প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়ুরভঞ্জ জিলাদা রাইরঙ্গপুরদা লুপা করোর ৪৭,৬০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে, উরিসা সরকার চহি অনি মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকখ্রে
ঐনা রাষ্ট্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু জিদা মপোক নুমিৎকী য়াইফ পাউজেল পীজরি, মহাক পুন্সি শাংনবা অমসুং হকচাং ফনবা ঐনা থৌনিজরি: প্রধান মন্ত্রী
পহাদপুর খুঙ্গং হৌজিক সোলার ভিলেজ অমা ওইনা য়াংনা চাউখৎলগনি, মফম অসিগী য়ুম খুদিংমক সোলার পৱার ফংলগনি: প্রধান মন্ত্রী
নোংপোক ভারত চাউখৎহনবগী খুৎথাংদা ভারত চাউখৎহনবা হায়বসি কেন্দ্র সরকারগী পান্দমনি: প্রধান মন্ত্রী
ত্রাইবেল খুন্নাই চাউখৎনবা, ঐখোয়না ত্রাইবেল নহারোলশিংদা লাইরি-লাইশু অমসুং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীরি: প্রধান মন্ত্রী
ত্রাইবেল অঙাংশিং লাইরিক তম্নবা হেন্না ফবা খুদোংচাবশিং ফংলগনি; মসিগীদমক, লৈবাক শীনবা থুংনা এক্লব্যা মোদেল স্কুল ৫০০ রোম হাংদোক্লে: প্রধান মন্ত্রী
20 JUN 2026 4:31PM by PIB Imphal
ঙসি রাষ্ট্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ময়ুরভঞ্জ জিলাগী পহাদপুর খুঙ্গংদা চৎখ্রে। রাষ্ট্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা শন্থালি জহেরা অমসুং হো জহেরাগী শেংলবা লাইশঙদা লাই খুরুমখ্রে অমসুং স্কিল সেন্তর অমসুং পহাদপুর স্কুলদা চৎখ্রে। উরিসা সরকার চহি ২ মপুংফারকপগী ময়ুরভঞ্জগী রাইরঙ্গপুরদা পাংথোকপা থৌরম অমদা রাষ্ট্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াখ্রে। থৌরম অদুগী থিমদি “বিকাস রা ধারা, উরিসা সারা” হায়বনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৭,৬০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
উরিসাগী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ময়ুরভঞ্জগী মমিং চৎলবা বারিপদা রথ যাত্র য়াওনা, হন্দক লোইশিনখিবা রাজা ফেষ্টিবেল অমসুং পাংথোক্নবা শেম-শারিবা ভগবান জগনাথকী শেংলবা রথ যাত্রগা লোয়ননা, কুহ্মৈগী ৱাখল্লোন্দা রাজ্য অসি হৌজিক লৈরি। রাজ্য অসিদা বি.জে.পিনা লুচিংবা সরকার চহি ২ মপুংফারকপদা উরিসাগী মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি দবল ইঞ্জিন সরকারনা রাজ্যগী চাউখৎপগী খোঙজেল য়াংখৎহল্লি অমসুং য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিং, শেন থাদবা, উদ্যোগ চাউখৎহনবা অমসুং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীদুনা মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা অওনবা পুরক্লে।
পন্দিৎ রঘুনাথ মুর্মু, শন্থালি লোলগী ওল চিকি ময়েক পুথোকপা দোক্তর দমায়ান্তি বেসরা অমসুং শ্রী চরন হেমব্রম য়াওনা উরিসাগী শক্নাইরবা মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি শন্থালি লোলদা ভারতকী সংবিধান পুথোকপা য়াওনা, শন্থালি লোল অমসুং নাৎ য়োকখৎনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা ভারত সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি।
রাষ্ট্রপতি দ্রৌপতি মুর্মুদা মপোক নুমিৎকী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক ময়ুরভঞ্জগী লৈহাওদগী হৌরক্তুনা লৈবাক অসিগী সংবিধানগী খ্বাইদগী ৱাংবা ফম পায়বা আসি উরিসা অমসুং লৈবাক অসিগী য়াম্না চাউথোক্নবা মচাক অমনি। মীয়ামগী থবক তৌনবা, মীওইবগী য়াইফনবা অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা মহাক্কী কৎথোকপা অসি থাগৎচরি। রাষ্ট্রপতিগা লোয়ননা মহাক্না পহাদপুরদা চৎখি অমসুং রাষ্টপতিগী লমজিং মখাদা লিংখৎখিবা মহৈলোয়শঙশিংদা মহৈরোয়শিংগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাষ্ট্রপতি মুর্মুগী ইথিলনা ত্রাইবেল, তোল্লবা অমসুং লায়রবা কাংলুপকী অঙাংশিংগী মরক্ত থাজবা লৈহল্লে।
