Cabinet
Cabinet approves Special Liquidity Scheme for NBFCs/HFCs to address their Liquidity Stress
20 MAY 2020 2:19PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval to the proposal of the Ministry of Finance to launch a new Special Liquidity Scheme for Non-Banking Financial Companies (NBFCs) and Housing Finance Companies (HFCs) to improve liquidity position of the NBFCs/HFCs.
Financial implication:
The direct financial implication for the Government is Rs. 5 crore, which may be the equity contribution to the Special Purpose Vehicle (SPV). Beyond that, there is no financial implication for the Government until the Guarantee involved is invoked. However, on invocation, the extent of Government liability would be equal to the amount of default subject to the Guarantee ceiling. The ceiling of aggregate guarantee has been set at Rs. 30,000 crore, to be extended by the amount required as per the need.
Details of the Scheme:
The Government has proposed a framework for addressing the liquidity constraints of Non-Banking Financial Companies (NBFCs) and Housing Finance Companies (HFCs) through a Special Liquidity Scheme. An SPV would be set up to manage a Stressed Asset Fund (SAF) whose special securities would be guaranteed by the Government of India and purchased by the Reserve Bank of India (RBI) only. The proceeds of sale of such securities would be used by the SPV to acquire short-term debt of NBFCs/HFCs. The Scheme will be administered by the Department of Financial Services, which will issue the detailed guidelines.
Implementation schedule:
A large public sector bank would set up an SPV to manage a stressed asset fund which would issue interest bearing special securities guaranteed by the Government of India, to be purchased by RBI only. The SPV would issue securities as per requirement subject to the total amount of securities outstanding not exceeding Rs. 30,000 crore to be extended by the amount required as per the need. The securities issued by the SPV would be purchased by RBI and proceeds thereof would be used by the SPV to acquire the debt of at least investment grade of short duration (residual maturity of upto 3 months) of eligible NBFCs / HFCs.
Impact:
Unlike the Partial Credit Guarantee Scheme which involves multiple bilateral deals between various public sector banks and NBFCs, requires NBFCs to liquidate their current asset portfolio and involves flow of funds from public sector banks, the proposed scheme would be a one-stop arrangement between the SPV and the NBFCs without having to liquidate their current asset portfolio. The scheme would also act as an enabler for the NBFC to get investment grade or better rating for bonds issued. The scheme is likely to be easier to operate and also augment the flow of funds from the non-bank sector.
Benefits:
It has been announced in the Budget Speech of 2020-21 that a mechanism would be devised to provide additional liquidity facility to NBFCs/HFCs over that provided through the PCGS. This facility would supplement the liquidity measures taken so far by the Government and RBI. The Scheme would benefit the real economy by augmenting the lending resources of NBFCs/HFCs/MFls.
Background:
It has been announced in the Budget Speech of 2020-21 that a mechanism would be devised to provide additional liquidity facility to NBFCs/HFCs over that provided through the Partial Credit Guarantee Scheme (PCGS). There is an urgency to implement the above Budget announcement to strengthen financial stability on account of the emerging situation of Covid-19.

মন্ত্রীমন্দল
নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিএল কম্পনী (এন.বি.এফ.সি.) /হাওজিং ফাইনান্স কম্পনী (ঐচ.এফ.সি.) শিংগীদমক্তা মখোয়গী শেল-থুম মরাং কাইনা লৈতবগী অৱাবা অদু অখন্নবা শেল-থুম মরাং কায়না লৈনবা স্কীম কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রে
