Ministry of Defence
Indian Army rescues Chinese Citizens in North Sikkim
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Delhi
The Indian Army extended a helping hand to three Chinese citizens who lost their way in Plateau area of North Sikkim at an altitude of 17,500 feet on 03 September 2020.
Realising danger to the lives of the Chinese citizens which included two men and one woman in sub zero temperatures, the soldiers of Indian Army immediately reached out and provided medical assistance including oxygen, food and warm clothes to protect them from the vagaries of extreme altitude and harsh climatic conditions.
The Indian troops also gave them appropriate guidance to reach their destination after which they moved back. The Chinese citizens expressed their gratitude to India and the Indian Army for their prompt assistance.

প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ ছিকিমৰ পৰা চীনা নাগৰিকক উদ্ধাৰ ভাৰতীয় সেনাৰ
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় সেনা বাহিনীয়ে আজি উত্তৰ চিকিমৰ পৰা একাধিক চীনা নাগৰিকক উদ্ধাৰ কৰিছে। ৩ চেপ্টেম্বৰত উত্তৰ চিকিমত ১৭,৫০০ ফুট উচ্চতাত চীনৰ ৩ নাগৰিকৰ বাবে সাহায্যৰ হাত আগবঢ়ায় ভাৰতীয় সেনা বাহিনীয়ে। চীনা নাগৰিকসকলে উত্তৰ চিকিমৰ উপত্যকাত পথ হেৰুৱাই পেলাইছিল।
এইসকলৰ ভিতৰত ২ জন পুৰুষ আৰু ১ গৰাকী মহিলা। এই তিনিগৰাকী লোকৰ প্ৰাণৰ সংশয় বুজি পাই ভাৰতীয় সেনা বাহিনীয়ে তেওঁলোকৰ কাষ চাপে। উচ্চতম স্থানত অত্যন্ত প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিত ভাৰতীয় সেনা বাহিনীয়ে তেওঁলোকক অক্সিজেন, খাদ্য আৰু গৰম পোচাক দিয়ে সহায় কৰে।
ইয়াৰ পিছত সেনা বাহিনীৰ সদস্যসকলে চীনৰ এই নাগৰিকসকলক গন্তব্য স্থানত উপস্থিত হোৱাৰ ক্ষেত্ৰত সহায় কৰে। বিপদত পৰা এই তিনি নাগৰিকে, ভাৰত আৰু ভাৰতীয় সেনা বাহিনীৰ ক্ষীপ্ৰ তৎপৰতাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।