Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Seychelles
28 JUN 2026 8:17PM by PIB Delhi
1. Development Assistance
Sl. No.
Title
1.
Gifting of one Fast Patrol Vessel to the Government of Seychelles
2.
Handover of 10 utility vehicles and 5 sets of Laser Radial class boats to the Seychelles Defence Force
3.
Handover of 6 ambulances to the Government of Seychelles
4.
Handover of 500 MT of rice to the Government of Seychelles
5.
Handover of 8500 MT of cement to the Government of Seychelles
2. Announcements
Sl. No.
Title
1.
Launch of commemorative logo marking 50 years of diplomatic relations between India and Seychelles
2.
Virtual ground-breaking ceremony for the Professional and Technical Education Centre
3.
Completion of Refit of PS Zoroaster for Seychelles Coast Guard
4.
Upgradation of a Dornier Aircraft with Glass Cockpit
5.
Seychelles joins the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI)
3. Signing/Renewal of MoUs
Sl. No.
Title
Brief Description
1.
Memorandum of Understanding between Sushma Swaraj Institute of Foreign Service (SSIFS) and Ministry of Foreign Affairs and the Diaspora (MoFAD) of the Republic of Seychelles
The MoU enables institutional cooperation between MoFAD, Seychelles and SSIFS through exchanges, training programmes and capacity building.
2.
Memorandum of Understanding between National Payments Corporation of India (NPCI) International Payments Ltd. and Central Bank of Seychelles
The MoU will facilitate the deployment of UPI digital payment infrastruture in Seychlles, and identify avenues for broader collaboration in payments ecosystem.
3.
Agreement between M/s HLL Lifecare Limited and the Ministry of Health of the Republic of Seychelles under the Janaushadhi Scheme
The Agreement will facilitate the export of affordable generic medicines and medical supplies from India to Seychelles under the Janaushadhi Scheme
4.
Memorandum of Understanding between Indian Council of Agricultural Research (ICAR), Republic of India and the Agriculture Department, Ministry of Fisheries, Agriculture and Blue Economy, Republic of Seychelles for Cooperation in Agriculture Research and Education and Work Plan for 2026-2031.
The MoU and the Work Plan aim to develop, promote and accelerate close collaboration between ICAR and Seychelles Agriculture Department in areas of joint research, training and technical study.
5.
Extradition Treaty between the Republic of India and the Republic of Seychelles
The Treaty aims to strengthen bilateral cooperation in combating transnational crime and enhancing the legal framework for extradition of fugitives between the two countries.
6.
Memorandum of Understanding between the Ministry of Transport, Ports and Civil Aviation of the Republic of Seychelles and the Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Republic of India on the Recognition of Training and Certification of Seafarers for Service on Seychelles Flagged Vessels.
The MoU facilitates recognition of Indian seafarers’ training and certification for service on Seychelles-flagged vessels.
7.
Umbrella Line of Credit Agreement between the Government of Seychelles and Export-Import Bank of India
The Agreement aims to support implementation of projects under the Special Economic Package (SEP), announced during the visit of President Herminie in February 2026, aimed at advancing priority infrastructure and development initiatives in Seychelles.
8.
Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of Seychelles on Cooperation in the Exploration and Uses of Outer Space for Peaceful Purposes.
The MoU is aimed at strengthening collaboration in satellite applications, space technology and capacity building.
9
Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of Seychelles on Preliminary Preparations for the New Seychelles National Hospital
The MoU establishes a framework for for bilateral cooperation for development of the new Seychelles National Hospital.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী পরিং: সেশেলস্তা চৎখিবা প্রধান মন্ত্রীগী স্তেত ভিজিৎ
28 JUN 2026 8:17PM by PIB Imphal
১. চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা তেংবাং
সিরিএল মশিং
মমিং
১.
সেশেলস সরকারদা ফ্রাস্ত পেত্রোল ভেসেল অমা খুদোল ওইনা পীবা
২.
সেশেলস দিফেন্স ফোর্সতা য়ুতিলিতী ভেহিকল ১০ অমসুং লেজর রেদিএল ক্লাস বোত ৫গী সেৎ খুৎশিন্নবা
৩.
সেশেলস সরকারদা এম্বুলেন্স ৬ খুৎশিন্নবা
৪.
সেশেলসকী সরকারদা চেং মেত্রিক তন ৫০০ খুৎশিন্নবা
৫.
সেশেলসকী সরকারদা সিমেন্ত মেত্রিক তন ৮৫০০ খুৎশিন্নবা
২. লাউথোকখিবশিং
সিরিএল মশিং
মমিং
১.
ভারত অমসুং সেশেলসকী মরক্তা দিপ্লোমেতিক মরিগী চহি ৫০ মপুং ফারকপগী থৌরমগী লোগো লোঞ্চ তৌখ্রে
২.
প্রোফেস্নেল অমসুং তেক্নিকেল এজুকেসন সেন্তরগী ভর্চ্যুএল ওইনা উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম পাংথোকখ্রে।
৩.
সেশেলস কোস্ত গার্দকীদমক পি.এস. জোরোস্তরগী রিফিৎ লোইশিনখ্রে।
৪.
গ্লাস কোকপিৎ য়াওবা দোরনিয়র এয়রক্রাফ্ত অমা অপগ্রেদ তৌখ্রে।
৫.
সেশেলসনা কোলিসন ফোর দিজাস্তর রেসিলিয়েন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর (সি.দি.আর.আই.)দা য়াওখ্রে।
৩. খুৎয়েক পীনখিবা/রিন্যু তৌখিবা এম.ও.য়ু.শিং
সিরিএল মশিং
মমিং
শম্লপ্পা ৱারোল
১.
