Ministry of Earth Sciences
Deep Depression crossed north Andhra Pradesh coast close to Kakinada
The Deep Depression is being monitored by coastal Doppler Weather Radars of Machilipatnam, Visakhapatnam and Gopalpur
Extremely heavy rainfall (more than 20 cm per day) at isolated places would occur over Telangana; heavy to very heavy falls at isolated places over coastal & north interior Karnataka, south Konkan & Goa, Madhya Maharashtra & Marathawada
Squally wind speed reaching 55-65 kmph gusting to 75 kmph very likely to prevail over west central Bay of Bengal and along & off Andhra Pradesh coasts during next 3 hours
Sea conditions will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts
13 OCT 2020 9:11AM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
The Deep Depression over West central Bay of Bengal moved west-northwestwards with a speed of 17 kmph during past 06 hours and lay centred at 0530 hrs IST of today, the 13th October, 2020 near latitude 16.9°N and longitude 82.5°E, about 120 km nearly south-southwest of Vishakhapatnam, close to (within 25 km) Kakinada (Andhra Pradesh) and 100 km nearly east-northeast of Narsapur (Andhra Pradesh).
Latest observations indicate that the system crossed north Andhra Pradesh coast close to Kakinada(near Lat. 17.0°N & Long 82.4° E) between 0630 & 0730 Hrs IST of today, the 13th October 2020, as a Deep Depression with maximum sustained wind speed of 55-65 kmph gusting to 75 kmph.
The Deep Depression is being monitored by coastal Doppler Weather Radars of Machilipatnam, Visakhapatnam and Gopalpur. As per Radar imageries the rain bands lie along the coastal districts of Andhra Pradesh and adjoining interior Districts. Moderate convection also lies over south Odisha and Telangana.
Forecast track and intensity are given in the following table:
Date/Time(IST)
Position
(Lat. 0N/ long. 0E)
Maximum sustained surface
wind speed (Kmph)
Category of cyclonic disturbance
13.10.20/0530
16.9/82.5
55-65 gusting to 75
Deep Depression
13.10.20/1130
17.3/81.4
45-55 gusting to 65
Depression
13.10.20/1730
17.6/80.3
35-45 gusting to 55
Depression
13.10.20/2330
17.9/79.2
25-35 gusting to 45
Well marked low
Warnings:
1. Rainfall warning
• 13th October 2020: Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at a few places and Extremely heavy rainfall (>20 cm per day) at isolated places would occur over Telangana; heavy to very heavy falls at isolated places over coastal & north interior Karnataka, south Konkan & Goa, Madhya Maharashtra & Marathawada and heavy falls at isolated places over north Andhra Pradesh, Rayalaseema, south interior Karnataka, south Odisha, south Chhattisgarh and Vidarbha.
• 14th October 2020:Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy fallsat a few places and Extremely heavy rainfall (>20 cm per day)at isolated places would occur over Madhya Maharashtra, heavy to very heavy falls at isolated places over Konkan & Goa, north interior Karnataka and Marathawada and heavy falls at isolated places over coastal & south interior Karnataka.
(ii) Wind warning
• 13th October 2020:Squally wind speed reaching 55-65 kmph gusting to 75 kmph very likely to prevailover west central Bay of Bengal and along & off Andhra Pradesh coasts during next 3 hours and gradually decrease thereafter becoming 45-55 kmph gusting to 65 kmph during subsequent 06 hours; wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph likely to prevail along and off south Odisha, Tamilnadu & Puducherry coasts and adjoining areas of southwest & northwest Bay of Bengal during next 06 hours and decrease thereafter.
•
1. Sea condition
• Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts till 13th October noon and over Gulf of Mannar during 13th& 14thOctober 2020.
(iv) Fishermen Warning
• Fishermen are advised not to venture intowestcentral, northwest & southwest Bay of Bengal, and along & off Andhra Pradesh-Odisha-Tamil Nadu & Puducherry coasts till 13th October noon and over Gulf of Mannar during 13th& 14th October 2020.
(v) Damage expected over east & west Godavari, Vishakhapatnam, Vijayanagaram, Srikakulam & Krishna districts of north coastal Andhra Pradesh and Yanam.
• Damage to thatched huts. Minor damage to power and communication lines due to breaking of branches. Damage to loose / unsecured structures.Some breaches in Kutcha road due to heavy rainfall.
• Some damage to paddy crops, banana, papaya trees and orchards & drumstick trees and Horticultural crops. Minor damage to coastal agriculture due to salt pray.Minor damage to Kutcha embankments.
