গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে নতুন দিল্লীৰ ভগৱান আয়াপ্পা মন্দিৰত প্ৰাৰ্থনা কৰে
ভগৱান আয়াপ্পা হৈছে আনন্দ প্ৰদানকাৰী আৰু আমাৰ দেশক একত্ৰিত কৰা পৱিত্ৰ মূল্যবোধৰ মূৰ্তি
গৃহ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে মন্দিৰ পৰিসৰত নৱনিৰ্মিত সবৰীছাম চৌহদ উদ্বোধন কৰে
এই নতুন সুবিধাই মন্দিৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত আধ্যাত্মিক বক্তৃতা আৰু কল্যাণমূলক পদক্ষেপৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰিব
ই কেৰালামৰ আমাৰ ভাই-ভনীসকলৰ সাংস্কৃতিক বান্ধোন অধিক শক্তিশালী কৰিব
07 JUN 2026 9:46PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি নতুন দিল্লীৰ ভগৱান আয়াপ্পা মন্দিৰত প্ৰাৰ্থনা কৰে আৰু মন্দিৰ পৰিসৰত নৱনিৰ্মিত সবৰীছাম চৌহদ উদ্বোধন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "নতুন দিল্লীৰ আৰ কে পুৰমৰ ভগৱান আয়াপ্পা মন্দিৰত পূজা কৰিবলৈ পাই মই আনন্দিত। ভগৱান আয়াপ্পা হৈছে আনন্দ প্ৰদানকাৰী আৰু আমাৰ দেশক একত্ৰিত কৰা পৱিত্ৰ মূল্যবোধৰ প্ৰতীক। সকলোৰে কল্যাণ আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে দেৱতাৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিলো।"
"আন এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়", আজি নতুন দিল্লীৰ আয়াপ্পা মন্দিৰ পৰিসৰত নৱনিৰ্মিত সবৰীছাম চৌহদ উদ্বোধন কৰিলো। নতুন সুবিধাটোত মন্দিৰটোৱে হাতত লোৱা আধ্যাত্মিক বক্তৃতা তথা কল্যাণমূলক পদক্ষেপবোৰ থাকিব আৰু কেৰালামৰ আমাৰ ভগ্নী আৰু ভাতৃসকলৰ সাংস্কৃতিক বান্ধোন শক্তিশালী কৰিব।"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah offers prayers at the Bhagwan Ayyappa Temple in New Delhi
Bhagwan Ayyappa is the bestower of joy and the embodiment of the sacred values that unite our nation
The Home Minister inaugurated the newly constructed SABAREESAM Complex in the temple premises
This new facility will serve as a hub for the spiritual discourses and welfare initiatives conducted by the temple
It will further strengthen the cultural roots of our brothers and sisters from Kerala
07 JUN 2026 9:46PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today offered prayers at the Bhagwan Ayyappa Temple in New Delhi and inaugurated the newly constructed SABAREESAM Complex in the temple premises.
In a post on X, Union Home Minister, Shri Amit Shah said, "Fortunate to offer puja at Bhagwan Ayyappa temple, in R.K. Puram, New Delhi. Bhagwan Ayyappa is the bestower of bliss and the emodiment of the sacred values that unites our nation. Prayed to the deity for the well-being and prosperity of all.”
In another post, Shri Amit Shah said, “Today, at the Ayyappa Temple premises in New Delhi, inaugurated the newly built SABAREESAM Complex. The new facility will house spiritual discourses and welfare initiatives undertaken by the temple and strengthen the cultural roots of our sisters and brothers from Keralam.”