প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
PMনা 52শুবা PRAGATI মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
PMনা রাজ্য মরিদা লৈরিবা লুপা করোর 30,000গী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত মরি য়েংশিনখ্রে, প্রোজেক্তশিং অসি লম্বী, পাৱর, ইন্দস্ত্রিয়েল কোরিদোর অমসুং মেত্রো রেল সেক্তরগীনি
পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান শিজিন্ননবা অমসুং পোর্তেল অসিদা প্রোজেক্ত, য়ুতিলিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী দেতা মতম চানা অপদেত তৌনবা PMনা অকনবা ৱাফম থমখ্রে
পি.এম.না মন্ত্রালয়শিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংদা মিসন মোদতা পন্থদুনা লৈরিবা ইসুশিং লোইশিন্নবা অমসুং কুপ্না য়েংশিন্নবা হায়খ্রে
PMনা TB মুক্ত ভারত অভিয়ান য়েংশিনখ্রে অমসুং AI য়াওনা খ্বাইদগী নৌবা দিজিতেল তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবগী তঙাইফদবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখ্রে
PMনা সাইবর ক্রাইম অমসুং দিজিতেল আরেস্তকা মরী লৈনবা গ্রিভান্সশিং য়েংশিনখ্রে অমসুং মতম চানা থবক লৌখৎপা, কোওর্দিনেৎ রেস্পোন্স অমসুং ই-জিরো FIR রেজিস্ত্রেসন মেকানিজমদা মরুওইবা পীখ্রে
24 JUN 2026 9:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা সেবা তীর্থতা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী থবকশিং অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা প্রো-এক্তিব গবর্নান্স অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা ICT-শিজিন্নবা মল্তি-মোদল প্লেতফোর্ম, PRAGATIগী 52শুবা মীফমদা মবাই তাংবল লৌখ্রে।
মীফম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য মরিদা চাউরাক্না লুপা করোর 30,000 চংগদবা রোদ, পাৱর, ইন্দস্ত্রীয়েল কোরিদোর অমসুং মেত্রো রেল সেক্তরগী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত মরি য়েংশিনখি। ইকোনোমিক গ্রোথ, রিজনেল কনেক্তিবিতী, ইন্দস্ত্রীয়েল দিবেলপমেন্ত অমসুং পব্লিক ৱেলফেয়রগীদমক মরুওইবা প্রোজেক্তশিং অসি মতমগী মতুং ইন্না, ইন্তর-এজেন্সী কোওর্দিনেসন, ইসু রিজোলুসন অমসুং মতম চানা লোইশিনবদা মীৎয়েং থমদুনা য়েংশিনখি।
ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা থেংথবনা মমল হেনগৎহনবতা নত্তনা, মতম চানা কান্নবা ফংহন্দনবা মীয়াম অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংদা অৱাবা পীরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংদা মিসন মোদ মওংদা পন্থদুনা লৈরিবা ইসুশিং অসি কোকহন্নবা অমসুং অৱাংবা থাক্তা কুপ্না য়েংশিন্নবা খঙহনখি।
ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী ইফিয়েন্ত প্লান্নিং অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক PM গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি। পোর্তেল অসিদা প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোলশিং, য়ুতিলিতীশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর লেয়রশিং, ক্লিয়রেন্সশিং অমসুং অতোপ্পা ফীলদগী থাক্তা লৈবা ঈ-পাউশিং চাং নাইনা অমসুং মতম চানা অপদেত তৌবগী তঙাই ফদবা অদুসু মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি পন্দুনা লৈরিবশিং অদুবু ঙন্না খঙদোক্নবা, এজেন্সীশিংগী মরক্তা কোওর্দিনেসন ফগৎহন্নবা অমসুং থাজবা য়াবা, রিয়েল-তাইম দেতাদা য়ুম্ফম ওইদুনা ৱারেপ লৌবা ঙম্নবা প্লেতফোর্ম অসিনা খ্বাইদগী নৌবা ফীভম অদু উৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা TB মুক্ত ভারত অভিয়ান অমুক হন্না য়েংশিনখি অমসুং আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্স য়াওনা খ্বাইদগী নৌবা দিজিতেল তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবগী তঙাইফদবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না এৱেয়রনেস, পেসেন্ত ফোলো-অপ অমসুং কম্ম্যুনিতী মোবিলাইজেসনগীদমক NCC কেদেৎশিং অমসুং মাই ভারত ভোলুন্তিয়রশিংগী তীম অমা শেম্নবা ৱাফম থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সাইবর ক্রাইম অমসুং দিজিতেল আরেস্তকা মরী লৈনবা গ্রিভান্সশিংসু য়েংশিনখি। মহাক্না নাগরিকশিংবু নমথাক তৌনবা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং লান্না শিজিন্নবা হেনগৎলকপগী মতাংদা অৱাবা ফোঙদোকখি অমসুং অসিগুম্বা ৱাফমশিং অসি মরী লৈনবা এজেন্সী পুম্নমক্না কোওর্দিনেৎ তৌদুনা, সেন্সিতিব ওইবা মওংদা অমসুং মতম চানা থবক লৌখৎপা মথৌ তাই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। নাগরিকশিংনা দিপার্তমেন্ত অমদগী নত্রগা এজেন্সী অমদগী অতোপ্পা দিপার্তমেন্ত নত্রগা এজেন্সী অমদা চত্থোক-চৎশিন তৌহল্ললোইদবনি হায়না মহাক্না পনখি। মহাক্না ময়েক শেংবা থৌদাং লৌবা, খোঙজেল য়াংনা পাউখুম পীনবা, লো এনফোর্সমেন্ত এজেন্সীশিং, বেঙ্কশিং অমসুং দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী মরক্তা হেন্না ফবা মওংদা কোওর্দিনেসন অমসুং হেন্না মপাঙ্গল কনবা মীয়ামগী ওইবা এৱেয়রনেস কেম্পেনশিং পাংথোকপগী তঙাইফদবা অদুসু পনখি।