মরুওইবা লাউথোকপা অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পহাদপুর খুঙ্গং সোলার ভিলেজ অমা ওইনা শেমগৎলগনি, য়ুমথোং খুদিংদা সোলার পৱার ফংহল্লগনি। উরিসাগী মমিং চৎলবা কোনার্ক্ত লৈরিবা সন তেম্পলগা চাংদম্নরদুনা, পহাদপুর খুঙ্গং লৈবাক অসিগী সোলার-পৱারগী মোদেল ভিলেজ অমা ওইরগনি। চীফ মিনিষ্টর মোহন চরন মাঝিগী মখাদা উরিসাগী মাইপাকপশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হিরম খুদিংমক্ত রাজ্য অসি য়াংনা চাউখৎলকপা উরে। নোংপোক ভারত চাউখৎহনবগী খুৎথাংদা ভারত চাউখৎহনবা হায়বসি কেন্দ্র সরকারগী পান্দমনি অমসুং “পুরভোদয়া” থৌশিলনা নোংপোক লমদমগী রাজ্যশিংগী তৌবা ঙম্বা কয়া থবক ওইনা পাংথোকহল্লে। রেলৱে ইনফ্রাষ্ট্রকচর, হায়ৱেশিং, ইকোনোমিক কোরিদোরশিং, হিথাংফমশিং, ইনর্জি, সেমিকন্দক্তরশিং, গ্রিন ইনর্জি অমসুং অনৌবা উদ্যোগশিংদা শেন য়াম্না থাদুনা কান্নবশিং লৌনবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং পুন্না থবক তৌমিন্নরি। লুপা করোর ৪৭,০০০ রোমগী প্রোজেকশিংনা লম্বী-থোঙ, মীয়ামগী থবকশিং, শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং অমসুং উরিসাগী মীয়ামগী পুন্সিগী মগুন শিংথাবা য়ানা ফগৎহনগনি। নোংপোক ভারত্ত উরিসানা চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই য়াইফবগী থোঙ্গাল অমা ওইরে অমসুং বিকসিত ভারত অমা ওইরক্নবা মাইকৈদা চঙশিল্লিবা ভারতকী খোঙচত্ত মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি সরকারনা উরিসাগী মরাংকাইনা ফংলিবা লন-থুমশিং চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাই য়াইফনবা খুদোংচাবশিং ওন্থোক্লে। উতকার্স উরিসাগুম্বা থবকশিংনা রাজ্য অসিদা শেন য়াম্না থাদরক্নবা অমসুং রাজ্য শীনবা থুংনা উদ্যোগ চাউখৎপা য়াংশিন্নবা পান্দম থম্লি। থবক অসিগী মখাদা, উরিসানা মাংজৌননা লুপা করোর লাখ ২০ থাদখ্রে, লোয়ননা হৌজিক লুপা করোর লাখ ৩.৫ হেনবগী অচৌবা প্রোজেকশিং পায়খৎলি। রাজ্য অসিনা মপুংফানা চাউখৎনবা মীৎয়েং চঙদুনা উদ্যোগকা চুনবা ফিবম অমা শেমগৎনবা থবকশিং লেপ্তনা পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সমরুদ্ধা সিতি স্কিমগী খুৎথাংদা সহর শেমগৎপা য়াংখৎহনবগা লোয়ননা, পৱার সেক্তরদা লুপা করোর ৬,০০০ হেন্না থাদখ্রে। থবকশিং অসিনা লাক্লিবা চহিশিংদা অফবা ফলশিং পীরগনি। দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা মীয়ামগা হকথেংননা থবক তৌমিন্নরে, মখোয়গী খুদোংচাদবশিং কোক্নবা মীয়াম ওফিস অমদগী ওফিস অমদা কোইচেন চেন্দ্রে। মসিগী ফল ওইনা, নহারোলশিং, নুপীশিং, লৌমীশিং অমসুং মীচম মীয়ামগী অনিংবশিং থুংবা হেনগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি উরিসা সরকারনা মরুওইবা য়াইফ থৌরাং কয়া পায়খৎলে। পায়খৎলিবা থবকশিংগী মনুংদা লৌমীশিংদগী কুইন্তল অমদা লুপা ৩,১০০ দা ফৌ ৱানশিনবা, সুভদ্রা য়োজনাগী মখাদা নুপী করোর অমা হেনবদা শেন্থং পীবা, অনা-লাইয়েংগী খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহন্নবা অয়ুস্মান ভারত চৎনহনবা, মাধো সিংহ হত খরচা য়োজনাগী মখাদা ত্রাইবেল মহৈরোয়শিং মতেং পাংবা অমসুং ভক্তগী অপাম্ব মতুংইন্না শ্রী জগনাথ লাইশঙগী থোঙ্গাল মরিমক অমুক হন্না হাংদোকপা য়াওরি। হন্দক লমদম অসিদা লু-নানবগী কেম্পেন পাংথোকখিবা অদু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং “লু-নানবগী খুৎথাংদা তরাম্না ওকপা” থবক অসি য়াম্না থাগৎনিঙাইনি হায়না ফোঙদোকখি।
