ঙাকশেল মন্ত্রালয়
অৱাং থংবা সিক্কিমদা ভারতকী লান্মীশিংনা চাইনাগী মীওইশিং কনখ্রে
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Imphal
২০২০গী সেপ্তেম্বর ৩দা ফিত ১৭,৫০০ ৱাংবা অৱাং থংবা সিক্কিমগী প্লেতু লমদমদা লম্বী লম্মাংনরবা চাইনাগী মীওই অহুম ভারত লান্মীনা মতেং পাংখ্রে।
জেরোগী মখাদা ইংবা মফম অদুদা নুপা অনি অমসুং নুপী অমা য়াওবা চাইনাগী মীওইশিং অদুগী খুদোংথিনিঙাই ওইরবা ফিবম অদু খঙবদগী ভারতকী লান্মীশিংনা খুদক্তা মতেং পাংখি অমসুং অৱাংবা মফম অমসুং শাথিনা ইংবা অদুগী মখোয় ঙাকথোক্নবা ওক্সিজেন, চানবা অমসুং অরুম্বা ফিরোলশিং য়াওনা মেদিকেলগী মতেং পীখি।
মখোয়গী পন্থুংফম অদু য়ৌনবা ভারতকী লান্মীশিংনা মখোয় ফজনা তাকপীরবা মতুংদা মখোয় অমুক হনখ্রে। মতেং পাংলকপগীদমক চাইনাগী মীওইশিং অদুনা ভারত অমসুং ভারতকী লান্মীশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।

Ministry of Defence
Indian Army rescues Chinese Citizens in North Sikkim
05 SEP 2020 2:00PM by PIB Delhi
The Indian Army extended a helping hand to three Chinese citizens who lost their way in Plateau area of North Sikkim at an altitude of 17,500 feet on 03 September 2020.
Realising danger to the lives of the Chinese citizens which included two men and one woman in sub zero temperatures, the soldiers of Indian Army immediately reached out and provided medical assistance including oxygen, food and warm clothes to protect them from the vagaries of extreme altitude and harsh climatic conditions.
The Indian troops also gave them appropriate guidance to reach their destination after which they moved back. The Chinese citizens expressed their gratitude to India and the Indian Army for their prompt assistance.