IMD_LOGO
IMD_LOGO
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
কাকিনাদা নক্নবা অৱাংথংবা অন্দ্র প্রদেশগী কোচ দীপ দিপ্রেসন ওইবা য়ানা লৈরি
কোস্তেল দোপ্লর ৱেধর রাদরনা মছলিপত্নম, বিশাখাপত্নম অমসুং গোলাপুর দীপ দিপ্রেসন ওইবা য়াবগী পীরি
অকনবা নুংশিৎ খোঙজেল পুংদা কিলোমিতর ৫৫-৬৬ দগীনা পুংদা কিলোমিতর ৭৫ য়ৌবা অসিনা ময়াই থংবা বে ওফ বেঙ্গাল অমসুং অন্দ্র প্রদেশকী অকোইবদা লাক্লিবা পুং ৩ অসিদা শিৎলরবা য়ারি
শাথীনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর ২০দগী হেনবা)না তেলঙ্গনা মফম খরদা হৈথরবা য়ারি; অকনবদগীনা য়াম্না কনবা নোংনা কোস্তেল অমসুং কর্নাতকাগী অৱাং পুম্বা, খা থংবা কোনকান অমসুং গোৱা, মধ্যা মহারাস্ত্রা অমসুং মারাথাৱাদাদা চুরবা য়ারি
শমুদ্রগী ফিবম্না বে ওব বেঙ্গালগী নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ, বে ওব বেঙ্গালগী খানোংচুপ থংবা, অমসুং ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবালগী মফমশিংদা ফিবম ফত্তবদগী কা হেন্না ফত্তবা ওইবা য়াই
13 OCT 2020 9:11AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্ত্মেন্ত (আই.এম.দি.)গী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্নাঃ
ঙসি বে ওব বেঙ্গালগী নোংচুপ ময়াই থংবা মফমদা লৈখিবা দিপ দিপ্রেসন অদু নোংচুপ-অৱাং নোংচুপ মাইকৈদা ওক্তোবর ১৩, ২০২০গী হৌখিবা পু ৬ অসিদা পুংদা কিলোমিতর ১৭ শিৎপা অমসুং আই.এস.তি. ০৫৩০দা ময়াইদা তাই হায়রিবা অসি লেতিত্যুদ ১৬.° অৱাং অমসুং লোংগিত্যুদ ৮২.° নোংচুপ্তা বিশাখাপতনমদগী কিলোমিতর ১২০ রোম খা-খানোংচুপ তা (কিলোমিতর ২৫ মনুংদা) কাকিনাদা (অন্ধ্র প্রদেশ) অমসুং নার্সাপুর (অন্ধ্র প্রদেশ)গী নোংপোক-অৱাংনোংপোক কিলোমিতর ১০০ রোমদা ময়াই ওইনা লৈরবা য়াই
ঙসি ২০২০গী ওক্তোবরগী ১৩গী আই.এস.তি. ০৬৩০ অমসুং ০৭৩০দা খ্বাইদগী অরোইবদা লৌখিবা ওবর্জার্বেসন অসিনা তাক্লি মদুদি অৱাং থংবা অন্ধ্র প্রদেশ কোচ কাকানিদাদা নক্নবা অসি (লেতিত্যুদ ১৭.০° অৱাং অমসুং লোংগিত্যুদ ৮২.° নোংচুপ্তা) অসিদা দিপ দিপ্রেসন য়াম্লবদা পুংদা কিলোমিতর ৫৫-৫৬ তগীনা পুংদা কিলোমিতর ৭৫ শিৎপা নুংশিৎ লৈরি।
কোস্তেল দোপ্লর ৱেধর রাদরনা মাচিলিপাত্নম, বিশাখাপতনম অমসুং গোলাপুর দীপ দিপ্রেসন অসিগী ওইবা য়াবগী পীরি। রাদরগী মতুংইন্না অন্ধ্র প্রেদেশকী দিস্ত্রীক্তশিং অমসুং মসিগা শম্নবা দিস্ত্রীক্তশিংদা নোং লৈরি। ওরিশা অমসুং তেলঙ্গনাদা ময়াই ওইরপ ওইনা লৈরি।
তাং/মতম (আই.এস.তি.)
মফম
(লেতিত্যুদ ° /অৱাং .