ত্রাইবেলগী য়াইফ থৌরাং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক মতম শাংনা ত্রাইবেলগী লমদমশিংগা লোয়নদুনা লাক্লে অমসুং ত্রাইবেলশিংগী মরক্ত মতম শাংনা রাষ্ট্রপতি দ্রৌপতি মুর্মুনা থবক তৌরিক্লবা অসি খঙলে। পুৱারিদগী হৌনা ত্রাইবেলগী লমদমশিং তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং অমসুং ইনফ্রাষ্ট্রকচর ফংদনা লাক্লি, ত্রাইবেল চাউখৎহনবা হায়বসি মহাক্কী সরকারগী মরুওইবা অমনি। ধর্তি আবা জনজাতিয়া গ্রাম উতকার্স অভিয়ানগী মখাদা, হকশেল, লাইরিক-লাইশু, লম্বী অমসুং য়ুম শাবগা মরী লৈনবা বিভাগশিংগী মখাদা ত্রাইবেল খুঙ্গংশিংগি হিংবগী থাক ৱাখৎনবা পুন্না থবক পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাষ্ট্রপতি মুর্মুগা খন্নদুনা পি.এম জনমন মিসন পায়খৎলকপনি অমসুং মসি পার্তিকুলারলি ভুলনেরেবল ত্রাইবেল গ্রুপস (পি ভি তি জি) গীদমক খন্ননা দিজাইন তৌবনি অমসুং মসিনা খ্বাইদগী তোল্লবা ত্রাইবেল কাংলুপশিংদা মখোয়গী থোঙজিলদা সরকারগী কান্নবশিং ফংহনবা ঙম্লে।
ত্রাইবেল নহারোলশিংগী লাইরিক-লাইশু অমসুং থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিংগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, লৈবাক শীনবা থুংনা এক্লব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল ৫০০ লিংখৎখ্রে, লোয়ননা স্কুল ৭৫০ রোম সেঙ্কসন তৌখ্রে। ত্রাইবেল মহৈরোয় করোর ১.৫ হেন্না প্রি-মেত্রিক অমসুং পোষ্ট-মেত্রিক স্কোলারশিপ ফংখ্রে। ময়ুরভঞ্জ জিলাদা অতোপ্পা জৱাহার নবোদয়া বিদলায়া অমা লিংখৎনবা অয়াবা পীরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি।
ত্রাইবেল মীয়াম্না মায়োক্নরিবা অনা-লাইয়েংগী খুদোংচাদবশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা সিক্কল সেল এনিমিয়াগুম্বা লাইনা অসি অচৌবা শিংনবা অমা ওইরে। লাইনা অসিগী মায়োক্ত সরকারনা লৈবাক শীনবা থুংনা অচৌবা খোঙজং অমা হৌদোক্লে, হেল্থ কার্দ করোর ৪ হেন্না য়েন্থোকখ্রে অমসুং লেম্না লাইয়েংনবা ত্রাইবেল বেনিফিসরি লাখ কয়াদা অয়ুস্মান কার্দ ফংহনখ্রে। ত্রাইবেলগী লমদমশিং য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংবগী য়ুমথোঙশিংদা জল জিবন মিসন্না অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহল্লে।
মরুওইবা মাইপাকপা অনি: ২০৩৬ দা উরিসা শেমখিবগী চহি ১০০শুবা কুমওন অমসুং ২০৪৭ দা ভারতনা নিংতম্বা চহি ১০০ মপুংফারকপা অসি প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্না হায়খি উরিসাগী অনিংবশিং অমসুং ভারতকী অনিংবশিং মান্নরে, মপাঙ্গল কনবা উরিসা অমনা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমদা হকথেংননা মতেং পাংগনি। লাক্লিবা জুন ২১ দা মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্লগনি, উরিসা অসি লৌশিং অমসুং য়োগগী চৎনবীশিংগা অচেৎপা মরী লৈনবা লমদম অমনি। মালেমগী য়োগ নুমিৎ মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা অমসুং পুন্সিগী লম্বী অমা ওইনা য়োগ শান্নবা মহাক্না ভারত অমসুং মালেমগী মীয়ামদা হায়জখি।
লোইশিল্লকপদা, থৌরম অদুদা শঙ্গাখিবা অমসুং হৌদোকখিবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা উরিসাগী মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কী পোক্নফম লমদমদা মহাক্কা লোয়ননা লাকপগীদমক অমসুং ময়ুরভঞ্জগী মীয়ামগা উনবদা অমুক হন্না রাষ্ট্রপতি দ্রৌপতি মুর্মু থাগৎপা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays the foundation stone of various development projects worth over ₹47,600 crore at Rairangpur in Mayurbhanj district, marking the completion of two years of the Government of Odisha
