Ministry of Road Transport & Highways
Govt focus on reducing road construction costs without compromising on quality: Nitin Gadkari
Union Transport Minister asks Industry to draft a 10-year Defect Liability tenure, use best international technologies for prompt Govt support
10 SEP 2020 6:53PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport & Highways and MSME Shri Nitin Gadkari has said that the policy of the government is to ensure reduction in road construction costs and improve its quality. Addressing the two-day Virtual Conference and Exhibition for the Bitumen and Road Construction - ‘BITU-CON 2020’, organized by FICCI today, Shri Gadkari said, the government is working on it but more needs to be done.
The Minister urged the industry to increase the use of plastic and rubber wastes in road construction, which also helps the environment. Apart from this, the use of waste products like oil slags from steel plants and flash should also be encouraged. He suggested use of local produce, like jute or coir, and waste products in road construction, which not only increases the life of the road but also gives a better riding experience. He said, the government will come up with a pattern design system for precast.
Elaborating on the use of technology, Shri Gadkari asked the industry to adopt world-class technologies in road construction. He called upon the industry to come up with a plan with a 10-year Defect Liability period for constructing bitumen roads, which currently is for 5 years.
Assuring the industry of full support, Shri Gadkari said, the government is open-minded, transparent, time-bound, result-oriented, and committed to quality. He called up the industry to come and cconvince the government, as it is ready to give permissions. He emphasized that if the quality od roads is improve, the share of bitumen roads will increase from gram panchayats to district roads, state highways, and national highways.
Shri Gadkari further stated that despite COVID-19, the government has been constructing roads at a fast pace and is speedily awarding the contracts. He said, the construction speed has not diminished even during this difficult period.
Applauding the pace of road construction, Dr Sangita Reddy, President, FICCI said that despite the challenges faced by COVID-19, the Ministry of Road Transport and Highways has surpassed its target for the construction of highways in the country.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
সরকারনা লম্বী শেম্বগী মমল মদুগী মগুন হন্থহন্দা তাহনগদৌরি: নিতিন গাদকারি
য়ুনিয়ন ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তরনা ইন্দস্ত্রীদা চহি ১০ দিফেক্ত লাইবিলিতি তেনুর দ্রাফ তৌদুনা সরকারগী মাইকৈদগী খ্বাইদগী ফবা মালেমগী তেক্নোলোজি মতেং পীগদৌরি
10 SEP 2020 6:53PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে অমসুং এম.এস.এম.ই.গী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারিনা হায় মদুদি সরকারনা পোলিসি শেম্দুনা লম্বী শেম্বগী হন্থনবা অমসুং মসিগী মগুন হেনগৎনবা শেমখ্রে। ঙতি নুমিৎ নিনিগী এফ.আই.সি.সি.আই.না শিনবা বিতুমিন অমসুং কন্সত্রকসন – ‘বিতু-কোন ২০২০’গী ভর্চুএল কনফরেন্স অমসুং এক্সিবিসন অসিদা শ্রী গাদকারিনা হায় মদুদি সরকার অসিনা মসিদা থবক শুরি অমসুং হেন্না তৌগদবা লৈরি।
মিনিস্তরনা তকশিন্দুনা ইন্দস্ত্রীনা অকোয়বদা শোকহনদনা লম্বী শেম্বদা প্লাস্তিক অমসুং রব্বরগী অরেম অখাক্না শিজিন্নবা হায়খি। মসিদা নত্তনা, স্তিল প্লান্তদগী অরেম্বা থাওগী স্লেগ অমসুং ফ্লাসশিং অসিসু শিজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্না জুত নত্ত্রগা কোইরগুম্বা শিজিন্নদুনা লম্বী শেম্বনা ফগৎহনবদা নত্তনা গারী থৌবদসু নুঙাইবা হেনগৎহল্লি। মহাক্না হায় মদুদি সরকারনা অসিগুন্বা মওং অসি হেন্না ফনবা শেমগনি।
তেক্নোলোজি কান্নবা পুথোক্তুনা শ্রী গাদকারিনা হায় মদুদি ইন্দস্ত্রীনা মালেমগী থাক্তা লৈবা তেক্নোলোজি শিজিন্নদুনা লম্বী শেমগদবনি। মহাক্না হায় মদুদি চহি ১০গী দিফেক্ত লাইএবিলিতি শেমদুনা কোয়লাসকি লম্বী শেম্লিবা অসি চহি মঙা হৌখ্রে।
ইন্দস্ত্রীদা অঙম্বা মতেং পীদুনা, শ্রী গাদকারিনা হায় মদুদি, সরকার অসি ময়ামগী ৱা তাবা, পুকচেল শেংবা, মতম নাইনা থবক তৌবা, ফল ওইবা, মগুন্দা য়াবা অদুনি। মহাক্না ইন্দস্ত্রীদা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা অয়াবা পীনবা শেম শাদুনা লৈরি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি, করিগুম্বা লম্বী অসি ফরবা গ্রাম পনচায়ৎতগী দিস্ত্রিক্ত লম্বীদা, স্তেত হাইৱেজ অমমসুং নেস্নেল হাইৱেজসিংদা খাইগনি।
শ্রী গাদকারিনা মখা তানা হায় মদুদি কোভিদ-১৯ লৈজরবসু লম্বী শেম্বগী থবক অসি লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লি অমসুং কন্ত্রেক্তশিং অসি য়াংনা চংশিল্লি।
লম্বী শেম্বা অসিগী চাওখৎপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা এফ.আই.সি.সি.আই.গী প্রেসিদেন্ত দাঃ সঙ্গীতা রেদীনা হায় মদুদি কোভিদ-১৯ অসি মায়োক্নদুনা, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজগী মিনিস্ত্রীনা লৈবাক অসিদা হাইহেজ শেমলিবা অসি মশাগী পান্দম্দগী হেন্দুনা চৎলি।