20 MAY 2020 2:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অধ্যক্ষ ওইদুনা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা এন.বি.এফ.সি.) /ঐচ.এফ.সি.শিংগী শেল-থুমগী ফীভম ফগৎনবা নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিএল কম্পনী (এন.বি.এফ.সি.) অমসুং হাওজিং ফাইনান্স কম্পনী (ঐচ.এফ.সি.) শিংগীদমক্তা অনৌবা থৌশীল-থৌরাং অমা হৌদোক্নবা শেল-থুমগী মন্ত্রালয়না পুখৎলকপা ৱাফম অদু অয়াবা কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রে
শেল-থুমগী অপনবশিং:
সরকারগী ওইনা হকথেংনবা শেল-থুমগী অপনবশিংগীদমক্তা স্পীসিএল পর্পজ ভিহিকল ( এস.পি.ভি.) গী ইক্বিতীদা থৌদাং লৌরিবা অসি লুপা ক্রোর ৫ নি। মদুদগী হেন্দোকপদা, সাক্ষী ওইনবা গরেন্তী অদুনা য়াওদ্রিবফাওবদা সরকারগী ওইনা শেল-থুমগী অপনবা অমত্তা লৈতে। অদু ওইনমক, হায়জবদা, সরকারনা পীরিবশিং অদুগী লোইবগী মতম অদু গরেন্তী সিলিংগীদমক্তা মরালগী ওইবা হীরমগী শেনফমগা মান্নগনি। গরেন্তীগী অপুনবা শেনফম অসি মথৌ তাবগী মতুং ইন্না তঙাই ফদনা হেনগৎলকপা য়াবা শেনফম অদুনা লুপা ক্রোর ৩০,০০০দা লেপথোকখ্রে।
থৌশীল-থৌরাং অসিগী মরিক চুম্বা ৱারোলঃ
অখন্নবা শেল-থুম মরাং কায়হন্নবগী থৌশীল-থৌরাং অমদগী নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিএল কম্পনী (এন.বি.এফ.সি.) অমসুং হাওজিং ফাইনান্স কম্পনী (ঐচ.এফ.সি.) শিংগী শেল-থুম মরাং কায়নবদা লৈরিবা অপনবশিং অদু থমদুনা খংহন্নবা সরকারনা ফ্রেমৱর্ক অমা থাঙ্গৎখ্রে। রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া ( আর.বি.আই.) খক্তনা গরেন্তী ওইগদবা দলিল অমা স্ত্রেস এসেত ফন্দ ( এস.এ.এফ.) অমা নিংথিজনা থম্নবা এস.পি.ভি. অমা শেমগৎলগনি। অসিগুম্বা দলীলশিং অসি য়োনবগী চাগা অসি এস.পি.বি.গী থোংদগী এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি.গী অতেনবা মতমগী শেন্দোল ফংনবগীদমক্তা শিজিন্নগনি।
চৎনহন্নবগী মতমগী কাংলোনঃ
পব্লিক সেক্তরগী অচৌবা স্ত্রেস এসেত ফন্দ (এস.এস.এফ.) অমগী থৌরাং তৌনবা ভারত সরকারগী গরেন্তীগা লোয়নবা দলিল অমা পীথোক্তুনা শেল পুবগী অখন্নবা এস.পি.বি. অমা শেমগনি অমসুং মদু আর.বি.আই.খক্তনা লৈগনি। এস.পি.বি.না চংখিবা হিসাবতগী অৱাৎপা শেনফমগী মখা পোনগদবা দলিল পীগনি অমসুং মসিগী শেনফম অসি ক্রোর ৩০,০০০দগী হেল্লোইদবনি অমদি মথৌ তারকপদা অপাম্বা শেনফমদা হেনগৎহনবা য়াগনি। এস.পি.বি.না পীবা দলিল অদু রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা লৈগনি অমসুং মসিগী থৌওং অসি পাংথোকপা ঙম্বা এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি.গী খ্বাইদগী তেনবা মতমগী শেন্দোন অদু ফংনবা এস.পি.বি.না অদুম হোৎনগনি।
শাফু:
মরক্তা লৈনবা মায়কৈ অনিগী ওইবা দীলশিং য়াওবা পার্সিএল ক্রেদিত গরেন্তী স্কীমগা মান্নদনা, এন.বি.এফ.সি.শিংনা মখোয়গী হৌজিক্কী ওইবা এসেতকী পোর্তফোলিও অদু হেন্না মরাং কায়হন্নবগী মথৌ তাই অমসুং মসিদা পব্লিক সেক্তরগী বেঙ্কশিংদগী শেল-থুম মরাং কাইহনবা য়াওরি, থাঙ্গৎলিবা থৌশীল-থৌরাং অদু এস.পি.ভি. অমসুং এন.বি.এফ.সি.শিংগী মরক্তা লৈরিবা লন-থুম অদু তোখায়হন্দনা ৱান-স্তোপকী মওংদা লৈগনি। মসিগী থৌশীল-থৌরাং অসিনা এন.বি.এফ.পু শেল পুথোকপগী গ্রেদ অদু ফংবা ঙমহনগনি অমসুং বোন্দশিং পীনবগীদমক হেন্না ফবা রেতিং ফংহনগনি। থৌশীল-থৌরাং অসি থবক পাংথোকহনবদা অমসুং নন-বেঙ্ককী সেক্তরদগী ফন্দশিং হেনগৎহনবদা লায়থোকহনগনি।
কান্নবশিং:
২০২০-২০গী বজেৎকী স্পীসতা এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি.শিংদা পি.সি.জি.এস.শিংদগী অহেনবা শেল-থুমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মেকানিজম অমা ফংহল্লগনি হায়না লাওথোকখ্রে। মসিগী খুদোংচাবশিং অসি সরকার অমসুং আর.বি.আই.না হৌজিকফাওবদা পায়খৎলক্লিবা শেল-থুম মরাং কায়হন্নবগী থৌরাংশিংদা মতেং পাংগনি। মসিগী থৌশীল-থৌরাং অসিনা এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি./এম.এফ.আই.শিংগী শেল পুথোক্নবা পাম্বৈশিং হেনগৎহন্দুনা অশেংবা শেন্মীৎলোন্দা কান্নবা ফংহনগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
২০২০-২০গী বজেৎকী স্পীসতা এন.বি.এফ.সি./ঐচ.এফ.সি.শিংদা পি.সি.জি.এস.শিংদগী পার্সিএল ক্রেদিৎ স্কীম (পি.সি.জি.এস.) তগী অহেনবা শেল-থুমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মেকানিজম অমা শিজিন্ননবা লাওথোকখ্রে। কোবিদ-১৯গী ফীভম অসি অমুক হনজিল্লক্তুনা শেল-থুমগী ওইবদা লেংদনা লৈহন্নবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মথক্কী বজেৎকী লাওথোকপা অসি চৎনহন্নবা তঙাই ফদবা অমা লৈ।