Ministry of Finance
Insurance coverage to PMJDY account holders
20 SEP 2020 2:10PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana (PMJDY), a free RuPay debit card is provided to the PMJDY account holders with inbuilt accident insurance cover of Rs. 1 lakh. This coverage amount has since been raised from Rs. 1 lakh to Rs. 2 lakh to PMJDY accounts opened after 28.08.2018. This was stated by Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs in a written reply to a question in Rajya Sabha today.
Giving more details, the Minister said that all eligible and willing PMJDY account-holders can enroll under Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY) and Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY).
Under PMSBY, accident insurance coverage of Rs. 2 lakh is provided to enrolled beneficiaries in the age group of 18 years to 70 years with an annual premium of Rs. 12 only through auto-debit from bank account with express consent of the account holder.
Under PMJJBY, life insurance coverage of Rs. 2 lakh is provided to enrolled beneficiaries in the age group of 18 years to 50 years for an annual premium of Rs. 330 through auto debit from bank account with express consent of the account holder

শেল-থুম মন্ত্রালয়
পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবশিংদা ইন্সুরেন্স ফংহনবা
20 SEP 2020 2:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী জন-ধন য়োজনা(পি.এম.জে.দি.ৱাই.)গী মখাদা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবশিংদা লুপা লাক্ষ ১গী ইন্সুরেন্সকী ওইবা রুপে দেবিৎ কার্দ অমা লেম্না ফংহল্লগনি। মসিগী শেনফম অসি পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত অসি ২৮.০৮.২০১৮গী মতুংদা হাংবশিংগী ওইনা লুপা লাক্ষ ১দগী ২দা হেনগৎখ্রে। মসিগী ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেৎ এফেয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরগ অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।
অহেনবা পাও পীরদুনা মন্ত্রীনা মতিক চারবা অমদি থবক ফংনিংবা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবশিংনা প্রধান মন্ত্রী জীবন সুরক্ষা বিমা য়োজনা (পি.এম.এস.বি.ৱাই.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী জীবন জ্যোতী বিমা য়োজনা(পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.)গী মখাদা মিং চনবা য়াগনি।
পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মখাদা লুপা লাক্ষ ২গী শেনফম অসি চহি ১৮দগী ৭০ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মিং চল্লবা বেনিফিসিয়রীশিংনা খুদোংথিবা থোকপদা চহিগী ওইনা লুপা লাক্ষ ২গী প্রেমিয়ম অসি একাউন্ত লৈরিবা মীওই অদুদা খংহল্লগা বেঙ্ক একাউন্তা ওতো দেবিৎ তৌদুনা ফংহনগনি।
পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.গী মখাদা, লুপা লাক্ষ ২গী শেনফম অসি চহি ১৮দগী ৫০ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মিং চল্লবা বেনিফিসিয়রীশিংনা খুদোংথিবা থোকপদা চহিগী ওইনা লুপা ৩৩০গী প্রেমিয়ম অসি একাউন্ত লৈরিবা মীওই অদুদা খংহল্লগা বেঙ্ক একাউন্তা ওতো দেবিৎ তৌদুনা ফংহনগনি।