polluting activities will be shared with concerned agencies through an automated system, for quick action. Details will also be shared with State Governments. This will help in taking timely actions and monitoring at appropriate levels by the concerned agencies.
A Central Control Room at CPCB Head Quarters has been made functional for keeping track of pollution levels on hour to hour basis and overall coordination with State agencies. In addition, district wise nodal officers have been appointed for better management and coordination with teams.
Air quality in winter season is a major environmental concern in Delhi and NCR region. Various efforts are being taken since past five years for air quality management in the region. Although gradual year on year improvement in air quality has been observed, a lot needs to be done.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
লাক্কদৌরিবা নিংথমথাসিদা মোৎশিনহনগদবা থবক থৌওংশিংগী মায়োক্তা অকনবা চেকশিন থৌরাং লৌখৎকদৌরি
গ্রাউন্দ ফীদবেক্কীদমক দিল্লী অমসুং এন.সি.আর. ময়োল্লমশিংদা সেন্ত্রেল পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দনা কাঙবু ৫০ থাজিনগদৌরি
14 OCT 2020 4:07PM by PIB Imphal
হেন্না ফবা নুংশিৎকী ফীভম থম্নবা থৌরাং হেনগৎহন্নবগীদমক, সেন্ত্রেল পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দ (সি.পি.সি.বি.)গী কাঙবু ৫০, ওক্তোবর ১৫, ২০২০দগী ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবগী মনুংদা পাক শন্না ফীল্দদা চত্তুনা য়েংশিন্নবগীদমক থমগদৌরি‍।
কাঙবুশিং অসিনা দিল্লী অমসুং এন.সি.আর. ময়োল্লমশিং – উত্তর প্রদেশকী নোইদা, গাজিয়াবাদ, মীরুত; হরিয়ানাগী গুরুগ্রাম, ফরিদবাদ, বল্লবগর, ঝাজ্জর, পানিপত, সোনেপত; অমসুং রাজস্থানগী ভিৱাদি, অলৱার, ভারতপুরদা চত্তুনা য়েংশিনগনি‍। হায়রিবা কাঙবুশিং অসিনা খুদোংচাদবা ফীভম হেন্না শাথিনা থেংনরিবা হোৎস্পোৎ মফমশিংদা অখন্ননা মীৎয়েঙ চঙগনি‍।
মতিক চাবা কন্ত্রোল থৌরাং য়াওদবা অচৌবা কন্সত্রকসন থৌওংশিং, লম্বী মপানদা অমদি অহাঙবা মফমদা ফত্ত-হৌদি অমদি য়ুম শাবগী অরেম অখাকশিং পৈশিনবা, কোইলাস থাদবা লম্বী, ফত্ত-হৌদি/ইন্দস্ত্রীদগী থোরকপা ফত্ত-হৌদি অহাঙবা মফমদা মৈ থাবানচিংবা চাউনা নুংশিৎ মোৎহনবগী হৌরকফমশিং মফমদগী রিপোর্ত তৌবগী মতাঙদা সমীর এপ শীজিন্নগনি‍।
নুংশিৎ মোৎশিনহনবা থৌওংশিংগী মতাঙদা পীরকবা ফীদবেক থুনা থবক লৌখৎনবগীদমক ওতোমেতেদ সিস্তেম অমগী খুত্থাঙদা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংগী পীগনি‍। স্তেত লৈঙাকশিংদসু অকুপ্পা ৱারোল পীগনি‍। মসিনা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংনা মতম চানা থবক লৌখৎবা অমদি মতিক চাবা থাক্তা য়েংশিনবগী থবক্তা মতেং ওইগনি‍।
পুং খুদিংগী পোলুসনগী চাং য়েংশিন্নবা অমদি স্তেত এজেন্সীশিংগা খুৎশম্ননবগীদমক্তা সি.পি.সি.বি. হেদক্বার্তর্সতা সেন্ত্রেল কন্ত্রোল রুম অমা মথৌ তৌহল্লে‍। মসিগী মথক্তা কাঙবুশিং অসি খুৎশম্নদুনা হেন্না ফবা মওংদা মেনেজ তৌননবা দিস্ত্রিকশিংগী নোদেল ওফিসরশিং হাপখ্রে‍।
দিল্লী অমসুং এন.সি.আর. মফমশিংদা নিংথমথাগী মতমদা নুংশিৎকী ফীভম অসি অচৌবা এনভাইরনমেন্তকী ৱাফম অমা ওইরি‍। হায়রিবা মফমসিদা নুংশিৎকী ফীভম মেনেজ তৌননবগীদমক হৌখিবা চহি মঙাসিদা তোঙান তোঙানবা থৌরাং কয়া লৌখৎলি‍। চহি খুদিংগী তপ্না তপ্না নুংশিৎকী ফীভম ফগৎলকপা উরবসু তৌগদবা কয়া অমদি লৈরি‍।