লোংগিত্যুদ ° নোংচুপ্তা)
খ্বাইদগী কনবা লৈমাইগী
নুংশিৎকী খোংজেল
(পুংদা কিলোমিতর)
নোংলৈ নুংশিৎকী মওং
১৩.১০.২০/০৫৩০
১৬.৯/৮২.৫
৫৫-৬৫ তগী ৭৫ ফাওবা য়াঙনা শিৎপা
দিপ দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/১১০০
১৭.৩/৮১.৪
৪৫-৫৫ তগী ৬৫ ফাওবা য়াঙনা শিৎপা
দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/১৭৩০
১৭.৬/৮০.৩
৩৫-৪৬ তগী ৫৫ ফাওবা য়াঙনা শিৎপা
দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/২৩৩০
১৭.৯/৭৯.২
২৫-৩৬ তগী ৪৫ ফাওবা য়াঙনা শিৎপা
য়াম্না নেম্বা
ৱার্নিং:
() নোংজুগী ৱার্নিং
• ওক্তোবর ১৩, ২০২০: মফম অয়াম্বদা খরদগী য়াইমরপ ওইনা চুবা নোংদগী মফম খরদনা অকনবদগী কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর >২০)না মী তাদবা তেলঙ্গনাদা চুরবা য়াই, কর্নাতাকা, খা থংবা কোঙ্কান অমসুং গোৱা, মধ্য মহারাস্ত্রা, মরাথাৱারাদা অকনবা নোংদগীনা য়াম্না কনবা নোং চুরবা য়ারি; অন্ধ্র প্রদেশ, রায়ালাসিমা, খা-থংবা কর্নাতকা, খা ওরিশা, খা ছতিশগর অমসু বিদার্ভা অকনবা নোং চুরবা য়ারি।
• ওক্তোবর ১৪, ২০২০: মফম অয়াম্বদা খরদগী য়াইমরপ ওইনা চুবা নোংদগী মফম খরদনা অকনবদগী কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর >২০)না মী তাদবা মধ্য মহারারাস্ত্রা, অকনবা নোংদগী য়াম্না কনবা নোংনা কোঙ্কান অমসুং গোৱা, কর্নাতকা পুম্বা, মারাথাৱাদাদা লৈরি অমসুং কোস্তেল অমসুং খা-কর্নাতকাদা অকনবা নোং চুরবা য়ারি।
() নুংশিৎকী ৱার্নিং
• ওক্তোবর ১৩, ২০২০: পুংদা কিলোমিতর ৫৫-৬৫ য়াঙবদগীনা ৭৫ ফাওবা য়াঙবা স্ক্বালি নুংশিৎনা নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গালদা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ পুং ৩দা শিৎলরবা য়ারি অমসুং পুংদা কিলোমিতর ৪৫-৫৫দগী ৬৫ ফাওবা য়াঙবা নুংশিৎনা পুং ৬ অসিদা তপ্না তারকপা য়ারি। ওরিশা,তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরী কোচ অমসুং থংনবা মফমশিং পুংদা কিলোমিতর ৪৫-৫৫দগী ৬৫ ফাওবা য়াঙবা নুংশিৎনা পুং ৬ অসিদা তপ্না তারকপা য়ানা লৈরি।
() শমুদ্রগী ফিবম
• শমুদ্রগী ফিবম অসি নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবালদা ওক্তোবরগী ১৩গী নুংথিল ফাওবা অমসুং গল্ফ ওব মান্নারদনা ওক্তোবর ১৩-১৪, ২০২০ ফাওবাদা ফিবম ফত্তবদগী কা হেন্না ফত্তবা য়াই
() ঙামীগী ফিবম
• নোংচুপ ময়াই, অৱাংনোংচুপ অমসুং খানোংচুপ বে ওফ বেঙ্গাল অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ-ওরিশা-তামিল নাদুগী কোস্তদা ওক্তোবরগী ১৩ ফাওবা গল্ফ ওব মান্নারদনা ওক্তোবর ১৩-১৪, ২০২০ ফাওবা ঙা ফাবা চৎতনবা পাউতাক পীরি।
() অন্ধ্র প্রদেশকী অৱাং থংবা শমুদ্র খোংবালগী নোংপোক অমসুং য়ানমগী গোদাবরি, বিশাখাপতনম, স্রিকাকুলম জিল্লা অমসুং য়ানমদা অকাই অতোই থোক্লবা য়াই
• ইনা কুপ্পা শঙশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই পাৱর অমসুং কম্ম্যুনিকেসন লাইনশিংদা উশা ৱাশা তেকপদগী হাইরপ্না অকাই অতোই থোকপা য়াই চেত্তবা/কন্না ফাজিন্দবা স্ত্রকচরশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই
• ফৌ, লফু, অৱাথবী পাম্বী অমসুং হৈকোল লৈকোল অমসুং দ্রমস্তীক উপাম্বীশিং অমসুং হোর্তিকলচর ক্রোপশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই। শমুদ্র খোংবালদা লৈবা লৌউশিংউদা থুম চাইশিল্লকপদগী ফিবম শোকপা য়াই। কৎচা লৈরাইশিং কিন্থবা য়াই
IMD_LOGO
IMD_LOGO
চানবিদুনা ফোর্কাস্ত অমসুং ৱার্নিংগীদমক মৌসম এপ, এগ্রোমেত পাউতাক্কীদমক মাঘদুৎ এপ অমসুং নোংথাংগীদমক দামিনি দাউনলোদ তৌবিয়ু।