ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আই.তি. রুল্স, ২০২১গী মখাদা ও.তি.তি.গী প্লেতফোর্মশিং অমসুং সোসিএল মিদিয়াগী ৱায়েল পথাপকী ওইবা অথিংবশিং সরকারনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
24 JUL 2026 4:19PM by PIB Imphal
সরকারনা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি এক্ত, 2000গী মখাদা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি (ইন্তরমেদিএরি গাইদলাইনশিং অমসুং দিজিতেল মিদিয়া ইথিক্স কোদ) রুল্স, 2021 নোতিফাই তৌখ্রে, রুলশিং অসিগী পার্ত III অসিনা ওনলাইন ক্যুরেতেদ কন্তেন্ত (ও.তি,তি.) প্লেতফোর্মশিং)গী পব্লিসরশিংদা পিরি, মদুগী মনুংদা, পব্লিসরশিংনা হৌজিক্কী ওইনা চৎনরিবা ৱায়েল পথাপ্না অথিংবা থম্লিবা কন্তেন্ত অমত্তা শন্দোক্লোইদবনি।
ইন্তরমেদিএরি প্লেতফোর্মশিংদা য়ুজরনা শেম্বা কন্তেন্তকি ওইনদি, আই.তি. রুল, 2021, পার্ত-II না সোসিএল মিদিয়া ইন্তরমেদিএরিশিং য়াওনা ইন্তরমেদিএরিশিংদা অকক্ননা অথিংবশিং থম্লি। মখোয় মশা মথন্তনা মরম চানা তৌনবা হোত্‍‌নগদবনি অমসুং মখোয়গী কম্প্যুতর রিসোর্সকি য়ুজরশিংনা ৱায়েল-পথাপ্না য়াদবা অসিগুম্বা ৱারোল অমত্তা উৎপা, অপলোদ তৌবা, হোস্ত তৌবা, স্তোর তৌবা, শন্দোকপা, য়েংশিনবা নত্রগা ফোঙদোকপা য়াহন্দনবা হোত্‍‌নগদবনি।
ৱারোল অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফেয়র্সকি রাজ্য মন্ত্রী দা. এল মুরুগান্না শ্রী রাজিব কুমারনা থাঙ্গৎলকপা খুদম অমত্তা য়াওদবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Information & Broadcasting
Government Reiterates Legal Obligations of OTT Platforms and Social Media Under IT Rules, 2021
24 JUL 2026 4:19PM by PIB Delhi
The Government has notified the Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 under the Information Technology Act, 2000. PartIII of these Rules provide for publishers of online curated content (OTT platforms) which, inter alia, require the publishers not to transmit any content which is prohibited by law for the time being in force.
For the user generated content on intermediary platforms, Part-II of IT Rules, 2021, casts specific due diligence obligations on intermediaries, including social media intermediaries. They should make reasonable efforts by themselves and to cause the users of their computer resource to not display, upload, host, store, transmit, display or publish any such information that is unlawful.
This information was provided by the Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs, Dr. L. Murugan, in a written reply to an Unstarred Question in the Rajya Sabha raised by Shri Rajeev Kumar.