ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ବୀର ସୈନିକମାନଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 JUL 2026 9:48AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କହିଛନ୍ତି ଯେ କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ଆମ ଦେଶ ସାହସୀ ସୈନିକମାନଙ୍କ ଅସାଧାରଣ ସାହସ ଏବଂ ଭାରତକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ଦିଗରେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସବୁଠାରୁ ଭୟଙ୍କର ପରିସ୍ଥିତିରେ ସେମାନଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଗୌରବର ଉତ୍ସ ହୋଇ ରହିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସେମାନଙ୍କର ଅତୁଟ ଦେଶପ୍ରେମ ଏବଂ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପ୍ରତି ସମର୍ପଣ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି:
"କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ, ଭାରତକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ଦିଗରେ ଅସାଧାରଣ ସାହସ ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ଆମ ଦେଶ ସାହସୀ ସୈନିକମାନଙ୍କ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି। ସବୁଠାରୁ ଭୟଙ୍କର ପରିସ୍ଥିତିରେ ସେମାନଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଗୌରବର ଉତ୍ସ ହୋଇ ରହିବ। ସେମାନଙ୍କର ଅତୁଟ ଦେଶପ୍ରେମ ଏବଂ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପ୍ରତି ସମର୍ପଣ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ପ୍ରେରଣା ଜାରି ରଖିବ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses gratitude to brave soldiers on Kargil Vijay Diwas
26 JUL 2026 9:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today stated that on Kargil Vijay Diwas, our nation expresses gratitude to the brave soldiers for their extraordinary courage and commitment towards securing India.
The Prime Minister noted that their valour in the face of the most formidable conditions will forever remain a source of national pride. He observed that their unwavering patriotism and devotion to duty will continue to inspire generations.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"On Kargil Vijay Diwas, our nation expresses gratitude to the brave soldiers for their extraordinary courage and commitment towards securing India. Their valour in the face of the most formidable conditions will forever remain a source of national pride. Their unwavering patriotism and devotion to duty will continue to inspire generations."