Ministry of Railways
Railways aims to achieve a modal share of Automobile loading to 20% by the end of 2021-22, and a modal share of 30% by 2023-24
Minister of Railways, Commerce & Industry, Consumer Affairs and Food & Public Distribution Shri Piyush Goyal's meet with the Automobile Industry leaders gives boost to Automobile loading through Railways
Indian Railway assures Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM )And Automotive Tyre Manufacturers’ Association (ATMA), ATMA to resolve all their concerns on top priority
Automobile traffic is now totally exempt from payment of Terminal Charges
7 new terminals opened for Automobile traffic during 2020
Representatives of SIAM (Society of Indian Automobile Manufacturers), Tata Motors, Hyundai Motors, Ford Motors, Mahindra & Mahindra, Honda India, and Maruti Suzuki Ltd
The Automobile Freight Train Operators (AFTOs), Automotive Tyre Manufacturers’ Association (ATMA) laud the initiative
Indian Railway loads 836 rakes of automobiles against in Just 6 months against 731 rakes in the whole previous year (despite almost negligible loading
10 OCT 2020 6:15PM by PIB Delhi
Minister of Railways, Commerce & Industry, Consumer Affairs and Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal met who so who of the Automobile Industry leaders to give boost to Automobile loading through Railways.
Representatives of SIAM (Society of Indian Automobile Manufacturers), Tata Motors, Hyundai Motors, Ford Motors, Mahindra & Mahindra, Honda India, and Maruti Suzuki Ltd, The Automobile Freight Train Operators (AFTOs), Automotive Tyre Manufacturers’ Association (ATMA), who were all part of the meeting, lauded the initiative and committed to work in partnership with Indian Railways to facilitate transportation of automobiles through Railways.
Indian Railways is attaining new heights in transportation of automobiles. The total loading of automobiles through Railway was only 429 rakes in 2013-14, which has increased to 1,595 rakes 2019-20. And in the first six months of the current year (Apr to Sep), Indian Railway has loaded 836 rakes of automobiles against 731 rakes in the previous year (despite almost negligible loading in the first two months).
Railways are aiming to achieve a modal share of 20% by the end of 2021-22, and a modal share of 30% by 2023-24.
The participants in the interaction were informed about the steps taken by Railways to promote loading of automobiles, which has led to this quantum jump – and were asked to bring more loading to Rail.
Steps taken to facilitate Automobile loading:
a) Haulage Charges for BCACBM rakes have not been revised since May 2013
b) Freight for NMGs has not been revised since May 2018
c) Increase in the number of NMG rakes – from 30 (on 1st April) to 42
d) Two-destination loading permitted in NMG rakes
e) Export of Automobiles permitted:
i)Traffic to Bangladesh started in NMG rakes
ii)Traffic to Nepal started, via Nautanva terminal (NE Railway)
f) 7 new terminals opened for Automobile loading
Chitpur (ER); Penukonda (SWR); Nasrala (NR); Nautanva (NER) – for traffic to Nepal; Salchapara, Furkating, & New Tinsukia (all NFR)
j) Now approx. 52 Railway terminals available
k) All Private Sidings, PFTs, and ICDs can handle Automobile traffic
Representatives of the industry were all praise for the Railways for the help and support being extended to them – and confirmed that efforts will be on to bring more and more loading towards Railway.
Participant were informed that more terminals being opened up for Automobile traffic (as per demands of the industry) Charodi (WR), Bakshi Ka Talab (NER), Mesra (ECR). Also, export to Bangladesh in BCACBM rakes being planned in coordination with Bangladesh Railway. New taller design of auto-carrier wagons(using the envelop of Double Stack Dwarf Containers) *being developed by RDSO in consultation with the industry.
