প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰা এণ্ডী বাৰ্ণহামক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
21 JUL 2026 8:09AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰা এণ্ডী বাৰ্ণহামক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইন উমৈহতীয়া গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধৰ এনাজৰীৰে বান্ধ খাই আছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বাণিজ্য, বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ ক্ষেত্ৰত দুয়ো দেশৰে মাজত ব্যাপক সহযোগিতা আছে। চলিত মাহত চি ই টি এ কাৰ্যকৰী হোৱাৰ লগে লগে দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী হোৱাৰ দিশে আগবাঢ়িছে বুলিও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে তেওঁ ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব অধিক গভীৰ কৰাৰ লগতে ২০৩৫ ৰ উমৈহতীয়া লক্ষ্যক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে তেওঁৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বেয়াৰ কৰিছেঃ
"ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰা এণ্ডী বাৰ্ণহামক আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো।
ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইন অংশীদাৰী গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধৰ এনাজৰীৰে বান্ধ খাই থকাৰ লগতে বাণিজ্য, বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োখন দেশৰে মাজত ব্যাপক সহযোগিতা আছে। চলিত মাহত চি ই টি এ কাৰ্যকৰী হোৱাৰ লগে লগে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী হ’বলৈ সাজু হৈছে।
মই ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব অধিক গভীৰ কৰাৰ লগতে আমাৰ উমৈহতীয়া ভিজন ২০৩৫ ত্বৰান্বিত কৰাৰ বাবে আপোনালোকৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।
@andyburnham"

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom
21 JUL 2026 8:09AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended congratulations to Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom.
Shri Modi noted that India and the UK are bound by shared democratic values and enjoy wide-ranging cooperation across trade, investment, technology, defence, and people-to-people relations. With CETA entering into force this month, the Prime Minister pointed out that the bilateral partnership is poised to grow even stronger.
The Prime Minister stated that he looks forward to working closely with him to further deepen the India-UK Comprehensive Strategic Partnership and advance their shared Vision 2035.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"Warmest congratulations to Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom.
India and the UK are bound by shared democratic values and enjoy wide-ranging cooperation across trade, investment, technology, defence and people-to-people relations. With CETA entering into force this month, our bilateral partnership is poised to grow even stronger.
I look forward to working closely with you to further deepen the India-UK Comprehensive Strategic Partnership and advance our shared Vision 2035.
@andyburnham"