ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଉତ୍ତର ସିକିମରୁ ତିନି ଚୀନ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଉଦ୍ଧାର କଲା ଭାରତୀୟ ସେନା
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Bhubaneswar
ଉତ୍ତର ସିକିମର ମାଳଭୂମି ଅଞ୍ଚଳର 17 ହଜାର 500 ଫୁଟ ଉଚ୍ଚତାରେ ରାସ୍ତା ହରାଇଥିବା ତିନି ଚୀନ ନାଗରିକଙ୍କୁ ସେପ୍ଟେମ୍ବର 3, 2020ରେ ଭାରତୀୟ ସେନା ଉଦ୍ଧାର କରିଛି ।
ତାପମାତ୍ରା ଶୂନ୍ୟରୁ କମ ଥିବାରୁ ତିନି ଚୀନ ନାଗରିକ (ଦୁଇ ପୁରୁଷ ଓ ଜଣେ ମହିଳା)ଙ୍କ ଜୀବନ ପ୍ରତି ବିପଦ ଆଶଙ୍କା କରି ଭାରତୀୟ ସେନା ତୁରନ୍ତ ସେମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚି ଅତ୍ୟଧିକ ଉଚ୍ଚତା ଓ ପ୍ରତିକୂଳ ପାଗଜନିତ ବିପଦରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଅକ୍ସିଜେନ, ଖାଦ୍ୟ ଓ ଗରମ ପୋଷାକ ଯୋଗାଇଥିଲା ।
ଚୀନ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଗନ୍ତବ୍ୟରେ ପହଁଚିବା ପାଇଁ ରାସ୍ତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଭାରତୀୟ ସେନା ଫେରିଥିଲା । ତୁରନ୍ତ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେଇଥିବାରୁ ଚୀନ ନାଗରିକମାନେ ଭାରତ ଓ ଭାରତୀୟ ସେନା ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Defence
Indian Army rescues Chinese Citizens in North Sikkim
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Delhi
The Indian Army extended a helping hand to three Chinese citizens who lost their way in Plateau area of North Sikkim at an altitude of 17,500 feet on 03 September 2020.
Realising danger to the lives of the Chinese citizens which included two men and one woman in sub zero temperatures, the soldiers of Indian Army immediately reached out and provided medical assistance including oxygen, food and warm clothes to protect them from the vagaries of extreme altitude and harsh climatic conditions.
The Indian troops also gave them appropriate guidance to reach their destination after which they moved back. The Chinese citizens expressed their gratitude to India and the Indian Army for their prompt assistance.