প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মিস্তর এন্দী বর্নহামগী মফমদা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রাইম মিনিস্তরগী ফম পায়রকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
21 JUL 2026 8:09AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মিস্তর এন্দী বর্নহামগী মফমদা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রাইম মিনিস্তর ওইনা ফম পায়রকপগী নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা ভারত অমসুং য়ু.কে. মান্নবা দিমোক্রেসীগী ভেল্যুশিংনা পুন্দুনা চৎলি অমসুং লল্লোন ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, দিফেন্স, অমসুং মীগা মীগগী মরক্তা লৈনরিবা মরীনচিংবা লমশিংদা পাক চাউনা তেংবাংনরি হায়না ফোঙদোকখি। থাসিগী মনুংদা সেতা থবক ওইনা পায়খৎলক্কদৌরিবা অসিগা ইরোয়ননা নাকল অনিগী ওইবা মরী অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎলক্কনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
ইন্দিয়া-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ হেন্না চেৎশিলহন্নবা অমসুং অনিমক্কী মান্নবা ভিজন ২০৩৫ খুমাঙ চাওশিলহন্নবগীদমক মহাক্কা লোয়ননা থবক তৌমিন্ননবা মীৎয়েঙ থম্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
X তা থাগৎপা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি:
“মিস্তর এন্দী বর্নহামগী মফমদা য়ুনাইতেক কিংদমগী প্রাইম মিনিস্তর ওইনা ফম পায়রকপগী নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
ভারত অমসুং য়ু.কে. মান্নবা দিমোক্রেসীগী ভেল্যুশিংনা পুন্দুনা চৎলি অমসুং লল্লোন ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, দিফেন্স, অমসুং মীগা মীগগী মরক্তা লৈনরিবা মরীনচিংবা লমশিংদা পাক চাউনা তেংবাংনরি। থাসিগী মনুংদা সেতা থবক ওইনা পায়খৎলক্কদৌরিবা অসিগা ইরোয়ননা নাকল অনিগী ওইবা মরী অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎলক্কনি।
ইন্দিয়া-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপ হেন্না চেৎশিলহন্নবা অমসুং অনিমক্কী মান্নবা ভিজন ২০৩৫ খুমাঙ চাওশিলহন্নবগীদমক মহাক্কা লোয়ননা থবক তৌমিন্ননবা ঐহাক্না মীৎয়েঙ থম্লি।
@andyburnham"

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom
21 JUL 2026 8:09AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended congratulations to Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom.
Shri Modi noted that India and the UK are bound by shared democratic values and enjoy wide-ranging cooperation across trade, investment, technology, defence, and people-to-people relations. With CETA entering into force this month, the Prime Minister pointed out that the bilateral partnership is poised to grow even stronger.
The Prime Minister stated that he looks forward to working closely with him to further deepen the India-UK Comprehensive Strategic Partnership and advance their shared Vision 2035.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"Warmest congratulations to Mr. Andy Burnham on assuming office as Prime Minister of the United Kingdom.
India and the UK are bound by shared democratic values and enjoy wide-ranging cooperation across trade, investment, technology, defence and people-to-people relations. With CETA entering into force this month, our bilateral partnership is poised to grow even stronger.
I look forward to working closely with you to further deepen the India-UK Comprehensive Strategic Partnership and advance our shared Vision 2035.
@andyburnham"