Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH enhances allocation of funds for SARDP-NE related works
08 OCT 2020 12:39PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has enhanced the allocation of funds for expenditure under Special Accelerated Road Development Programme in North Eastern Areas (SARDP-NE) related works during the current financial year. Under the revised allocation, almost double the amount originally allocated has been allowed. Against the earlier Rs 390 crore expenditure envisaged to be incurred from National Investment Fund during 2020-21, a sum of Rs 760 crore has been set aside for the same period. Of this, Rs 300 crore is specifically marked for Arunachal Pradesh package.
Additionally, the allocations to National Highways in NE Region under 10% mandatory Pool Fund has been on an upward route in the last five years. A sum of Rs 4,520 crore was allocated for the year 2016-17, Rs 5,265 crore for the year 2017-18, Rs 6,210 crore for the year 2018-19, Rs 6,070 crore was allocated for the year 2019-20, and Rs 6,780 crore has been allocated for the year 2020-21 under the said Fund.
Government of India has undertaken massive road development programme under SARDP-NE Scheme in NE Region. Under SARDP-NE (Phase –A and Arunachal Pradesh), 6418 km (5998 km actual design length) has already been identified for development at an estimated investment of about Rs. 30,450 crore, out of which 3356 km has been completed and 1961 km is under construction.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না এস.এ.আর.দি.পি.-এন.ই.গা মরী লৈনবা থবকশিংগী ফন্দ এলোকেসন হেনগৎহল্লে
08 OCT 2020 12:39PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না চৎলিবা শেনবা চহীসিগী ওইনা স্পিসিএল এসেলেরেতেদ রোদ দেভেলপমেন্ত প্রোগ্রাম ইন নোর্থ ইস্ত এরিয়জ (এস.এ.আর.দি.পি.-এন.ই.)গী মখাদা শীজিন্নগদবা ফন্দগী এলোকেসন হেনগৎহল্লে‍। শেমদোক্লবা এলোকেসন অসিগী মখাদা হান্না খাক্লমবা ফন্দদগী শরুক অনিগী ময়াদা হেনগৎহল্লে‍। ইং ২০২০-২১ মনুংদা নেসনেল ইনভেস্তমেন্ত ফন্দদগী চৎকনি হায়না হান্না পারমবা লুপা করোর ৩৯০গী শেনফমদুগী মহুত্তা হায়রিবা মতমসিগী ওইনা লুপা করোর ৭৬০ খাক্তুনা থমখ্রে‍। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৩০০দি অরুনাচল প্রদেশকীদমক্তা অখন্নননা খাক্তুনা থম্লি‍।
মসিগী মথক্তা, অৱাং নোংপোক লমদমশিংদা লৈরিবা নেসনেল হায়ৱেশিংদা চাদা ১০গী তঙাইফদবা পুল ফন্দগী মখাদা খাকপা শেনফম অসিসু হৌখিবা চহী মঙাসিদা অসুম অসুম কাখৎলক্লি‍। হায়রিবা ফন্দ অসিগী মখাদা ইং ২০১৬-১৭দা লুপা করোর ৪,৫২০ এলোকেত তৌখি, ইং ২০১৭-১৮দা লুপা করোর ৫,২৬৫, ইং ২০১৮-১৯দা লুপা করোর ৬,২১০, ইং ২০১৯-২০দা লুপা করোর ৬০৭০, অমদি ইং ২০২০-২১দা লুপা করোর ৬,৭৮০ এলোকেত তৌখি‍।
ভারত লৈঙাক্না অৱাং নোংপোক লমদমদা এস.এ.আর.দি.পি.-এন.ই. স্কিমগী মখাদা লম্বী শেমগৎপগী থৌরাংশিং পাক্তক্ননা লৌখৎলি‍। এস.এ.আর.দি.পি.=এন.ই. (ফেজ এ. অমসুং অরুনাচল প্রদেশ)গী মখাদা চাউরাক্না লুপা করোর ৩০,৪৫০গী শেনফম থাদদুনা শেমগৎনবগীদমক কি:মি: ৬৪১৮গী লম্বী (তশেংবা দিজাইনগী অশাংবা কি:মি: ৫৯৯৮) হান্ননা খঙদোক্লে অমদি মসিগী মনুংদা কি:মি: ৩৩৫৬না লোইশিল্লে অমদি কি:মি: ১৯৬১না থবক চঙশিল্লি‍।