প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শক্নাইরবী ফিল্ম ঈশৈ শৈশকপী এস. জানকী অম্মা লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
12 JUL 2026 9:30AM by PIB Imphal
শক্নাইরবী ফিল্ম ঈশৈ শৈশকপী এস. জানকী অম্মা লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক লৈখিদবা অসি ঈশৈ অমসুং নাৎকী তাইবংদা মেনশিনবা ঙম্লরোইদবা অমাঙবা অমনি। তোঙান তোঙানবা লোলশিংদা মহাক্না শকখিবা ঈশৈশিং মীরোল কয়ানা পাম্নখি অমসুং লাম্বা লৈতনা খোইথুম্নরবা খোঞ্জেলগা লোয়ননা পুক্নিংগী ইহুল কয়াগী ঈশৈ শকখি।
মহাক্কী নুংশিরবা ঈশৈশিংনা তুংগী চহিশিংদা মখা তানা অতাবশিং শুমহৎকনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা ইখি;
“শক্নাইরবী ফিল্ম ঈশৈ শৈশকপী এস. জানকী অম্মা লৈখিদবা অসি ঈশৈ অমসুং নাৎকী তাইবংদা মেনশিনবা ঙম্লরোইদবা অমাঙবা অমনি। তোঙান তোঙানবা লোলশিংদা মহাক্না শকখিবা ঈশৈশিং মীরোল কয়ানা পাম্নখি অমসুং লাম্বা লৈতনা খোইথুম্নরবা খোঞ্জেলগা লোয়ননা পুক্নিংগী ইহুল কয়াগী ঈশৈ শকখি। অৱাবা তানফম অসিদা মহাক্কী ইমুং-মনুং, মশিং থিঙমদ্রবা মহাকপু নুংশিজবা মীওইশিং অমসুং অপুনবা ঈশৈ-নোংমাইগী মীওইশিংগী অৱাবদা ঐনা শরুক য়াজরি। ঔম শান্তি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of legendary playback singer S. Janaki Amma
12 JUL 2026 9:30AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed deep grief over the passing of distinguished playback singer S. Janaki Amma.
The Prime Minister said that her passing is an irreparable loss to the world of music and culture. He noted that her songs in various languages were popular across generations and gave voice to every emotion with unparalleled grace and versatility.
Shri Modi said that her melodies will continue to enchant listeners in the years to come.
The Prime Minister wrote on X;
“The passing of the distinguished playback singer S. Janaki Amma is an irreparable loss to the world of music and culture. Her songs in various languages were popular across generations. They gave voice to every emotion with unparalleled grace as well as versatility. Her melodies will continue to enchant listeners in the years to come. My heartfelt condolences to her family, countless admirers and the entire music fraternity in this hour of grief. Om Shanti.”