Participants were assured that all possible help will be extended to them, and all their concerns and issues will be addressed on priority.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেনা ২০২১-২২ লোইরকপদা চাদা ২০গী ওতোমোবাইল লোদিংগী মোদেল শেয়র অমা অমদি ২০২৩-২৪দা চাদা ৩০গী মোদোল শেয়র অমা য়ৌবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি
রেলৱে, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফেয়র্স অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ওতোমোবাইল লোদিং অসি ফগৎহন্নবা ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা লোয়ননা মীফম ফমখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেনা সোসাইতী ওফ ওতোমোবাইল মেনুফেকচরর্স(সি.আই.এ.এম.) অমসুং ওতোমোতিব তায়র মেনুফেকচরর্স এসোসিএসন(এ.তি.এম.এ.)দা মখোয়গী ওইনা অৱাবশিং অদু খ্বাইদগী মরুওইনা তৌগদবা থবকশিং ওইনা পাংথোক্কনি হায়বগী থাজবা পীখ্রে
ওতোমোবাইল ত্রাফিক অসি হৌজিক মপুং ওইনা তর্মিনেল চার্জশিং থীবা অদু কোকহনখ্রে
২০২০দা ওতোমোবাইল ত্রাফিক্কী ওইনা অনৌবা তর্মিনেল ৭ হাংদোকখ্রে
এস.আই.এ.এম.(সোসাইতী ওফ ইন্দিয়ন ওতোমোবাইল মেনুফেকচরর্রস), তাতা মোতোর্স, হুন্দাই মোতোর্স, ফোর্দ মোতোর্স, মহিন্দ্র এন্দ মহিন্দ্র, হোন্দা ইন্দিয়া অমসুং মারুতী সুজুকী লিমিতেদকী মীহুৎশিং
ওতোমোবাইল ফ্রাইৎ ত্রেন ওপরেতর্স(এ.এফ.তি.ও.)শিং, ওতোমোবাইল তায়র মেনুফেকচরর্স এসোসিএসন(এ.তি.এম.এ.)না পায়খৎলিবা খোংথাং অসি শিংথানখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হৌখিবা চহি মপুং অসিদা রেত ৭৩১গা য়েংনবদা শুপ্নতগী থা ৬তা ওতোমোবাইলগী রেক ৮৩৬ লোদ তৌখ্রে (অহানবা থা অনিদা তৌদ্
10 OCT 2020 6:15PM by PIB Imphal
রেলৱে, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফেয়র্স অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা রেলৱেগী থোংদগী ওতোমোবাইল লোদিং অসি ফগৎহন্নবা ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা উন্নখ্রে।
মীফম অদুগী শরুক ওইখিবা এস.আই.এ.এম.(সোসাইতী ওফ ইন্দিয়ন ওতোমোবাইল মেনুফেকচরর্রস), তাতা মোতোর্স, হুন্দাই মোতোর্স, ফোর্দ মোতোর্স, মহিন্দ্র এন্দ মহিন্দ্র, হোন্দা ইন্দিয়া অমসুং মারুতী সুজুকী লিমিতেদ, দি ওতোমোবাইল ফ্রাইৎ ত্রেন ওপরেতর্স(এ.এফ.তি.ও.), ওতোমেতিক তায়র মেনুফেকচরর্স এসোসিএসন(এ.তি.এম.এ.) মীহুৎশিংনা পায়খৎলিবা খোংথাং অসি শিংথানখি অমদি রেলৱেজদগী ওতোমোবাইল পুথোক-পুশিন তৌবদা খুদোংচাহন্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেজগা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা পীখ্রে।
