প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিশ্ব শক্তিৰ ভৱিষ্যতৰ কেন্দ্ৰত গোলকীয় দক্ষিণক স্থাপন কৰিবলৈ বিচৰা ভাৰতৰ ওপৰত এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী মনোহৰ লাল খট্টৰে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে, য’ত ভাৰতে গোলকীয় দক্ষিণক এক সুৰক্ষিত, স্থিতিস্থাপক, ন্যায়সংগত আৰু বহনক্ষম গোলকীয় শক্তিৰ ভৱিষ্যতৰ কেন্দ্ৰত স্থাপন কৰিবলৈ বিচাৰিছে। ‘তেওঁ ভাৰতৰ বিশ্বাসৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে যে স্থিতিস্থাপক শক্তি ব্যৱস্থা কেৱল শক্তিশালী ঘৰুৱা নীতিৰ জৰিয়তে নহয়, শক্তিশালী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অংশীদাৰিত্বৰ জৰিয়তেও নিৰ্মাণ কৰা হয়’, শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত পোষ্ট কৰিছেঃ
ভাৰতে ২০২৬ চনত ব্ৰিকছৰ অধ্যক্ষতা গ্ৰহণ কৰাৰ সময়তে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @mlkhattaar-এ লিখিছে যে ভাৰতে গোলকীয় দক্ষিণক এক সুৰক্ষিত, স্থিতিস্থাপক, ন্যায়সংগত আৰু বহনক্ষম বিশ্ব শক্তিৰ ভৱিষ্যতৰ কেন্দ্ৰত স্থাপন কৰিব বিচাৰে।
তেওঁ ভাৰতৰ এই বিশ্বাসৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে যে স্থিতিস্থাপক শক্তি ব্যৱস্থা কেৱল শক্তিশালী ঘৰুৱা নীতিৰ জৰিয়তে নহয়, শক্তিশালী আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অংশীদাৰিত্বৰ জৰিয়তেও নিৰ্মাণ কৰা হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India seeking to place the Global South at the centre of global energy future
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Manohar Lal Khattar, on India seeking to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future. "He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships", Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X:
As India takes up the BRICS Chairship in 2026, Union Minister Shri @mlkhattar writes that India seeks to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future.
He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships.