প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু জীলেন্দদা বিজিনেসকী লুচিংবশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
11 JUL 2026 8:16AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ন্যু জীলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী রাইৎ ওনরেবল খৃস্তোফর লক্সন্না ঙসি সি.ই.ও.শিং অমসুং বিজিনেসকী লুচিংবশিংগী খনগৎলবা কাংলুপ অমগা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং ন্যু জীলেন্দ অসি মান্নবা দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিং, আইনগী কাঙলোনবু ইকায় খুম্নবা, দাইভর্সিতী অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তকীদমক মান্নবা কম্মিৎমেন্তনা শম্নরি, মসিনা অচৌবা অমসুং মাংলোমদা চংশিনবা ইকোনোমিক পার্তনরশিপকীদমক্তা অচেৎপা য়ুম্ফম অমা পীরি। মহাক্না ভারত-ন্যু জীলেন্দ ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা শেন্মিৎলোনগী মরীদা অচেৎপা মরী অমসুং থৌনা হাপচিনবা অমসুং কৈথেলগী খুদোংচাবা, ইনভেস্তমেন্ত, সর্ভিস, তেক্নোলোজী অমসুং তেলেন্ত মোবিলিতীগী অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারতকী তুং কোইনা চাউখৎপা অসি নহা ওইরিবা অমসুং হৈ-শিংলবা শিন্মীশিং, চাউখৎলক্লিবা মিদ্দল ক্লাস, দিজিতেল রিভোলুসন, নেক্স জেনরেসনগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী শাহৌ অমসুং লেপ্তনা চৎথরিবা ইকোনোমিক রিফোর্মশিংগা পুন্না ন্যু জীলেন্দগী কম্পনীশিংদা ত্রেদ, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইন্নোবেসনগীদমক অচৌবা খুদোংচাবশিং পীরি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজনিতীগী ওইবা স্তেবিলিতী অমসুং তুং কোইনা চাউখৎপগী লম্বীনা ভারতপু মালেমগী চাউখৎপদা মরুওইবা কন্ত্রিব্যুতর অমা ওইহল্লে। ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত, সিভিল এভিএসন, লোজিস্তিক্স, ক্লিন ইনর্জী, অর্বান মোবিলিতী, ৱাতর মেনেজমেন্ত, ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমসুং দিজিতেল ইকোনোমী সেক্তরশিংদা ভারতকা পার্তনর ওইনবা মহাক্না ন্যু জীলেন্দগী ইনভেস্তরশিং অমসুং বিজিনেস হাউসশিংদা হায়খি। ভারতকী অচৌবা স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেমগী মতাংদা পল্লদুনা, মহাক্না লৈবাক অনিগী প্রাইবেৎ সেক্তরশিংগী মরক্তা ইন্নোবেসন, ফিনতেক অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজীগী লমশিংদা হেন্না নকশিন্ননা থবক তৌমিন্ননবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি দাইরী সাইন্স, হোর্তিকলচর অমসুং ফোরেস্ত্রীদা ন্যু জীলেন্দগী পাঙ্গল অমসুং ভারতকী কঞ্জ্যুমর মার্কেৎ, ফুদ পার্কশিং অমসুং এগ্রিকলচর তেক্নোলোজী তেলেন্তনা পুন্না গ্লোবেল ফুদ ভেল্যু চেন শেমগদবনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা বিজিনেসশিংবু ইনভেস্তমেন্ত অমসুং কম্মর্সিএল পার্তনরশিপ পাকথোক চাউথোকহনবদা অমসুং ২০৩০ ফাওবদা বাইলেতরেল ত্রেদ অসি ন্যু জীলেন্দ দোলর বিল্লিয়ন ৭ (চাউরাক্না লুপা করোর ৩৫,০০০)দা শরুক অনি ওইহন্নবা পান্দম অদু ফংবদা মতেং পাংনবা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত-ন্যু জীলেন্দ ইকোনোমিক পার্তনরশিপ অসি ইনক্লুসিব অমসুং সস্তেনেবল ত্রেদকী মোদেল অমা অমসুং ইন্নোবেসন অমসুং চাউখৎপগী প্লেৎফোর্ম অমা ওইগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses business leaders in New Zealand
11 JUL 2026 8:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, along with the Prime Minister of New Zealand, Rt. Hon. Christopher Luxon, today interacted with a select group of CEOs and business leaders.
Prime Minister Modi highlighted that India and New Zealand are bound by shared democratic values, respect for the rule of law, diversity, and a common commitment to sustainable development, providing a strong foundation for an ambitious and forward-looking economic partnership. He described the India-New Zealand Free Trade Agreement as a landmark that would add depth and dynamism to the bilateral economic ties, and open new opportunities for market access, investment, services, technology and talent mobility.
Prime Minister Modi underscored that India's sustained high growth coupled with young and skilled workforce, expanding middle class, digital revolution, next-generation infrastructure push, and continuing economic reforms, offer significant opportunities for trade, investment, and innovation for companies in New Zealand. He noted that political stability and sustained growth path has positioned India as a significant contributor to global growth. He invited New Zealand investors and business houses to partner India in infrastructure development, civil aviation, logistics, clean energy, urban mobility, water management, waste management and digital economy sectors. Speaking about India’s vibrant start-up ecosystem, he called for closer engagement between the private sectors of both countries in the fields of innovation, fintech and emerging technologies. He noted that New Zealand's strengths in dairy science, horticulture, and forestry, and India’s consumer market, food parks and agri-tech talent should come together to create global food value chains.
Prime Minister Modi encouraged businesses to expand investment and commercial partnerships and help realize the target of doubling bilateral trade to NZD 7 billion (approximately INR 35,000 crore) by 2030. He emphasized that India-New Zealand economic partnership could become a model for inclusive and sustainable trade and a platform for innovation and prosperity.