Ministry of Railways
Railways to ensure its goods and services procurements through Government e-Market GeM with integration of Railway Digital Supply Chain with GeM. Railway procures goods and services more than Rs 70000 crores annually
Shri Piyush Goyal reviews the steps to promote Make in India products in procurement process for Railways. Detailed performance review of Materials Management In Indian Railways undertaken
Indian Railways gears up to mission Atma Nirbhar Bharat
Indian Railway e-Procurement system IREPS to be integrated with GeM
Officers instructed to interact with industry and enhance its capacity and capability to progress towards self reliant India and also to ensure increased participation of Indian economic resources, including manufacturing
Need felt to have local content clause in the procurement such that we may get more bids from local vendors suppliers
25 JUL 2020 4:44PM by PIB Delhi
Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal reviewed the steps to promote Make in India products in procurement process of Indian Railways as well as Government of India.
During the meeting, Shri Piyush Goyal urged to take measures to generate confidence in industry of corruption free and transparent procurement environment on Indian Railways.
While reviewing the steps to promote Make in India products in procurement process, it was emphasised to increase the participation of local vendors in procurement process. It was also decided to that local content clause in the procurement should be such that we may get more bids from local vendors/suppliers. This would also give a boost to mission Atma Nirbhar Bharat. Active support of DPIIT was sought to make suitable policy revisions, if required, to facilitate the efforts of Indian Railways in this direction.
It was felt that encouragement needs to be given to such vendors who can supply higher locally manufactured content. It was also suggested to create a FAQ section and a helpline number so that vendors may get clarity on various issues relating to procurement process.
Detailed presentation was made by the Member (Materials Management), Railway Board on enhancing Make in India and steps being taken to procure through GeM along with the progress made.
The review meeting was also attended by Minister of State of Railways Shri Suresh C Angadi , Railway Board Members, CEO/GeM and representatives of DPIIT, Ministry of Commerce.
A need for devising strategies for further increasing the participation of Indian service providers and component manufacturers was felt. Government e-Marketplace (GeM) is a highly innovative idea in public procurement, across the globe. Shri Goyal emphasised the need to do Railway goods and services procurements of approximately Rs Seventy thousand crores on GeM platform to open up the market to industry even at remote places and specially MSMEs.
Indian Railways, one of the largest procurement agencies of the Government of India, is integrating its procurement systems with GeM to use GeM’s full potential. The department shared the timelines for integration of Indian Railway e-Procurement system with GeM. Railway emphasised the need to have a seamless integration of the two systems eliminating need for any manual interface. Strength of both the systems i.e. Railways IREPS and GeM should be productively leveraged to generate synergy to take the Railways procurement to GeM’s full potential.
Post integration GeM is intended to move further in the direction of becoming single point public procurement portal for all agencies of Government of India.
During the meeting ways and means to create a corruption free public procurement environment in India were discussed in which Ministry of Railways, DPIIT and GeM have extremely important roles to play.The need for engagement of industry for developing more indigenous vendors to participate in the growth journey of the Indian Railways was emphasised in the deliberations.
During the presentation, It was decided that Railways would work more towards having a user-friendly single step vendor web based interface for all its activities. The website should, transparently, provide every interested vendor a clear idea of how to do business with Indian Railways. The website should have all relevant information to generate confidence of corruption free and transparent environment on Indian Railways.