সুশ্মা স্বরাজ ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফোরেন সর্ভিস (এস.এস.আই.এফ.এস.) অমসুং রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী ফোরেন এফিয়র্স অমসুং দাইস্পোরা মন্ত্রালয় (এম.ও.এফ.এ.দি.) গী মরক্তা য়ানা ৱারোল
এম ও য়ু অসিনা এম.ও.এফ.এ.দি, সেশেলস অমসুং এস.এস.আই.এফ.এসকী মরক্তা এক্সচেঞ্জ, ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংগী থোংদা ইন্সতিত্যুস্নেল কোওপরেসনগী খুদোংচাবা পীরি।
২.
নেস্নেল পেমেন্তস কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এন.পি.সি.আই.) ইন্তর্নেস্নেল পেমেন্তস লিমিতেদ অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক ওফ সেশেলসকী মরক্তা য়ানা ৱারোল
এম ও য়ু অসিনা সেশেলস্তা য়ু পি আই দিজিতেল পেমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত তৌবদা মতেং পাংগনি অমসুং পেমেন্ত ইকোসিস্তেমদা হেন্না চাউনা কোলাবোরেসন তৌনবগী লম্বীশিং তাক্কনি।
৩.
জনঔশাধি স্কিমগী মখাদা এম/এস ঐচএলএল লাইফকেয়র লিমিতেদ অমসুং রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী হকশেল মন্ত্রালয়গী মরক্তা য়ানা ৱারোল
এগ্রীমেন্ত অসিনা জনঔশাধি স্কিমগী মখাদা ভারত্তগী সেশেলসতা মমল হোংবা জেনেরিক হিদাক-লাংথকশিং অমসুং মেদিকেল সপ্লাইশিং এক্সপোর্ত তৌবদা মতেং পাংগনি।
৪.
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিসর্চ (আই.সি.এ.আর.), রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং এগ্রিকলচর দিপার্তমেন্ত, মিনিস্ত্রী ওফ ফিশরিজ, এগ্রিকলচর অমসুং ব্লু ইকোনোমী, রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী মরক্তা এগ্রিকলচর রিসর্চ অমসুং এজুকেসন অমসুং ২০২৬-২০৩১গী ৱার্ক প্লানদা মতেং পীননবা য়ানা ৱারোল।
এম ও য়ু অমসুং ৱার্ক প্লান অসিনা আই.সি.এ.আর. অমসুং সেশেলস এগ্রিকলচর দিপার্তমেন্তগী মরক্তা জোইন্ত রিসর্চ, ত্রেনিং অমসুং তেক্নিকেল স্তদীগী লমশিংদা নক্নবা কোলাবোরেসন শেমগৎনবা, প্রমোৎ তৌনবা অমসুং খোংজেল য়াংশিনবা পান্দম থম্লি।
৫.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী মরক্তা এক্সত্রাদিসন ত্রীতি
ত্রীতি অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ত্রান্সনেস্নেল ক্রাইমগা লান্থেংনবদা লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা পল্লিবা মীওইশিং শিন্নবগীদমক লিগেল ফ্রেমৱার্ক ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
৬.
সেশেলস ফিরাল য়াওবা জহাজশিংদা সর্ভিস তৌনবা হীরোইশিংগী ত্রেনিং অমসুং সর্তিফিকেসনগী শকখঙনবগী মতাংদা রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী ত্রান্সপোর্ত, পোর্তস অমসুং সিভিল এভিয়েএন মন্ত্রালয় অমসুং রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়গী মরক্তা য়ানা ৱারোল।
এম ও য়ু অসিনা সেশেলসকী ফিরাল য়াওবা জহাজশিংদা সর্ভিস তৌনবা ভারতকী হীরোইশিংবু ত্রেনিং অমসুং সর্তিফিকেসন পীবদা মতেং পাংগনি।
৭.
সেশেলস সরকার অমসুং এক্সপোর্ত-ইম্পোর্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা অমব্রেলা লাইন ওফ ক্রেদিৎ এগ্রীমেন্ত
এগ্রীমেন্ত অসিগী পান্দমদি ২০২৬কী ফেব্রুৱারীদা প্রসিদেন্ত হর্মিনীগী খোংচৎ মনুংদা লাউথোকখিবা স্পেসিএল ইকোনোমিক পেক্কেজ (এস.ই.পি.) গী মখাদা সেশেলসতা প্রাইওরিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং দিবেলপমেন্ত ইনিসিএতিবশিং খুমাং চাউশিলহন্নবা পান্দম থমদুনা প্রোজেক্তশিং পায়খৎপদা মতেং পাংবনি।
৮.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী সরকারগী মরক্তা শান্তিগী ওইবা পান্দমশিংগীদমক আউতর স্পেসকী এক্সপ্লোরেসন অমসুং শিজিন্নবদা মতেং পীননবা য়ানা ৱারোল।
এম ও য়ু অসিনা সেতেলাইত এপ্লিকেসনশিং, স্পেস তেক্নোলোজী অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি।
৯.
অনৌবা সেশেলস নেস্নেল হোস্পিতালগীদমক অহানবগী শেম-শাবগী মতাংদা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং রিপব্লিক ওফ সেশেলসকী সরকারগী মরক্তা য়ানা ৱারোল
এম ও য়ু অসিনা সেশেলসকী অনৌবা নেস্নেল হোস্পিতাল চাউখৎহন্নবা নাকল অনিগী ওইবা তেংবাং পীনবগী ফ্রেমৱার্ক অমা শেমগৎলি।