Ministry of Finance
Income Tax Department conducts search in Jharkhand and West Bengal.
26 SEP 2020 5:56PM by PIB Delhi
The Income Tax Department has carried out search and survey operations on 25th September, 2020 at around 20 residential and business premises of a prominent group having operations in Jharkhand and West Bengal. The group is engaged in trading of various commodities, production of vanasapati ghee, real estate and tea estates. The group is having real estate projects in Kolkata.
During the search substantial evidences of transactions outside the regular books of accounts, unaccounted cash expenses and cash advances received and interest having been paid in cash, have been found. Further, cash has been found to have been introduced in the group shell companies, which has been advanced as loan to the real estate company.
Most of the companies having family members as directors, do not have any real business and very few returns of income have been filed. Most of the returns with ROC have also not been filed.
One such group company has no business since 2014, although it has shown sales of Rs. 7 crore in cash. This cash has been deposited in bank accounts in Kolkata, whereas cash sale is shown in books to buyers from Jharkhand.
During the search, hard disks, pen drives and hand written diaries have also been seized. Certain hand written diaries found indicate giving and taking of loans in cash and out of books receipt of cash on account of booking of commercial space in the real estate project. Evidences of out of books cash payments to contractors and fictitious payments to a dummy contractor have also been found. The project cost recorded in books has been found to be understated, as evidences of out of book cash expenses for construction have been found.
As per preliminary estimates, evidences of cash transactions of around Rs. 40 crore have been found. Advances received for the real estate project of around Rs. 80 crore are also under examination. Further investigations are going on.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইঙ্কম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ঝার্খন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গালদা থিবা হূম্বগী থবক চত্থখ্রে
26 SEP 2020 5:56PM by PIB Imphal
ইঙ্কম তেক্স দিপার্তমেন্তনা সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২০দা ঝার্খন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গালদা লৈবা মশক নাইবা কাংবু খরগী লল্লোন ইতীক্কী মফম অমসুং য়ুম ২০ লোমদা থিবা হূম্বা অমসুং সর্ভে ওপরেসন চত্থখ্রে। কাংবু অসি তোঙান-তোঙানবা পোৎলমশিংদা লল্লোন ইতীক তৌই, ভনাসপতি ঘী পুথোকপা, রিএল এস্তেৎ অমসুং চাগী এস্তেৎ লৈ। কাংবু অসিগী কোল্কতাদা রিএল এস্তেৎকী প্রোজেক্তশিংসু পায়খৎলি।
থিবা হূম্বগী থবক অদুদা চুম্নগী একাউন্তকী ৱাংমদা ত্রাঞ্জেক্সন তৌবা, একাউন্ততা চঙদবা চাদিং অমসুং কেস এদভান্স ফংখিবা অমসুং শেল ওইনা পীখিবা ইন্তরেস্তকী মতীক চাবা প্রমান ফংখি। মসিগী মথক্তা, রিএল এস্তেৎ কম্পেনী সইদা লোন ওইনা পীখিবা গ্রুপ শেল কম্পেনীশিংদা কেস ইন্ত্রোদ্যুস তৌখি।
ইমুং মনুংগী মীওইশিংনা দিরেক্তর ওইবা কম্পেনী অয়াম্বনা তশেংবা লল্লোন ইতীক্কী থবক তৌদে অমসুং ইঙ্কমগী রিতর্ন মতীক চানা থাদে। আর.ও.সি.গা লোইননা রিতর্ন অয়াম্বা ফাইল তৌদে।
অসিগুম্বা গ্রুপ কম্পেনী অমনা ২০১৪দগী কর্বার তৌরক্ত্রি, অদুবু লুপা করোর ৭কী শেল ওইনা য়োনখিবগী উৎলি। মসিগী কেস অসি কোলকতাদা লৈবা বেঙ্ক একাউন্ততা হাপচিল্লি, অদুবু বুক্তা য়াওরিবা কেস সেলদি ঝার্খন্দদগী লৈবনি হায়না য়াওরি।
থিবা হূম্বগী থবক অদুগী মনুংদা, হার্দ দিস্ক, পেন দ্রাইব অমসুং খুৎনা ইবা দাইরীশিং ফাগৎখি। অখন্নবা খুৎনা ইবা দাইরী খরদা শেল ওইনা লোন লৌবা অমসুং পীবগী য়াওরি অমসুং রিএল এস্তেৎ প্রোজেক্তকী কম্মর্সিএল স্পেস বুক তৌবগী কেস রিসিৎ বুক্তা য়াওদবগী য়াওরি। বুক্তা চন্দবা কন্ত্রেক্তরশিংদা শেল পীবা অমসুং শাশিন্নবা কন্ত্রেক্তরদা শেল পীবা শাবগী খুদমসু ফংখি। শাবগীদমক বুক্তা চন্দবা শেলগী চাদিং ফংলবনিনা বুক্তা য়াওরিবা প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফম অসি মরু ওইদ্রে হায়না লৌবা থেংনখি।
অহানবগী ওইনা চাউরাক্না পাবদা, লুপা করোর ৪০ হেনবগী শেলগী ত্রাঞ্জেক্সনগী খুদম ফংলি। রিএল এস্তেৎ প্রোজেক্তকী ওইনা অহানবগী লৌথোকখিবা শেনফম লুপা করোর ৮০ থিজিল্লি। মখাদা তাবা থিজিনবগী থবক চত্থরি।