I extend my heartfelt birthday greetings to President Smt. Droupadi Murmu Ji, I wish her long life and excellent health: PM
Pahadpur village will now be rapidly developed as a solar village, that is, solar power will be ensured in every home here: PM
The vision of the Central Government is the development of India through the development of Eastern India: PM
To uplift tribal society, we are connecting tribal youth with opportunities for education and employment: PM
These children should get better facilities for studies; for this, around 500 Eklavya Model Schools have been opened across the country: PM
20 JUN 2026 4:31PM by PIB Delhi
The President, Smt. Droupadi Murmu and the Prime Minister, Shri Narendra Modi visited Pahadpur village in Mayurbhanj district today. The President and the Prime Minister offered prayers at the sacred groves Santhali Jahera and Ho Jahera, Skill Centre and Pahadpur School. The President and Prime Minister participated in a programme at Rairangpur in Mayurbhanj district, marking the completion of two years of the Government of Odisha. The theme of the programme is “Vikas ra Dhara, Odisha Sara”. Shri Modi inaugurated and laid the foundation stone of various development projects worth over ₹47,600 crore.
Greeting the people of Odisha, the Prime Minister, Shri Narendra Modi noted that the state is currently immersed in the spirit of celebration, with the recently concluded Raja Festival and preparations underway for the sacred Rath Yatra of Lord Jagannath, including the renowned Baripada Rath Yatra in Mayurbhanj. Congratulating the people of Odisha on the completion of two years of the BJP-led government in the state, Prime Minister Modi said, “The double-engine government is accelerating the state's development journey and transforming the lives of ordinary citizens through welfare schemes, investments, industrial growth, and employment opportunities”.
The Prime Minister paid tribute to eminent personalities of Odisha, including Pandit Raghunath Murmu, creator of the Ol Chiki script for the Santhali language, Dr. Damayanti Besra, and Shri Charan Hembram. He highlighted the Government of India's efforts to promote and preserve the Santhali language and culture, including the presentation of the Constitution of India in Santhali.
Extending heartfelt birthday greetings to President Droupadi Murmu, Shri Modi described her rise from the soil of Mayurbhanj to the highest constitutional office of the nation as a matter of immense pride for Odisha and the country. He praised her dedication to public service, humility, and commitment to nation-building. Recalling his visit to Pahadpur along with the President, the Prime Minister spoke about interacting with students at educational institutions established under her guidance. “President Murmu's inspiring presence is instilling confidence and ambition among children, particularly those from tribal, underprivileged, and marginalized communities”, Shri Modi emphasized.
