ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ପ୍ରସାର ପାଇଁ ହେଉଥିବା ପ୍ରୟାସକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 JUN 2026 2:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି, ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ନୂତନ ଶକ୍ତି ସହିତ ସଂରକ୍ଷିତ, ଉପଭୋଗ ଏବଂ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଯାଉଛି ବୋଲି ସେ ମତ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ‘ବିରାସତ ଭି, ବିକାଶ ଭି’ର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ, ପ୍ରାଚୀନ ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକର ପୁନରୁଦ୍ଧାରଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ଭିତ୍ତିଭୂମିର ସୁଦୃଢ଼ୀକରଣ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରୟାସ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଭାରତର କାଳଜୟୀ ପରମ୍ପରା ସହିତ ପୁନଃ ସଂଯୋଗ କରୁଛି।
‘ଏକ୍ସ’ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
“ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ନୂତନ ଉତ୍ସାହ ସହ ସଂରକ୍ଷଣ କରାଯାଉଛି, ଉତ୍ସବମୁଖର ଭାବେ ପାଳନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଆଗକୁ ବହନ କରାଯାଉଛି।
‘ବିରାସତ ଭି, ବିକାଶ ଭି’ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ, ପ୍ରାଚୀନ ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକର ପୁନରୁଦ୍ଧାରଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ଭିତ୍ତିଭୂମିର ସୁଦୃଢ଼ୀକରଣ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରୟାସ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଭାରତର କାଳଜୟୀ ପରମ୍ପରା ସହିତ ପୁନଃ ସଂଯୋଗ କରୁଛି।
#12YearsOfVikasBhiVirasatBhi”
— ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ (@narendramodi) ଜୁନ୍ 18, 2026

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights efforts to preserve and promote India’s cultural heritage
18 JUN 2026 2:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has highlighted efforts to preserve and promote India’s cultural heritage and said that India’s cultural heritage is being preserved, celebrated and carried forward with renewed vigour.
The Prime Minister stated that guided by the vision of ‘Virasat Bhi, Vikas Bhi’, efforts ranging from the repatriation of antiquities to strengthening spiritual and pilgrimage infrastructure are reconnecting people with India’s timeless traditions.
In a post on X, he said;
“India’s cultural heritage is being preserved, celebrated and carried forward with renewed vigour.
Guided by the vision of ‘Virasat Bhi, Vikas Bhi’, efforts ranging from the repatriation of antiquities to strengthening spiritual and pilgrimage infrastructure are reconnecting people with India’s timeless traditions.
#12YearsOfVikasBhiVirasatBhi”