Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan addresses USISPF-3rd annual leadership summit; Invites US companies to partner in Aatmanirbhar Bharat campaign
02 SEP 2020 8:16PM by PIB Delhi
Minister of Petroleum and Natural Gas and Steel, Shri Dharmendra Pradhan today participated in the USISPF- 3rd Annual Leadership Summit on the theme of “Navigating New Challenges.”
Minister Pradhan talked about the unprecedented impact of the Covid-19 pandemic on the global economy and the consequent energy demand contraction. He added that with the gradual pick up of economic activity in India, energy consumption is anticipated to reach pre-Covid levels soon.
Speaking about Aatmanirbhar Bharat campaign, Shri Pradhan said the campaign launched under the leadership of Prime Minister Modi calls for a self-reliant India, seeking to convert Covid-19 challenges into an opportunity, to merge domestic production and consumption with global supply chains, and aims to transform India into a global manufacturing hub of the 21st century.
The Minister underlined the importance of energy infrastructure as a key to transformation in India and invited US industry leaders to take advantage of the opportunities being created in Indian energy sector.
Shri Pradhan talked about the growing bilateral hydrocarbon trade between India and the US, which touched above US$ 9 billion during FY 2019-20 and is expected to increase further as companies are looking to source more crude oil and LNG from the US at competitive rates.
The Minister talked about the importance of gas sector in the Strategic Energy Partnership as India is working to transform itself into a gas based economy by increasing the share of gas from 6% to 15% in the energy mix by 2030, with an estimated investment of $60 billion lined up in the sector, developing a “One Nation, One Gas Grid.”He also expressed happiness at global oil & gas majors like BP, Shell, Total, Exxon Mobil expanding their footprints in India and invited the US companies to take advantage of reforms in the exploration and production sector and participate in the next oil and gas block bidding rounds.
Minister Pradhan also added that India and the US have been working in close collaboration, including in stabilizing global energy markets and it is reassuring that despite the Covid-19 induced challenges, the industry leaders are quite optimistic about reinvigorating the energy linkages between the two countries.
Dr. Mukesh Aghi, CEO, USISPF said that the USISPF will facilitate greater collaborations between the US and Indian companies for the success of Aatmanirbhar Bharat.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.কী ৩সুবা চহিগী লুচিংবশিংগী মীফমদা ধরমেন্দ্র প্রধান্না ৱা ঙাংখি; অত্মানির্ভর ভারতকী খোঙজং শরুক য়ানবা য়ু.এস কম্পেনিশিংদা খঙহনখি
02 SEP 2020 8:16PM by PIB Imphal
“অনৌবা শিংনবশিং মায়োক্নবা” হায়বা পান্দমদা ঙসি পাংথোকপা য়ু.এস.আই.এস.পি.এফকী ৩সুবা চহিগী লুচিংবশিংগী মীফমদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধান শরুক য়াখ্রে।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মালেমগী শেন-থুমদা পীরিবা চৈথেং অমসুং মখা তারকপদা ইনর্জি শীজিন্নবা হন্থরকপগী মতাংদা মিনিস্তর প্রধান্না ৱা ঙাংখি। মহাক্না হায়খি ভারত্তা তপ্না তপ্না শেন-থুমগী থবকশিং হৌরকপদগী ইনর্জি শীজিন্নবগী চাং অথুবদা কোবিদ মমাংগী চাংশিং য়ৌরক্লগনি হায়না থাজনরি।
অত্মানির্ভর ভারতকী খোঙজংগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি মশাগী ওক্নবা পুথোকপা ভারত অমা শেমগৎনবা, কোবিদ-১৯গী শিংনবশিং খুদোংচাবা ওন্থোক্নবা, লৈবাক মনুংগী পোৎথোকশিং অমসুং শীজিন্নরিবশিং মালেমগী সপ্লাই চেন্দা য়াওহন্নবা অমসুং ২১সুবা চহিচাদা ভারত মালেমগী পোৎ-চৈ শাফম অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা খোঙজং অসি হৌদোকখিবনি।
মিনিস্তরনা হায়খি ভারত্তা অওনবা পুরকপদা ইনর্জিগী মচাক-মথুমশিং অসি মরুওইবা অমনি অমসুং ভারতকী ইনর্জিগী লমদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং লৌনবা য়ু.এস ইন্দস্ত্রিশিং ভারত্তা থবক পায়খৎকদবনি।
মহাক্না হায়খি ভারত অমসুং য়ু.এসগী মরক্তা হায়দ্রোকার্বোনগী ললোন-ইতিক হেনগৎলক্তুনা শেনবা চহি ২০১৯-২০দা য়ু.এস বিল্লিয়ন দোল্লর ৯ য়ৌরে অমসুং কম্পেনিশিংনা য়ু.এসতগী শুংদোক্ত্রিবা থাও অমসুং এল.এন.জি লৈনবা হোৎনরিবা মরম্না মসি হেনগৎলকপা য়ারি।
মিনিস্তরনা হায়খি ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা গ্যাস শীজিন্নবগী চাং চাদা ৫দগী চাদা ১৫দা হেনগৎহন্দুনা গ্যাসতা য়ুম্ফম ওইবা ইকোনোমি অমা শেমগৎনবা ভারতনা থবক পায়খৎলি। “লৈবাক অমা, গ্যাস গ্রিদ অমা” শেমগৎতুনা সেক্তর অসিদা য়ু.এস বিল্লিয়ন দোল্লর ৬০ থাদনবা থৌরাং তৌরি। মালেমগী থাও অমসুং গ্যাসকী মমি লৈরনবা বি.পি, সেল,তুতেল, একজোন মোবিলনা ভারত্তা থবক হৌরকপদা মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি অমসুং থাও অমসুং গ্যাস থিবা অমসুং পুথোকপগী থবকশিংদা শরুক য়ানবা মথংগী থাও অমসুং গ্যাস ব্লোগ বিদ্দিং রাউন্দশিংদা শরুক য়ানবা খঙহনখি।
মিনিস্তর প্রধান্না হায়খি কোবিদ-১৯গী শিংনবা কয়া মায়োক্নরবসু মালেমগী ইনর্জিগী কৈথেলশিং ফিবম ফনা লৈহন্নবা ভারত অমসুং য়ু.এস পুন্না থবক তৌমিন্নরি, লৈবাক অনিগী মরক্তা ইনর্জি অমুক হন্না ফগৎলক্কনি হায়না ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিংনা থাজবা থম্লি।
য়ু.এস.আই.এস.পি.এফকী সি.ই.ও দোক্তর মুখেস অগিনা হায়খি অত্মানির্ভর ভারত মাইপাক্নবা য়ু.এস অমসুং ভারতকী কম্পেনিশিং হেন্না মতেং পাংন্নবা য়ু.এস.আই.এস.পি.এফনা হোৎনগনি।