In a major announcement, Prime Minister Modi stated that Pahadpur village will be developed as a Solar Village, ensuring solar power generation in every household. Drawing a parallel with Odisha's iconic Sun Temple at Konark, he expressed confidence that Pahadpur would emerge as a model solar-powered village for the nation. Highlighting the achievements of the Odisha Government under Chief Minister Mohan Charan Majhi, the Prime Minister noted that the state is witnessing rapid progress across sectors. He reiterated the Central Government's vision of "Development of Eastern India for the Development of India" and emphasized that the "Purvodaya" policy is unlocking the immense potential of eastern states. “Centre and State Governments are working together to fully harness these strengths through record investments in railway infrastructure, highways, economic corridors, ports, energy, semiconductors, green energy, and modern industries”, Shri Modi underscored. “Transformative projects worth approximately ₹47,000 crore would significantly improve connectivity, public services, economic opportunities, and quality of life for the people of Odisha. Odisha is emerging as a gateway to growth and prosperity in eastern India and will play a pivotal role in India's journey toward becoming a developed nation”, Shri Modi added.
Prime Minister further emphasized that the Government is transforming Odisha's abundant resources into opportunities for growth and prosperity. He highlighted initiatives such as Utkarsh Odisha, aimed at attracting large-scale investments and fostering industrial development across the state. “Under the initiative, Odisha has already received investment proposals worth nearly ₹20 lakh crore, while several mega projects exceeding ₹3.5 lakh crore are currently under implementation. Sustained efforts are being made to create an industry-friendly environment by focusing on the state's holistic development”, Shri Modi noted.
The Prime Minister informed that more than ₹6,000 crore is being invested in the power sector, while urban development is being accelerated through the Samruddha City Scheme. He expressed confidence that these initiatives would deliver significant results in the years ahead. Highlighting the strength of the double-engine government, Prime Minister Modi said that governance is being taken directly to the people, ensuring that citizens do not have to run from office to office for solutions to their problems. As a result, the aspirations of youth, women, farmers, and ordinary citizens are increasingly being fulfilled.
Shri Modi highlighted several key welfare initiatives of the Odisha Government, including paddy procurement at ₹3,100 per quintal for farmers, financial assistance to over one crore women under the Subhadra Yojana, implementation of Ayushman Bharat to expand healthcare access, support for tribal students through the Madho Singh Haat Kharcha Yojana, and the reopening of all four gates of the Shri Jagannath Temple in line with devotees' sentiments. He also commended the recent cleanliness campaign conducted across the region, describing the initiative of "Welcoming through Cleanliness" as highly praiseworthy.
Speaking about tribal welfare, Prime Minister Modi recalled his long association with tribal regions and acknowledged President Droupadi Murmu's years of service among tribal communities. “Tribal areas had historically remained deprived of basic services and infrastructure, making tribal development a top priority for his government. The Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan, under which departments related to health, education, roads, and housing are working in coordination to improve living conditions in tribal villages”, Shri Modi underscored.
The Prime Minister stated that the PM JANMAN Mission emerged from discussions held with President Murmu and is specifically designed for Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTGs), ensuring that government services reach even the most marginalized tribal communities directly at their doorsteps.
Underscoring the importance of education and employment opportunities for tribal youth, he said that nearly 500 Eklavya Model Residential Schools have already been established across the country, while approximately 750 schools have been sanctioned. More than 1.5 crore tribal students have received scholarships worth hundreds of crores at pre-matric and post-matric levels. Shri Modi also announced that approval has been granted for the establishment of an additional Jawahar Navodaya Vidyalaya in Mayurbhanj district.
Addressing healthcare challenges faced by tribal communities, he pointed to diseases such as Sickle Cell Anaemia, which have posed significant concerns in remote regions. “The Government has launched a nationwide campaign against the disease, distributed more than four crore health cards, and provided Ayushman Cards to millions of tribal beneficiaries to ensure access to free treatment. Also Jal Jeevan Mission is bringing safe drinking water to households across the country, including tribal regions”, Shri Modi highlighted.
Looking ahead, the Prime Minister referred to two important milestones: the 100th anniversary of Odisha's formation in 2036 and the 100th anniversary of India's Independence in 2047. “Odisha's aspirations and India's aspirations are aligned, emphasizing that a stronger Odisha would contribute directly to a stronger India”, he stated. Shri Modi also reminded that International Day of Yoga would be observed on 21 June, describing Odisha as a land deeply connected with knowledge and yoga traditions. He appealed to people across India and around the world to participate in Yoga Day in large numbers and embrace yoga as a way of life.
Concluding his address, Prime Minister Modi congratulated the people of Odisha on the development projects inaugurated and launched during the event and once again thanked President Droupadi Murmu for allowing him to visit her karmabhoomi and interact with the people of Mayurbhanj.