রেলৱে মন্ত্রালয়
জি.ই.এম.দা রেলৱে দিজিতেল সপ্লাই চেন পুন্সিন্দুনা গবর্নমেন্ত ই.-মার্কেৎকী খুত্থাংদগী রেলৱেনা মসিগী পোৎ অমসুং সর্বিস কয়া লৈগনি। চহীগী ওইনা রেলৱেনা লুপা কোতি ৭০০০০ হেনবগী পোৎ অমসুং সর্বিসশিং লৈ
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা রেলৱেনা পোৎ লৈবগী থৌওং অসিদা মেক ইন ইন্দিয়াগী পোত্থোকশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা খোঙ্কাপ পায়খৎপশিং য়েংশিনখ্রে। ইন্দিয়ন রেলৱেজতা মেতরিএল শেন্নবগী থবকশিংবু কুপ্না য়েংশিনখ্রে।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা আত্মানির্ভর ভারতকীদমক্তা শেম শাখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ই.-প্রোক্যুরমেন্ত সীস্তেম আই.আর.ই.পি.এস.কা জি.ই.এম.গা পুন্সিল্লগনি
ওফিসারশিংদা ইন্দস্ত্রীশিংগা পাউ ফাওনদুনা মসিগী তৌবা ঙম্বা অমসুং মসিনা ভারতপু মরোমদোম লেপচবা ঙমহন্নবগী থবকশিং ফগৎহনবা অমসুং পোত্থোক শাবা য়াওনা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী রিসোর্স্তা শরুক য়ারিবা অসিবু হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে
লোকেল পোৎ পীবা মীওইশিংদগী বিদ হেন্না লাকহন্নবা হায়দুনা পোৎ লৈবদা লোকেলগী মরমদা পনবগী তঙাই ফদবা লৈরে
25 JUL 2020 4:44PM by PIB Imphal
রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা রেলৱে অমসুং ভারত সরকারনা পোৎ লৈবগী থৌওং অসিদা মেক ইন ইন্দিয়াগী পোত্থোকশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা খোঙ্কাপ পায়খৎপশিং য়েংশিনখ্রে।
মীফম অদুগী মনুংদা শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা শেঞ্জা থুমজা লৈতবা ইন্দস্ত্রী অমসুং ময়েক লানা পোৎ লৈবগী অকোয়বগী ফিভম অমা শেম্নবগী খোংথাং কয়া পায়খৎনবা হায়খ্রে।
পোৎ লৈবগী থবক অসিদা মেক ইন ইন্দিয়াগী পোত্থোকশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা লৌখৎপা খোংথাংশিং য়েংশিনবদা থৌওং অসিদা লোকেলগী পোৎ য়োনবশিংশু য়াওহনবগী তঙাই ফদবশিংগী মরমদা পনখ্রে। লোকেলগী পোৎ পীবা মীওইশিংদগী বিদ হেন্না লাকহন্নবা হায়দুনা পোৎ লৈবদা লোকেলগী মরমদা পনবগী ৱারেপ অমশু লৌখি। মসিনা আত্মানির্ভর ভারত মিসন্দা হেন্না চাউখৎহনগনি। তঙাইফদবগী মতুং ইন্না মতিক চাবা পোলিসী শেমদোক্তুনা হীরম অসিগী মতাংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজপু তেংবাংনবা হায়দুনা দি.পি.আই.আই.তি.নশু থৱাই য়াওনা শৌগৎনবা হায়খ্রে।
লোকেলদা শাজবা পোত্থোকশিং হেন্না পীবা ঙম্বা পোৎ য়োনবশিংদা পুক্নিং থৌগৎফম থোকপগী তঙাইফদবা অদুসু খংলে। পোৎ লৈবগী হীরম কয়াগী মতাংদা পোৎ য়োনবশিংনা নিংথিনা অমসুং ময়েক লানা খংবা ঙম্নবা এফ.এ.ক্যু. সেক্সন অমসুং হেল্পলাইন নম্বর অমসু পীনবা খন্নবদা য়াওখি।
