Ministry of Road Transport & Highways
NHAI awarded Highest Length of Projects during FY 20-21 till date as compared to last three years during the same period
26 projects of 744 Km worth Rs. 31,000 Crore Awarded during Apr-Aug 2020
31 AUG 2020 5:41PM by PIB Delhi
Despite challenges due to the outbreak of the novel coronavirus pandemic, the National Highways Authority of India (NHAI) has awarded highest length of projects during FY 2020-21 till date as compared to the projects awarded during same period in last three years. As per NHAI during April to August 2020, NHAI has awarded 26 projects of 744 km length as compared to 676 km in FY 2019-20, 368 km in FY-2018-19 and 504 km in FY 2017-18. Capital cost of these 26 projects is over Rs 31,000 crore, which includes cost of civil construction, land acquisition, and other pre- construction activities.
NHAI has set a target of awarding 4500 km of highway during current FY and is likely to exceed the same.
Despite lockdown and prevailing situation, NHAI took various initiatives to instill confidence in the bidders of the sector. To ease the liquidity crunch and ensure cash flow to the contractors, NHAI ensured that no payments are delayed due to closure of office and disbursed Rs. 10,000 crore during lockdown in March 2020 using digital platforms. In the first Qr. of current FY, NHAI disbursed more than Rs. 15,000 crore to the vendors. Additionally, steps such as monthly payments to the contractors were taken. Such moderations saw an encouraged participation from the bidders resulting in spiraling effect on the growth of the road sector.
With the increase in awards and expanding highway construction, NHAI has got a good beginning for a year marred by the global outbreak of the pandemic. NHAI is committed to develop the National Highways Infrastructure at a rapid pace and envisions providing safe, smooth, and seamless travel experience on National Highways.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহি ৩গী মতমগা চাংদম্নবদা শেনবা চহি ২০-২১ মনুংদা এন.ঐচ.এ.আইনা খ্বাইদগী শাংবা প্রোজেকশিং পায়খৎলে
২০২০গী এপ্রিল-অগস্ত মনুংদা লুপা করোর ৩১,০০০গী কিলোমিতর ৭৪৪ শাংবা প্রোজেক ২৬ পায়খৎলে
31 AUG 2020 5:41PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎগী শিংনবা কয়া থেংনরবসু হৌখিবা চহি ৩গী মতমদা পীখিবা প্রোজেকশিংগা চাংদম্নবদা শেনবা চহি ২০-২১ মনুংদা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(এন ঐচ এ আই)না খ্বাইদগী শাংবা প্রোজেকশিং পায়খৎলে। ২০২০গী এপ্রিল-অগস্ত মনুংদা লুপা করোর ৩১,০০০গী কিলোমিতর ৭৪৪ শাংবা প্রোজেক ২৬ পায়খৎলে, শেনবা চহি ২০১৯-২০দা কিলোমিতর ৬৭৬, শেনবা চহি ২০৮-১৯দা কিলোমিতর ৩৬৮ অমসুং শেনবা চহি ২০১৭-১৮দা কিলোমিতর ৫০৪গী প্রোজেকশিং পায়খৎখি। শেমগৎ-শাগৎপা, লম লৌশিনবা অমসুং থবক হৌদ্রিঙৈ মমাংগী অতোপ্পা থবকশিংগী য়াওনা হায়রিবা প্রোজেক ২৬ অসিগী অপুনবা চঙগদবা শেনফম লুপা করোর ৩১,০০০নি।
চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা কিলোমিতর ৪৫০০গী হাইৱেজ প্রোজেকশিং পায়খৎনবা পান্দম অমা থম্লি অমসুং মসি হেনবসু য়ারি।
লোকদাউন অমসুং হৌজিক লৈরিবা ফিবম অসিদা বিদ্দরশিংগী থাজবা থম্নবা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা থবক কয়া পায়খৎলে। কন্ত্রেক্তরশিংদা লেপ্তনা শেন ফংহন্নবা, ওফিস থিংলবসু নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা মতম থিন্থদনা শেন পীথোক্লে অমসুং দিজিতেল প্লেতফোর্মশিং শীজিন্নদুনা লোকদাউন মনুংদা ২০২০গী মার্চতা লুপা করোর ১০,০০০ পীথোকখ্রে। চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী অহানবা ক্বাতরদা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা ভেন্দরশিংদা লুপা করোর ১৫,০০০ হেন্না য়েন্থোকখ্রে।
মসিগী মথক্তা, কন্ত্রেক্তরশিংদা থাগী ওইনা শেনফমশিং পীথোক্লে। মসিনা মরম ওইদুনা বিদ্দরশিং থৱায় য়াওনা শরুক য়াবদগী লম্বী শেম্বগী থবক খুমাঙ চাউশিল্লে।
মালেমগী ওইনা লাইচৎ থেংনরবসু প্রোজেক মশিং য়াম্না পায়খৎতুনা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা চহি অসি ফজনা হৌরে। নেস্নেল হাইৱেজশিং য়াংনা শেমগৎনবা অমসুং নেস্নেল হাইৱেজশিংদা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইনবা নেস্নেল হাইৱেজ ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া থবক পায়খৎলে।