প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দোনেসিয়া, ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ন্যু জিলেন্দগী প্রধান মন্ত্রিগী খোঙচৎ
03 JUL 2026 8:42PM by PIB Imphal
রিপব্লিক ওফ ইন্দোনেসিয়াগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. শ্রী প্রবোও সুবিয়ান্তোনা হায়রকপদগী প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুলাই ৬-৮, ২০২৬ ফাওবা ইন্দোনেসিয়াদা চৎকদৌরি, মসি প্রধান মন্ত্রিগী ইন্দোনেসিয়াদা চৎকদবা মরিসুবা খোঙচৎ ওইগনি অমসুং ২০১৮গী মে থাদা ভারত-ইন্দোনেসিয়াগী মরি অসি কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপকি থাক অদুদা ৱাংখৎলকপগী মতুংদা মহাক্কি অহানবা নাকল অনিগী খোঙচৎ ওইগনি, খোঙচৎ অসিগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রিনা রাস্ত্রপতি প্রবোৱোগা লোয়ননা নাকল অনিগী ওইবা খন্ন-নৈনবা পাঙথোক্কনি অমসুং প্রধান মন্ত্রিনা ইন্দোনেসিয়াদা পার্ত্নরশিপ অসিদা পুরকপা খুমাং চাউশিনবা অদু য়েংশিনগনি। জাকার্তাদা প্রধান মন্ত্রিনা ইন্দিয়ন দাইসপোরাগী অচৌবা মীফম অমদা ৱা ঙাংগনি। ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়ানা পুৱারি ওইরবা অমসুং মীয়াম অমগা নুংশিন্না লৈমিন্নগনি । হায়রিবা অখন্নবা মরিশিং অসিগা চুশিন্ননা প্রধান মন্ত্রিনা ইন্দোনেসিয়াগী মমিং লৈরবা য়ুসকোগী মালেমগী হেরিতেজ সাইত অমা ওইরিবা য়োগ্যাকার্তাদা লৈবা প্রম্বনন তেম্পল কমপ্লেক্সতা চৎকনি।
ইন্দোনেসিয়াগী খোংচৎ মতুংদা ইকায় খুম্নজরবা ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রি এন্থোনি অলবানিজ এম.পি. না হায়রকপদগী প্রধান মন্ত্রিনা ২০২৬কি জুলাই ৮-১০ ফাওবা মেলবোর্ন্দা চৎকদৌরি। মেলবোর্ন্দা প্রধান মন্ত্রিনা প্রধান মন্ত্রী অলবানিজগা নাকল অনিগী ওইবা ৱারি শানগনি। মহাক্না ওস্ত্রেলিয়াগী গবরনর জেনেরেল ইকায় খুম্নজরবা শ্রীমতি সেম মোস্তিন এ.সি.গা উন্নগনি। মহাক্কি খোঙচৎ মনুং ওইনা প্রধান মন্ত্রিনা ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া সি.ই.ও.শিংগী ফোরমদা শরুক য়াগনি, মফম অদুদা মহাক্না লৈবাক অনিমক্কি মকোক থোঙবা বিজিনেস লিদরশিংগী মীফম অমদা ৱা ঙাংগনি। ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী মরিগী অচেৎপা য়ুম্বী অমা ওইরিবা ইন্দিয়ন দাইসপোরাগী অচৌবা মীফম অমদা প্রধান মন্ত্রিনা ৱা ঙাংগনি।
মেলবোর্ন্দগী ন্যু জিলেন্দগী প্রধান মন্ত্রি আর.তি. ইকাই খুম্নরবা খৃস্তোফর লুক্সোন্না হায়রকপদগী ওকলেন্দদা প্রধান মন্ত্রিনা ১০-১১ জুলাই, ২০২৬ দা চৎকনি। মসি ভারতকী প্রধান মন্ত্রিনা দিকেদ মরি অসিদা ন্যুজিলেন্দা চৎপা অহানবা স্তেত ভিজিৎনি। ওকলেন্দা প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী লুক্সনগা লোয়ননা নাকল অনিগী ওইবা খন্ন-নৈনগনি অমসুং হৌখিবা চহি অনিদা মরুওইনা ললোন-ইতিক অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং ঙাকশেলগী লমদা চাওনা অহোঙবা পুরকপা নাকল অনিগী মরি অপুম্বা পাক-শন্না য়েংশিনগনি। ওকলেন্দদা লৈরিঙৈদা প্রধান মন্ত্রিনা মমিং লৈরবা বিজিনেস অমসুং শান্ন-খোৎনবগী পর্সোনেলিতিশিংগা ৱারি শানগনি। ভারত অমসুং ন্যু জিলেন্দগী মরক্তা লৈরিবা অচেৎপা মীগা-মীগগী মরিগী মমি অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রিনা খোঙচৎ অসিগী মনুংদা ভারতকি দাইসপোরাগী অচৌবা মীফম অমদা ৱা ঙাংগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s visit to Indonesia, Australia and New Zealand
03 JUL 2026 8:42PM by PIB Delhi
At the invitation of the President of the Republic of Indonesia, H.E. Mr. Prabowo Subianto, Prime Minister Shri Narendra Modi will pay a visit to Indonesia from 6-8 July, 2026. This will be Prime Minister’s fourth visit to Indonesia and his first bilateral visit since the elevation of India-Indonesia ties to the level of Comprehensive Strategic Partnership in May 2018. During the visit, Prime Minister will hold bilateral discussions with President Prabowo and review the progress made in the partnership. In Jakarta, Prime Minister will address a large gathering of the Indian Diaspora. India and Indonesia share historical and warm people-to-people ties. In keeping with these special bonds, Prime Minister will visit the Prambanan Temple complex at Yogyakarta, a prominent UNESCO world heritage site in Indonesia.
From Indonesia, at the invitation of the Prime Minister of Australia, the Honourable Anthony Albanese MP, Prime Minister will travel to Melbourne from 8-10 July, 2026. In Melbourne, Prime Minister will hold bilateral discussions with Prime Minister Albanese. He will also call on the Governor General of Australia, the Honourable Ms Sam Mostyn AC. During his visit, Prime Minister will also participate in the India-Australia CEOs Forum, where he will address a gathering of top business leaders from both countries. Prime Minister will also address a large gathering of the Indian Diaspora, who constitute a strong pillar of the India-Australia relationship.
From Melbourne, at the invitation of the Prime Minister of New Zealand, Rt Honourable Christopher Luxon, Prime Minister will travel to Auckland for a state visit from 10-11 July, 2026. This will be the first state visit of an Indian Prime Minister to New Zealand in four decades. In Auckland, Prime Minister will hold bilateral discussions with Prime Minister Luxon and review the entire gamut of the bilateral relationship, which has seen significant progress in the last two years, especially in the areas of trade and commerce and defence. While in Auckland, Prime Minister will also interact with prominent business and sports personalities. In a reflection of the strong people-to-people ties that exist between India and New Zealand, Prime Minister will address a large gathering of the Indian Diaspora during the visit.