রেলৱে বোর্দকী মেতরিএল মেনেজমেন্তকী মীহুৎশিংনা মেক ইন ইন্দিয়াবু চাউখৎহন্নবা অমসুং জি.ই.এম.গী খুথাংদগী পোৎ লৈনবা হোৎনবগী হৌজিক ফাওবগী লৈরিবা ফিভমগী মতাংদা অকুপ্পা প্রজেন্তেসন অমসু উৎখি।
য়েংশিনবগী মীফম অদুদা রেলৱেজকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সুরেশ সী. অঙ্গদি, রেলৱে বোর্দ মেম্বরশিং, সি.ই.অ./জি.ই.এম.গী মীহুৎশিং অমসুং কম্মর্স মন্ত্রালয়গী দি.পি.আই.আই.তি.গী মীহুৎশিংশু শরুক য়াখি।
ভারতকী সর্বিস পীবশিং অমসুং কম্পোনেন্ত শাবশিংশু থৌওং অসিদা শরুক য়াবা হেনগৎনবা থৌরাং য়াৎপগী তঙাই ফদবা লৈরে হায়বশু খন্নখি। গবর্ন্মেন্ত ই.-মার্কেৎপ্লেস (জি.ই.এম.) অসি মালেম শিনবা থুংনা মীয়ামগী পোৎ লৈবগী য়াম্না নৌবা ৱাখল্লোন অমনি। শ্রী গোয়লনা জি.ই.এম. প্লেৎফোর্মদা য়ামদ্রবদা লুপা কোতি লিশিং হুমদ্রাগী পোৎ লৈদুনা অরাপ্পা মফমশিং অমসুং মরু ওইনা এম.এস.এম.ই.গী মার্কেৎশিংবু ইন্দস্ত্রীদা খংহন্নবগী তঙাই ফদবগী মতাংদা মিৎয়েং চংখি।
ভারত সরকারগী খ্বাইদগী য়াম্না পোৎ লৈবা ওইরিবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মসিগী পোৎ লৈবদা শিজিন্নবা পথাপকা জি.ই.এম.গা পুনশিন্নদুনা জি.ই.এম.গী তৌবা ঙম্বশিংগী খুদোংচাবা লৌগনি। বিভাগ অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী পোৎ লৈবগী পথাপকা জি.ই.এম.গা পুন্সিন্নবগী মতমগী ৱারোলশু মীয়ামদা হায়খি। মীওইবনা মপান্দগী খুৎ থিংজিল্লকপা য়ারোইদবা মওংদা পথাপ অনি অসিবু নিংথিনা পুনশিন্নবগী মরু ওইবশিংদা রেলৱেজনা মিৎয়েং চংখি। পথাপ অনি, রেলৱেজ আই.আর.ই.পি.এস. অমসুং জি.ই.এম., অসিগী মপাঙ্গল অসিনা জি.ই.এম.গী তৌবা ঙম্বা অসি শিজিন্নদুনা রেলৱেজ পোৎ লৈবা অসিদা নিংথিনা তেংবাংগনি।
পুন্সিল্লবা মতুংগী জি.ই.এম.না ভারত সরকারগী এজেন্সী খুদিংমক্কী পোৎ লৈনবা অমত্তা ঙাইবা মফম ওইবগী হীরমদা মখা তানা চত্থগনি।
মীফম অদুদা হায়রিবা অসিবু শেঞ্জা থুমজা লৈতবা ভারতকী মীয়ামগী পোৎ লৈফম অমা ওইহন্নবগী খোংথাং ক্যাগী মরমদা খন্নখি অমসুং মসিদা রেলৱে মন্ত্রালয়, দি.পি.আই.আই.তি. অমসুং জি.ই.এম.না মরু ওইবা থৌদাং য়াদুনা পাংথোক্কদবনি। ইন্দস্ত্রীশিংনা ইরমদমসিগী ওইবা পোৎ য়োনবা কয়া শেমদুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী শাহৌ লৌবগী খোংথাং অসিগী মনুংদা য়াওহনবগী মতাংদশু মীয়াম্না খন্নবদা য়াওখি।
প্রজেন্তেসন পীবা অদুদা য়ানখিবগী মতুং ইন্না রেলৱেজনা থবকশিং অসিগী ওইবা শিজিন্নবা নুংঙাইবা সিঙ্গল স্তেপ বেন্দর ৱেব ইন্তর্ফেস অমা শেম্বা হায়না য়ানখি। ৱেবসাইৎ অসিনা অপাম্বা মীওইশিংনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকা মতৌ করম্না কারবার তৌমিন্নবা য়াবগে হায়বগী ময়েক লাবা ৱারোলশু পীগনি। ৱেবসাইৎ অসিদা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা শেঞ্জা থুমজা লৈতবা অমসুং ময়েক লাবা অকোইবা অমা পুরক্কনি হায়বগী থাজবা পীবা মরী লৈনবা ৱারোল কয়া য়াওগনি।