Ministry of Railways
Freight Corridor gathers speed
Constant weekly monitoring and meetings with all stake holders leads to acquisition / mutation of patches and sections of land in Punjab, Bihar, Jharkhand, Uttar Pradesh and Gujarat which were long delayed
Railways even deploys its experts to assist the contractors to tide over operational difficulties at ground level implementation
07 SEP 2020 4:22PM by PIB Delhi
On a mission mode, Dedicated Freight Corridor (DFC) of Indian Railways is gathering speed. Constant weekly monitoring and meetings with all stake holders lead to acquisition of patches and sections of land which were long delayed. Indian Railways even deployed its experts to assist the contractors to tide over operational difficulties at ground level implementation.
Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal held a review meeting with Chief Secretaries of State Government to expedite the progress & resolve critical issues of Dedicated Freight Corridor (DFC). The Minister also wrote letters to Chief Ministers of Uttar Pradesh, West Bengal, Bihar, Punjab, Haryana, Rajasthan, Gujarat and Maharashtra in this regard. Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal has been holding review meetings with Dedicated Freight Corridor contractors to resolve their problems and issues.
Chairman & Chief Executive Officer, Railway Board Shri Vinod Kumar Yadav also wrote letters to Chief Secretaries of State Governments and General Managers of Zonal Railways to expedite the progress and resolve critical issues. Shri Yadav also held a meeting with Dedicated Freight Corridor contractors to resolve their problems and issues.
In the last week more than 20 meetings (contract package wise) held with respective field officials of L&T, PMC, TATA and DFC Officials. Various issues discussed in the meeting and resolved and timelines given.
Dashboard is being created to monitor km by km progress of project.
Open house video conferencing also started on daily basis to resolve critical issues of States Governments/Zonal Railways/Contractors on real time basis.
Resolving contractors’ problems in project interest during last one week is as under-
• Up to date payment to contractors as COVID-19 relief under GCC clause
• Simplification of GST payment process
• Railway supervisors provided to private contractors to get things moving at the ground level
Various issues like land possession for RUB/ROB, mutation of land, land issue for construction of high tension line, disbursement for private land, award for land as per original methodology etc. also resolved with State Governments of Punjab, Bihar, Jharkhand, Uttar Pradesh and Gujarat in last one week to expedite the progress of Dedicated Freight Corridor.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ফ্রৈত কোরিদোর খোঙজেল তানখৎলক্লি
লেপ্পা নাইদনা চয়োলগী ওইনা য়েংশিনবা অমদি স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা মীফম পাঙথোকপনা পঞ্জাব, উত্তর প্রদেশ অমসুং গুজরাত্তা মতম কুইনা পল্লুরবা লম মচেৎশিং লৌশিনবা/ম্যুতেসন তৌবা ঙম্লে
রেলৱেজনা মশাগী এক্সপর্তশিং ফাওবদা থাদুনা কন্ত্রেক্তরশিংদা গ্রাউন্দ লেবেলদা থবক পায়খৎপদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং লাকশিনবদা মতেং পাংলি
07 SEP 2020 4:22PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজকী দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোর (দি.এফ.সি.) মিসন মোদতা চঙশিন্দুনা খোঙজেল তানখৎলক্লি‍। লেপ্পা নাইদনা চয়োলগী ওইনা য়েংশিনবা অমদি স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা মীফম পাঙথোকপনা মতম কুইনা পল্লুরবা লম মচেৎশিং লৌশিনবা/ম্যুতেসন তৌবা ঙম্লে‍‍। রেলৱেজনা মশাগী এক্সপর্তশিং ফাওবদা থাদুনা কন্ত্রেক্তরশিংদা গ্রাউন্দ লেবেলদা থবক পায়খৎপদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং লাকশিনবদা মতেং পাংলি‍।
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমদি ইন্দিসত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা স্তেত লৈঙাক্কী চীফ সেক্রেতরীশিংগা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোর (দি.এফ.সি.)গী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি মরুওইবা ৱাফমশিং লোইশিন্নবগীদমক য়েংশিন মীফম পাঙথোকখ্রে‍। হীরম অসিগী মতাংদা মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গল, বিহার, পঞ্জাব, হরিয়ানা, রাজস্থান অমসুহ মহারাস্ত্রগী চীফ মিনিস্তরশিংদা চিথিসু ইখি‍। রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমদি ইন্দিসত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী থিকাদারশিংদা মখোয়গী খুদোংচাদবা ৱাফমশিং লোইশিন্নবা য়েংশিন মীফম পাঙথোক্তুনা লাক্লি‍।
রেলৱেজ বোর্দকী চেয়রমেন অমসুং চীফ একজেক্যুতিব ওফিসর শ্রী বিনোদ কুমার য়াদবনা খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি মরুওইবা ৱাফমশিংগী ৱারোইশিন পুরক্নবা স্তেত লৈঙাকশিংগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং জোনেল রেলৱেজকী জেনেরেল মেনেজরশিংদা চিথিসু ইখি‍। শ্রী য়াদবনা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী থিকাদারশিংদা মখোয়গী খুদোংচাদবা ৱাফমশিং লোইশিন্নবা মীফমসু পাঙথোকখি‍।
হৌখিবা চয়োলদা এল. এন্দ তি., পি.এম.সি., তাতা, অমসুং দি.এফ.সি.গী থৌমীশিং অমসুং মখোয়গী মরী লৈনবা ফিল্দ ওফিসিএলশিংগা মীফম ২০ হেন্না (কন্ত্রেক্ত পেকেজ ৱাইজ) পাঙথোকখি‍। মীফম অদুদা ৱাফম কয়া খন্নদুনা ৱারোইশিন পুরকখি অমসুং মতম থাখি‍।
প্রোজেক্ত অসিগী কিলোমিতর কিলোমিতরগী ওইবা খোঙজেল য়েংশিন্নবা দেসবোর্দ শেগৎলি‍।
স্তেত লৈঙাকশিং/ জোনেল রেলৱেজশিং/ কন্ত্রেক্তরশিংগী মরুওইবা ৱাফমশিংগী রিএল তাইম থৌওংদা ৱারোইশিন পুরক্নবা নুংতিগী ওইনা ওপন হাউস ভিদিও কন্ফরেন্সিং পাঙথোকপা হৌখ্রে‍।
হৌখিবা চয়োল অমদা প্রোজেক্তকী ইন্তরেস্ততা ৱারোইশিন পুরকখ্রবা থিকাদারশিগী খুদোংচাদবা ৱাফমশিং মখাদা পীরি –
• জি.সি.সি. ক্লোজগী মখাদা কোবিদ-১৯ রিলীফ ওইনা মতাং মতম চানা থিকাদারশিংগী শেন পীথোকপা
• জি.এস.তি. পেমেন্তগী থৌওং লায়থোকহনবা
• গ্রাউন্দ লেবেলদা থবক য়াঙশিন্নবা রেলৱে সুপরভাইজরশিং লনাই কন্ত্রেক্তরশিংদা ফংহনবা
দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবগীদমক হৌখিবা চয়োল অমদা আর.য়ু.বি./আর.ও.বি.গী লম লৌশিনবা, লম ম্যুতেসন, হাই তেন্সন লাই শাবগী লমগী ৱাফমশিং, লনাই লম থাদোকপা, ওরিজিনেল থৌওংগী মতুং ইন্না লম পীবনজিংবা মখল মখা কয়াগী ৱাফমশিং পঞ্জাব, বিহার, ঝার্খন্দ, উত্তর প্রদেশ অমসুং গুজরাত লৈঙাক্কী লোয়ননা ৱারোইশিন পুরকখ্রে‍।