ইন্দিয়ন রেলৱেজ অসি ওতোমোবাইল পুথোক-পুশিন তৌবদা অনৌবা মায় পাকপা কয়া ফংলি। রেলৱেজদগী অপুনবা ওতোমোবাইল লোদিং তৌখিবা অসি ২০১৩-১৪দা রেক ৪২৯ খক্তমক ওইরম্বা অসি ২০১৯-২০দা রেক ১,৫৯৫ হেনগৎখ্রে। অমদি হৌজিক্কী চহি অসিগী অহানবা থা ৬তা(এপ্রীলদগী সেপ্তেম্বরফাওবা) ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হৌখিবা চহিদা ৭৩২ রেক লোদ তৌখিবা অসিগী মায়োক্তা ওতোমোবাইলগী রেক ৮৩৬ লোদ তৌখ্রে( অহানবা থা অনিদা তৌদ্রসু য়াবা লোদিং লৈজরগসু)
রেলৱেনা ২০২১-২২ লোইরকপদা চাদা ২০গী ওতোমোবাইল লোদিংগী মোদেল শেয়র অমা অমদি ২০২৩-২৪দা চাদা ৩০গী মোদোল শেয়র অমা য়ৌবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি
রেলৱেনা ২০২১-২২ লোইরকপদা চাদা ২০গী ওতোমোবাইল লোদিংগী মোদেল শেয়র অমা অমদি ২০২৩-২৪দা চাদা ৩০গী মোদোল শেয়র অমা য়ৌবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি।
ৱারী শান্নবা অসিদা শরুক য়াখিবশিং অসিদা ওতোমোবাইলশিং লোদ তৌবা অসি শৌগৎনবা মসিগী ক্বান্তম জম্প অসি ওইহনখিবা রেলৱেজনা পয়খৎখিবা খোংথাংশিংগী মতাংদা খংহনখি অমদি রেলদা লোদিং হেন্না তৌনবা হায়খি।
ওতোমোবাইল লোদিং তৌবা খুদোংচাহন্নবা লৌখৎপা খোংথাংশিঃ
1. মে ২০১৩দগী বি.সি.এ.সি.বি.এম. রেকশিং হোনবগী চার্জশিং অসি রিভাইজ তৌদ্রি
b) মে ২০১৮দগী এন.এম.জি.শিংগী ফ্রাইৎ অসি রিভাইজ তৌদ্রি
c) এন.এম.জি.গী রেকশিংগী মশিং অসি হেনগৎখ্রে-৩০দগী ৪২ ফাওবা(এপ্রীল ১দা)
d) এন.এম.জি. রেকশিংদা দেস্তিনেসন লোদিং অনিগী অয়াবা পীখ্রে
e) ওতোমোবাইলশিং এক্সপোর্ত তৌবগী অয়াবা পীখ্রেঃ
i) এন.এম.জি. রেকশিংদা বঙ্গলাদেশতা ত্রাফিক তৌবা হৌখ্রে
ii)নৌতনৱা তর্মিনেল(এন.ই. রেলৱে)দগী নেপালদা ত্রাফিক তৌবা হৌখ্রে
f) ওতোমোবাইল লোদিং তৌনবা অনৌবা তর্মিনেল ৭ হৌদোকখ্রে
চিতপুর(ই.আর.); পেনুকোন্দা(এস.দব্লয়ু.আর.); নাশ্রলা(এন.আর.); নৌতনৱা(এন.ই.আর.)-নেপালফাওবগী ত্রাফিক্কী ওইনা; সলচাপরা, ফর্কেতিং অমসুং অনৌবা তিন্সুকিয়া(এন.এফ.আর. পুম্নমক)
j)হৌজিক চাউরাক্না রেলৱে তর্মিনেল ৫২ লৈ
k) প্রাইভেৎ সাইদিংশি, পি.এপ.তি.শিং অমদি আই.সি.দি.শিং পুম্নমক্না ওতোমোবাইল ত্রাফিক অসি শেন্নবা ঙম্মি।
ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিং পুম্নমক রেলৱেজগীদমক্তা মখোয়দা মতেং পীখিবা অমদি শৌগৎপীখিবগীদমক্তা থাগৎনখি অমদি রেলৱেদা হেন্না-হেন্না লোদিং তৌনবা কন্না হোৎনগনি হায়বগী চপ চাবা ৱাফম থমখি।
শরুক য়ারিবশিংদা ওতোমোবাইল ত্রাফিক(ইন্দস্ত্রীনা দিমান্দ তৌরকপগী মতুং ইন্না) চরোড়ী(দব্লয়ু.আর.), বক্ষী কা তলাব(এন.ই.আর.), মেসরা(ই.সি.আর.)গী ওইনা তর্মিনেলশিং হাংদোক্লগনি হায়না হায়খি। মসিদা নত্তনা বঙ্গলাদেশ রেলৱেগা খুৎশম্নদুনা বি.সি.এ.সি.বি.এম.দা বঙ্গলাদেশতা এক্সপোর্ত তৌনবা থৌরাং তৌরি। ওতো-কেরিয়র ৱেগোনশিংগী অনৌবা হেন্না ৱাংবা দিজাইন (দবল স্তেক দ্বার্ফ কন্তেনরশিংগী ইনভেলপ শিজিন্নদুনা)* ইন্দস্ত্রীগা ৱা তান্নদুনা আর.দি.এস.ও.না শেমগৎলগনি।
শরুক য়ারিবশিংদা পীবা য়াবা তেংবাংশিং মখোয়দা পীগনি অমদি মখোয়গী অৱাবশিং অমদি খুদোংচাদবশিং পুম্নমক হান্না মরুওইবা ওইনা থমগনি হায়বগী থাজবা পীখ্রে।