সাইবর ফ্রোদকা মরী লৈনবা কেসশিংদা, শেল মাংহনবদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং মীয়ামগী থাজবা অমুক হন্না থম্নবগীদমক মতম চানা থবক লৌখৎপা অসি য়াম্না মরু ওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহাক্না স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু প্রিভেন্সন, রিপোর্তিং, ইনভেস্তিগেসন অমসুং গ্রিভান্স রিদ্রেসেল মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা নক্না থবক তৌমিন্ননবা হায়খি। মহাক্না রাজ্যশিংদা সাইবর ফ্রোদকী কেসশিংদা রেজিস্ত্রেসন অমসুং রেস্পোন্স হেন্না থুনা পাংথোক্নবগীদমক রাজ্যশিংনা ই-জিরো FIR মেকানিজমশিং শিজিন্নবা য়াহন্নবগী মাইকৈদা থবক পাইখৎনবা য়াম্না কন্না হায়খি।

Prime Minister's Office
PM chairs 52nd PRAGATI Meeting
PM reviews four key infrastructure projects worth around ₹30,000 crore spanning four states across Road, Power, Industrial Corridor and Metro Rail sectors
PM emphasises use of PM GatiShakti National Master Plan and timely updation of project, utility and infrastructure data on the portal for efficient planning
PM asks Ministries and State Governments to resolve pending issues in a mission-mode manner and ensure close monitoring
PM reviews TB Mukt Bharat Abhiyan and emphasizes need to leverage latest digital technologies including AI
PM reviews grievances related to Cyber Crime and Digital Arrest and stresses timely action, coordinated response and e-Zero FIR registration mechanism
24 JUN 2026 9:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the 52nd meeting of PRAGATI, the ICT-enabled, multi-modal platform aimed at fostering Pro-Active Governance and Timely Implementation, by seamlessly integrating efforts of the Central and State Governments, earlier today at Seva Teerth.
During the meeting, the Prime Minister reviewed four critical infrastructure projects across the Road, Power, Industrial Corridor and Metro Rail sectors, covering four States and costing around ₹30,000 crore. These projects, important for economic growth, regional connectivity, industrial development and public welfare, were reviewed with focus on timelines, inter-agency coordination, issue resolution and timely completion.
Prime Minister underlined that delays in infrastructure projects not only lead to cost escalation, but also deprive people and industries of timely benefits. He asked the concerned Ministries and State Governments to resolve pending issues in a mission-mode manner and ensure close monitoring at the highest level.
Prime Minister emphasised the use of PM GatiShakti National Master Plan for efficient planning and timely implementation of infrastructure projects. He also underlined the need for regular and timely updation of project details, utilities, infrastructure layers, clearances and other field-level information on the portal. He further emphasised that the platform must reflect the latest ground situation so that bottlenecks can be identified in advance, inter-agency coordination can be improved and decisions can be taken on the basis of reliable, real-time data.
Prime Minister reviewed TB Mukt Bharat Abhiyan and emphasised the need to leverage latest digital technologies including Artificial Intelligence. He suggested a team of NCC cadets and MY Bharat volunteers, for awareness, patient follow-up and community mobilisation.
Prime Minister also reviewed grievances related to Cyber Crime and Digital Arrest. He expressed concern over the rising misuse of digital platforms to defraud citizens and stressed that such matters require coordinated, sensitive and time-bound handling by all concerned agencies. He noted that citizens should not be made to run from one department or agency to another. He also emphasized the need for clear ownership, faster response, better coordination among law enforcement agencies, banks and digital platforms, and stronger public awareness campaigns.
Prime Minister observed that in cases involving cyber fraud, timely action is crucial to prevent financial loss and restore public confidence. He asked all stakeholders to work in close coordination to strengthen prevention, reporting, investigation and grievance redressal mechanisms. He also emphasised that States should work towards enabling e-Zero FIR mechanisms for faster registration and response in cyber fraud cases.